Connect with us

Politika

Karolina Vidović Krišto: Za drugi dan odgoditi raspravu o povjerenju ministru Mariću

Objavljeno

-

Zastupnica Karolina Vidović Krišto u srijedu je na početku sjednice Hrvatskog sabora apelirala na predsjednika Sabora da raspravu o iskazivanju povjerenja ministru financija Zdravku Mariću, koja je planirana za danas, premjesti na neki drugi dan.

‘Danas raspravljati o rebalansu državnoga proračuna za ovu godinu, pa kasno poslijepodne ili čak kasno navečer o povjerenju ministru, u najmanju je ruku silovanje demokracije i ponižavanje Sabora’, kazala je zastupnica.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podsjetio ju je da Poslovnik daje pravo predsjedniku da utvrđuje dinamiku saborskih rasprava, što znači da će se o povjerenju ministru financija Mariću, kako je ranije planirano, raspravljati danas.

Sabor će to učiniti nakon što objedinjeno raspravi prijedlog rebalansa državnog proračuna, izmjene Zakona o izvršavanju proračuna i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvo polugodište ove godine.

Inicijativu za smjenu ministra financija Zdravka Marića pokrenula je upravo Vidović Krišto, a potpisima ju je podržalo još 33 oporbenih zastupnika iz različitih ideoloških grupacija, a to nisu učinili zastupnici IDS-a i Možemo!.

Vidović Krišto je to učinila zbog Marićevog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i, kako tvrdi, njegova “laganja javnosti da taj poduzetnik ne posluje s državom”.

Vlada RH je odbila sve njene navode te poručila da ministar Marić svoju dužnost obnaša savjesno, poštujući Ustav, zakone i pravni poredak te se zauzima za svekoliki napredak Hrvatske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari