Connect with us

Politika

Katičić: Komunikacija premijera i predsjednika je neuobičajena

Published

on

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić u četvrtak je, govoreći o verbalnim prepucavanjima predsjednika države i predsjednika Vlade, ocijenio da svjedočimo ‘općenito neuobičajenoj komunikaciji’.

“Politička prepucavanja su uobičajena, ne možemo svi imati ista mišljenja, ali izjave moraju biti odgovorne i iza njih moraju stajati činjenice”, kazao je Katičić novinarima u Saboru

Upitan je li primjereno da predsjednik Vlade kaže da ga predsjednik države živcira svojim izjavama, Katičić je rekao da tu izjavu nije tako shvatio niti je čuo da je Andrej Plenković rekao da ga netko živcira.

Ali mislim da je riječ općenito o neuobičajenoj komunikaciji. Teško mi je komentirati zašto je sada kulminirala svađa između premijera i predsjednika, dodao je.

Nije htio komentirati je li predsjednik Republike Zoran Milanović pretjerao svojim izjavama i ponašanjem, tek je ponovio da je riječ o općenito neuobičajenoj i neprimjerenoj komunikaciji.

Na pitanje je li ovo ‘tvrda kohabitacija’ koju je najavio premijer Andrej Plenković, odgovorio je da je u ovom trenutku važnije fokusirati se na ono što je pred nama, na obljetnicu Oluje u Kninu i da tu treba naći konsenzus. Nije, međutim, znao reći je li konsenzus postignut jer, kaže, nije bio na dodatnim sastancima. Do srijede ima dosta vremena za dogovor, poručio je.

Katičić smatra da izjava potpredsjednika Vlade SDSS-ova Borisa Miloševića da ‘ima želudac’ za doći u Knin predstavlja iskorak prema pomirenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari