Pratite nas

Reagiranja

Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu!

Objavljeno

na

Fatalnu pogrešku su počinili državotvorni Hrvati kad su pristali da ih se identificira kao desnicu a jugoslavene kao ljevicu. Nikome to ne ide pod kapu više nego jugoslavenima, koji su tako legitimizirali i legalizirali svoju poziciju, jer sukob ljevice i desnice postoji u svim državama svijeta i pa tako i u Hrvatskoj a ruštelji države su osuđivani kao neprijatelji i omraženi u svakoj državi osim hrvatske.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Sada oni koji u temelju imaju rušenje vlastite države i koji bi u svakoj drugoj državi bili proglašeni državnim neprijateljima i s lijeva i s desna, u hrvatskoj državi bivaju svedeni na razinu ideoloških protivnika i pobornika socijane pravde.

Kako dnevna politika danas, tako i kompletna povijest 20. stoljeća, provedena u borbi za hrvatsku samostalnost i protiv nje, odnosno za Jugoslaviju, biva svedena na razinu sukoba hrvatske ljevice i hrvatske desnice, pa tako u Zagrebu najljepši hrvatski trg nosi ime “hrvatskog ljevičara” Tita, kojega “hrvatski desničari” žele ukloniti. Tako su se “hrvatski partizani borili za komunističku hrvatsku državu” a “ustaše i domobrani za fašističku”.

To je najveća zabluda državotvornih Hrvata, što su dozvolili poistovjetiti dvije kategorije koje se ne mogu poistovjećivati a to je pitanje socijalnog i nacionalnog, pitanje ima li ili nema ova država pravo postojati i pitanje kako uređena treba ona treba biti.

Na isti način jugoslaveni poistovjećuju državu i režim u vrijeme NDH, pa je po tom principu Pavelić bio vođa vođa zločinačkog naroda u zločinačkoj državi, a Tito koji ju je rušio “hrvatski heroj” čije ime “krasi” trgove i ulice diljem Hrvatske, radi čega ZAVNOH, u čijim zaključcima stoji da treba strijeljati svakog tko se supotstavi uključenju Hrvatske u Jugoslaviju, ulazi u temelj hrvatskog ustava.

To je nesretna “logika” koju državotvorni Hrvati nisu prepoznali iako se istu tu “logiku” nastojalo transplantirati i na ovu državu, od državnih neprijatelja, onih koje su Hrvati sebi birali na vodstvo pod krinkom ljevice, pa je Domovinski rat trebao biti proglašen zločinačkim činom, Tuđman šefom te zločinačke bande a hrvatska država zločinačkom državom.

Tako je to kad pomiješaš pojmove koji se ne mogu miješati. To se obično naziva zbrajanjem krušaka i jabuka ali u ovom slučaju će biti bliže ako kažemo da se miješaju otrovne gljive s jestivima.

Prihvaćajući tako besmisleno postavljene temelje ove države, oni koji se smatraju stvoriteljima hrvatske države, pravdaju hrvatsko postojanje zato što je demokratska, Jugoslaviju osuđuju zato što je bila totalitarna a Tita kore zato što je bio diktator. A što da nije bio komunistički diktator i da se proglasio za kralja po uzoru na Karađorđevića i nastavio voditi Jugoslaviju kao parlamentarnu monarhiju? Bili ga onda “hrvatska ljevica” rušila a “hrvatska desnica” slavila?

I vi hoćete izborima u demokraciji koja je to samo po imenu, riješiti probleme države koja to samo po imenu. Našiljiti ćete se olovaka.

Hrvatski ratnici su svojom krvlju stvorili ovu državu a jugoslavenski političari ju uredili tako da izgleda kao da ju nije trebalo stvarati i samo zahvaljujući nekim sucima u Haagu nisu uspjeli da i nju i sve koji su ju izborili ne proglase za jedan veliki zločin.

Kažete da je kasno za lustraciju. Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu.

Tako Hrvatska živi suprotstavljena sama sebi i uspjeh je da uopće još postoji pod ovakvim pravilima ili bolje reći, pod ovakvim isprikama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari