Pratite nas

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: Hrvatska predsjednica pod svjetlima reflektora!

Objavljeno

na

Mladi i agilni „vitez slavonske ravni“, šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, gospodin Ivan Anušić, bio je 11.11. u 11h  na pravom životnom i političkom ispitu zrelosti. Zluradi jezici nisu mu davali osobitu šansu i na razno razne načine osporavali su  njegov izbor za šefa Kolindinog stožera prikazujući ga kao nedoraslog zadatku koji je pred njim, osobito u svijetlu povijesnog značaja ovih izbora kako za Hrvatsku tako i za HDZ kao najveću stranku u kojoj se vode evidentni frakcijski sukobi.

Bilo je i onih zluradnika koji su tvrdili da je gospodin Anušić izabran kako bi naštetio izboru Kolinde Grabar Kitarović. Gospodin Ivan Anušić trebao je zapravo biti kolateralna žrtva tih frakcijskih i globalnih sukoba na hrvatskoj političkoj tržnici pa je bio kritiziran sa strane onih koji mu zamjeraju da je previše „lijevo“, kao i sa strane onih koji misle da je previše „desno“. Dakle idealna meta za žrtvenog jarca ukoliko bi glede kampanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović došlo do bilo kakvih tektonskih poremećaja, osobito nakon njenog nastupnog programskog govora.

Perfektnom organizacijom  nastupa Kolinde Grabar Kitarović na prezentaciji njenog programa s projekcijom na svoj drugi mandat, šef njenog izbornog stožera utišao je mnoge zlonamjerne i dobronamjerne kritičare i po mom skromnom mišljenju apsolutno je položio taj veliki ispit. Cijela priredba kao i predsjedničina prezentacija detaljnog programa odisala je optimizmom, dostojanstvom, zrelošću, izraženom sigurnošću i samouvjerenošću, osobito predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao glavne zvijezde ovog važnog i prijelomnog skupa. Moglo bi se kazati, bez ijedne i najmanje pogreške. A pogreške, nesigurnost, komunikacijsko glumatanje su mnogi i s lijeva i s desna jedva čekali kako bi na nevažnim detaljima i nadalje gradili svoju rušilačku agendu. Ovaj puta nisu dobili medijsko meso za takvu vrstu harange i mogu se i nadalje hraniti isključivo na svojim vlastitim obmanama, izmišljotinama i političkim zabludama.

Dobili su kandidatkinju koja suvereno vlada formama i prezentacijskim sadržajima.

Izbor veterana i barda hrvatske televizijske scene Olivera Mlakara za voditelja i moderatora predizbornog skupa Kolinde Grabar Kitarović je bio apsolutno logičan i gospodin Mlakar je još jednom svojim urođenim šarmom znalački vodio i dao poseban pobjednički biljeg i duh ovom dugo očekivanom političkom spektaklu. Glazbeni program, izbor emotivnih  pjesama i interpretacija mlade umjetnice iz Rijeke Nike Pastuović, njen nastup u kojemu se dominantno zrcalila visoka umjetnička vrijednost, još su jedan dokaz da će se cijela kampanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović voditi mišlju dokazanih kompetencija bez naglašenog populističkog  podilaženja marginalnim skupinama.

U tom prijateljskom ozračju s velikom mjerom sigurnosti, uvjerljivosti, s prezentnim državničkim držanjem i komunikacijskom dominacijom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je iznijela svoj program gotovo s matematičkom preciznošću fotografskog pamćenja teksta. Oni zluradnici, koji tvrde da je sve to bilo pomno izrežirano od „mjerača aplauza“ čini mi se ovaj puta nisu u pravu. Pljesak i količina pljeska ovisila je isključivo o naglascima iz tematskih cjelina njenog programa. Predsjedničina inicijativa za promjenu izbornog zakon, njena empatija i briga za Hrvate u BiH, njen snažan naglasak za demografskom obnovom Hrvatske, njeno zalaganje za iseljenu Hrvatsku i njihova prava na državljanstvo i politički angažman kao i svijest o cijelom  potencijalu iseljene Hrvatske, njen pogled na „region“ i inicijativu „Tri mora“, pa konačno njen stav o podršci Srbiji na putu u EU dobili su spontano najveći pljesak i time je u jednoj interakciji s prisutnom publikom predsjednica zapravo dobila snažnu poruku što se od nje očekuje u drugom mandatu. Da pljesak nije bio izrežiran svjedoče najveće ovacije koje je s pravom dobio prvi gospodin Hrvatske Jakov Kitarović, koji je uvijek decentno u zajedništvu sa svojom suprugom i cijelom obitelji prolazio kroz svu silu nepravdi u nemilosrdnom medijskom ratu protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pljesak Jakovu nije mogao nitko izrežirati, on je bio iskren i taj samozatajni gospodin je zaslužio tu satisfakciju u svakom pogledu.

U svakom slučaju, gospodin Ivan Anušić, šef Kolindinog izbornog stožera, na iskustvu ovog prvog velikog političkog ispita može mirne savjesti graditi daljnju predizbornu strategiju Kolinde Grabar Kitarović i s pravom se već sada može osjećati kao pobjednik. Ipak, svega toga ne bi bilo bez uvjerljivo najboljeg individualnog nastupa glavne zvijezde Kolinde Grabar Kitarović, koja svjesno i savjesno nosi naslovnu ulogu favorita u ovoj visoko personaliziranoj i amerikaniziranoj političkoj kampanji.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: ‘Oni koji ne podržavaju Škoru su udbaši, komunjare i veleizdajnici!’

Objavljeno

na

Video uradak koji je na YouTube kanalu osvanuo 2015. godine u kojemu se veliča ratnog zločinca Ratka Mladića pravomoćno osuđenog za genocid pred međunarodnim sudištem, a u podlozi videa se korist pjesma Miroslava Škore „Sude mi“, potresao je do usijanja hrvatsku javnost, osobito one koji u Škori vide sve najbolje što je Hrvatska mati rodila!

Isječak s youtube: 13.12.2019. u 22:00

Oni koji ne misle tako, oni koji simpatiziraju Kolindu Grabar Kitarović razapeti su na stup srama, oni su udbaši, veleizdajnici, oni su komunjare, četnici i njih treba po kratkom desničarskom postupku likvidirati kao u doba Staljina, Hitlera ili Tita! Čudi me da novinara gospodina Markovića koji je donio tu novinarsku vijest već nisu javno objesili na Trgu Josipa Bana Jelačića!?

Naslušao sam se u ovoj prljavoj ‘desničarskoj’ kampanji svega i svačega ogavnog da ogavnije ne može biti! Prijeti se da će Hrvatskom uskoro „poteći HDZ-ovska krv“, pa bi se onda svi članovi HDZ-a ili simpatizeri Kolinde Grabar Kitarović morali dobrano zamisliti i dodatno paziti na svoj vlastiti život i svoju elementarnu egzistenciju. Samo zato što podržavaju nju, a ne pjevača Škoru! U svakom slučaju, zabrinut sam za Hrvatsku kada vidim kako su na površinu izašle sirove strasti bratoubilačkog rata za koje sam mislio da ih hrvatsko biće nikada nije baštinilo.

Jedino što je ogavno, da ogavnije ne može biti, u ovom srpskom YouTube slučaju jest da Škorinu pjesmu “Sude mi” u Republici Srbiji koriste za veličanje pravomoćno osuđenog ratnog zločinca za genocid pred međunarodnim sudovima za pokolj u Srebrenici. Za zločine u Škabrnji, za sve zločine u Hrvatskoj Mladić nikada nije osuđen! A Škoro i njegova žena, možda i prva dama Hrvatske Kim An Škoro šute već 4 godine, nisu to zaustavili, tako da je taj ogavni video uradak u Srbiji na svim međumrežinim kanalima pregledan više milijuna puta?

Zanimljivo je i to da je upravo Kim An Škoro direktorica Škorine producentske tvrtke Campus d.o.o. koja je trebala reagirati prema YouTubeu, ako joj u tom video uratku bilo što smeta? Ili joj možda ne smeta?

Zanimljivo je i to, da je u hrvatskoj YouTube verziji pjesme „Sude mi“ uklonjen Marko Perković Thompson, a u srpskoj nije, a uklonjen je vjerojatno onog trenutka kada je između Thompsona i Škore puklo prijateljstvo i kumstvo u vrijeme kada je Škoro imao namjeru „Croatia records“ prodati Srbima!

Već sam problematizirao Škorinu pjesmu „Sude mi“, vjerojatno kao jedini novinar i glazbeni kritičar i već sam spomenuo da je Marko Perković Thompson koji se pojavljuje u tom hrvatskom spotu na kraju pjesme „Sude mi“ svojom pojavom i glasom kada zapjeva za oktavu više, toj pjesmi udahnuo vjerodostojnost istinskog, braniteljskog domoljublja.

Naime, kada Thompson krikne „Sude mi“, onda je to istina, jer on je jedini domoljubni autor kojemu doista sude, zabranjuju ga i progone već gotovo 30 godina. Škori nikada nisu sudili, nisu ga progonili i to je činjenica! A nisu mu sudili zato, jer pjesmu „Sude mi“ nije pisao za Gotovinu kako sam Škoro kaže! Pjesmu sude mi Škoro je pisao za sve koji se u njoj mogu prepoznati, za Hrvate i za Srbe! Tako ispada da je pjesma „Sude mi“ pisana i za suđenog i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića koji tu pjesmu koristi uz vjerojatnu dozvolu samog autora koji to nije izričito zabranio!

Postavlja se pitanje zašto Škoro i njegova prva dama nisu još prije četiri godine tražili od YouTubea da se taj video ukloni i zabranili da se pjesma “Sude mi” koristi u promicanje zločina i zločinca? Da su to tražili, YouTube bi morao maknuti taj sadržaj kao neprimjeren u roku momentalno!!! Ili možemo postaviti pitanje, može li se uopće pobjeći od vlastitih gena?

Ovako ispada da srpska video verzija pjesme „Sude mi“ sa osuđenim ratnim zločincem Mladićem u glavnoj ulozi koristi za tezu o izjednačavanju krivnje, za tezu u građanskom ratu na „ovim prostorima“, za tezu da si trebamo pružiti ruke kao da se nije ništa dogodilo, kako to želi Miloševićev mali Slobo Dačić!? Upravo 2015. godine, kada je taj sramotni video instaliran na srpski YouTube kanal kao požar se širila teza o građanskom ratu i teza o izjednačavanju krivnje!?

Kazimir Mikašek-Kazo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: Škoro – Mesić poslije Mesića?

Objavljeno

na

“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu.

Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva”, kazao je Škoro.

Ova izjava predsjedničkog kandidata pjevača Miroslava Škore kao komentar na propovijed kardinala Bozanića  nepogrješivo ga stavlja rame uz rame bivšem predsjedniku Mesiću i zapravo je dokaz da je Mesić mentor i uzor  Škori u ovoj prljavoj kampanji. Malo pomalo maske padaju s lica isto kako su pale „pjevaču“ Mesiću koji je jedan dan pjevao Juru i Bobana, a već drugi dan veličao Tita i njegove partizane.

Jedan dan je za Jasenovac govorio da je Jasenovac bio radni logor i da Pavelić nije bio lud da ubija svoju radnu snagu, a drugi dan je govorio da su na križnim putevima s pravom kažnjeni ustaški zločinci. Isto tako Škoro petlja s Titom, isto tako petlja s pozdravom „Za dom spremni“, isto tako petlja s Tuđmanom!

Na vrlo sličan način i Mesić i Škoro su došli do velikog novca hrvatskog iseljeništva glumeći velike domoljube. Na sličan način klasičnim populizmom i prijevarom naroda danas se Škoro želi dokopati Pantovčaka, a kada Škoro kaže za Crkvu, „petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana“ zapravo se otvoreno prijeti da ako osvoji Pantovčak kreće u obračun s Crkvom što implicite znači revizija Vatikanskih ugovora, micanje vjeronauka iz škola i sve ono što je propovijedao i sam Mesić.

Škoro zaboravlja da je Crkva narod bez kojega nema ni Crkve! Crkva smo svi mi koji se deklariramo katolicima! I Škoro i Đapić i Kolinda Grabar Kitarović i kada Crkvi oduzimaš pravo govoriti o politikama tada eksplicite narodu oduzimaš njegovo legitimno ustavno pravo. Kada je kardinal Bozanić govorio o „grijehu struktura“ tada je to naišlo na odobravanje, jer mnogi su u tome prepoznali kritiku Sanaderovog HDZ-a. Na Škorinu žalost, tada je i on bio čvrsti kotačić u tim „grijesima struktura“ pa je sasvim logično da se i danas okomio na Crkvu do koje apsolutno ne drži baš nimalo, što se vidi iz ove njegove značajne izjave.  Katoličku Crkvu u Hrvatskoj pokušao je pokoriti Tito, odvojiti Crkvu od Vatikana, no nije uspio slomiti blaženog Alojzija Stepinca koji je dao i svoj život za Crkvu u Hrvata. U tome neće uspjeti ni Škoro, kao što to nije uspio Tito, kao što to nije uspio ni njegov prethodnik, učitelj i mentor Stjepan Mesić!

Mesić u Bruxellesu: Ukloniti politiku s oltara i propovjedaonica :

„Katolička crkva u Hrvatskoj smatra sasvim normalnim da se otvoreno miješa u politički život zemlje, da se u pitanjima svakodnevnog života postavlja u poziciju ravnopravnog partnera države, čak i arbitra. A Crkva to u sekularnoj državi nije niti može biti“!

Još jedan dokaz da su Škoro i Mesić kao prst i nokat, pa tko voli nek’ izvoli!? 

Kazimir Mikašek-Kazo

Kardinal Bozanić: U jedinstvenom zajedništvu hrvatski je narod pošao za Franjom Tuđmanom u programu slobode i neovisnosti

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari