Pratite nas

Pregled

Karolina Vidović Krišto: Udar na Bleiburg orkestriran je iz Hrvatske (VIDEO)

Objavljeno

na

Medijske manipulacije u Austriji i hajka na komemoraciju u Bleiburgu orkestrirani su iz Hrvatske

Pojedini Austrijski mediji već drugu godinu za redom provode hajku protiv komemoracije u Bleiburgu. O tome je u svom političkom komentaru na HRT 1 govorila Karolina Vidović Krišto.

“Der Standard” piše o zakonskim mjerama vezanima uz isticanje ustaških znački i simbola. Međutim, ključan je transparent vidljiv na fotografiji tog članka – na njemačkom je jeziku napisano: hrvatski komunisti i dan danas progone vlastiti narod.

Vidović Krišto je istaknula kako se ova poruka može povezati s tezom koju smo mogli ovih dana čuti u hrvatskom medijskom prostoru, da je ta hajka pokrenuta iz Hrvatske.

Der Kurier komemoraciju u Bleiburgu naziva najvećim okupljanjem fašista u Europi.

Svetu misu i okupljanje u znak sjećanja na najtragičniju točku hrvatske povijesti, na masovno ubijanje hrvatskog puka, uključujući žene, djecu, ranjenike i vojnike, bez suđenja, takvo okupljanje nazivati fašističkim potpuno je suludo.

A krenulo je lani, kada su, podsjeća Vidović Krišto, austrijske vlasti i mediji objavili da su na skupu od oko 10 tisuća ljudi zabilježena 3 prekršaja.

Tada je taj isti Kurier uz naslov “Komemorativno okupljanje, vlasti nemoćne” istaknuo fotografiju čovjeka koji salutira Hitlerovim pozdravom. Međutim, ta fotografija nema nikakve veze ni s Bleiburgom, ni s Hrvatskom. Tek puno niže u tekstu navodi se kako je to fotografija s nekog potpuno drugog skupa, okupljanja austrijskih vozača VW-a GTI.

Riječ je o klasičnoj medijskoj manipulaciji i hajki, a hrvatske vlasti nisu reagirale ni lani, ne reagiraju ni danas. Vidović Krišto je na ove opasne i duboko štetne pojave po Hrvatsku upozoravala i lani, upozorila je i ove godine.

Politika šuti; međutim ostaju ovi zapisi s HRT-a koji jasno dokazuju manipulacije i iskrivljavanje istine. A istina uvijek na kraju pobijedi.

Ž.M. Zenga / Kamenjar.com

Hasanbegović: Inicijativa za zabranu komemoracije u Bleiburgu zapravo dolazi iz Hrvatske

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Neviđena je atmosfera na ulicama Zagreba: Modrić na autobusu zapalio baklju! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Neviđena je atmosfera na ulicama Zagreba, gdje je vatrene došlo pozdraviti oko 500.000 ljudi.

Vatreni heroji vratili su se u Hrvatsku!

Neviđena je atmosfera na ulicama Zagreba, gdje je vatrene došlo pozdraviti oko 500.000 ljudi.

I na otvorenom autobusu naših reprezentativaca vladala je sjajna atmosfera, a navijanje je predvodio Luka Modrić.

 

 

 

Ti si naša ljubav prva. Ti si naša zemlja sveta

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

HEROJI U ZAGREBU! Thompson u busu s Vatrenima! PATITE DUŠMANI!

Objavljeno

na

Objavio

Na putu prema glavnom zagrebačkom Trgu u autobusu s Vatrenima nalazi se i popularni hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson.

Ivan Rakitić objavio je na svom Instagram profilu fotografiju s Thompsonom uz poruku:  Stigo je kralj..!😘🙏jedan jedini.!!! Idemo hrvatska 🇭🇷

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori