Connect with us

Hrvatska

Katarina Ujdur Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metković

Objavljeno

on

Most nezavisnih lista danas je u Metkoviću, gradu u kojemu je rođena ideja o osnivanju nove, mlade stranke koja će se boriti za javni interes, predstavio svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Metkovića. Riječ je o Katarini Ujdur, trenutnoj gradonačelnici grada Metkovića, koja je tu funkciju preuzela nakon odlaska Bože Petrova, prvo na poziciju drugog potpredsjednika Vlade, a potom na poziciju predsjednika Hrvatskog Sabora.

„Katarina Ujdur je najbolja moguća kandidatkinja za odgovornu funkciju gradonačelnice Metkovića. Riječ je o mladoj osobi koja se vratila u svoj rodni kraj, napustila obiteljsku tvrtku i politički se angažirala, a potom i preuzela odgovornost za upravljanje gradom nakon velikog uspjeha Mosta na nacionalnoj razini. Njezino iskustvo je neprocjenjivo i ima sve potrebne kvalifikacije za gradonačelnicu Metkovića. Most se na lokalnoj razini obračunao s korupcijom, uvedeno transparentno vođenje grada, vraćeni su gradski dugovi i pokrenuti brojni projekti i to je ono što želimo primijeniti na nacionalnoj razini.“ – poručio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Katarina Ujdur spremna je za izbore u Metkoviću i vjeruje kako grad mora nastaviti tempom napretka. Osobito pozdravlja političku aktivaciju mladih, sposobnih i obrazovanih ljudi što do tada nije bio slučaj.

„Iznimno sam zahvalna Mostu nezavisnih lista što me prepoznao kao kandidata za nadolazeće lokalne izbore u našem Metkoviću. U našu priču uključena sam od samog početka, ponosna sam na rad Mosta u Saboru i naš uspjeh. U zadnje četiri godine uspjeli smo vratiti povjerenje u gradsku vlast Metkovića, grad je prodisao i vratila se demokracija u punom smislu te riječi. Odgovorno smo se odnosili prema gradskoj blagajni i proračun nije bio naša osobna blagajna, kao što je to bio tijekom prethodne vlasti. Prihvatila sam kandidaturu jer vjerujem kako Metković može nastaviti rasti, pozdravljam i pojavu drugih kandidata koji su posve različiti od onih kojima smo svjedočili na prijašnjim lokalnim izborima.“ – izjavila je Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića Katarina Ujdur.
Božo Petrov naglasio je kako Most ima iznimno kvalitetne kandidate za nadolazeće lokalne izbore, koji neće biti dio prljavih političkih igara.

„Kada smo se pojavili prije četiri godine, rekli su nam da odmah odustanemo jer ne možemo ništa promijeniti. Međutim, čuda su moguća i građani su prepoznali iskrenu borbu za javni interes. U tri godine smo izrasli iz lokalne stranke u stranku na nacionalnoj razini. Na početku smo vjerovali da se grad može mijenjati, vratili smo 18 milijuna duga u tri godine, a potom i promijenili političku scenu Hrvatske. Katarina je jedna od osnivačica Mosta, s nama je od početka i riječ je o osobi koja ima naše puno povjerenje i koja Metković može učiniti boljim i kvalitetnijim mjestom za život naših sugrađana. Katarina Ujdur je sinonim za bolji Metković, za mlade ljude i napredak.

Most je pokazao da se grad može voditi bez korupcije, bez klijentelizma i znamo kako svaki grad u Hrvatskoj može funkcionirati na taj način.“ – zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari