Connect with us

Nedjeljom u 14

Kazimir Mikašek-Kazo: Milan Ivkošić i Karolina Vidović Krišto – jahači apokalipse i trostruki politički luping predsjednika s karakterom

Objavljeno

-

Pitanje je dana kada će Ivkošić početi sricati hvalospjeve predsjedniku Milanoviću i hoće li odoljeti euforiji kojom je Zoki dočekan u Mostaru? To je isti onaj Milanović iz ekipe Stjepana Mesića, Ive Josipovića Vesne Pusić, ministra Predraga Matića ( „ćao Busovača“), koji su se sprdali s HVO i  čoškoglavim bjeločarapašima Hercegovcima, optuživali Hrvatsku za agresiju na BiH, podržavali Komšića i ideju građanske države,……

 Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Tijekom pandemije imali smo 3195 neobjašnjivih ekscesnih smrti. Što to znači?

Subota 2. travnja, poznati neojugoslavenski novinarski bard objavio svoju tjednu kolumnu pod naslovom „Sankcije ne pogađaju političke i druge elite, nego obične ljude“! Čitajući Ivkošićevo umovanje, prvo što mi je na pamet jest pitanje, je li Karolina Vidović Krišto PR-ovka Milanu Ivkošiću, ili je pak Milan duhovni i intelektualni guru Karolini? KVK ili „kvalificirana kvočka“, ipak nije ni do koljena Ivkošiću ma koliko se trudila! U masovnom pisanju otvorenih pisama, čini se da još nije „otvoreno“ pisala samo Papi Franji s molbom da pomogne „napaćenoj Hrvatskoj“? Ključno je pitanje odakle ovom dvojcu jahača apokalipse inspiracija za nesuvislo javno blebetanje, koje je često puta potpuno suprotno njihovim stajalištima iz bliže ili dalje prošlosti. Recimo, Ivkošić je srčano branio Kolindu Grabar Kitarović, a Karolina bi joj izvadila oči? Karolina, nekadašnja mis dijaspore HDZ-a iz vremena Ive Sanadera i ljubimica Gorana Radmana na HRT-u, danas odjednom sve zlo svijeta vidi u Plenkovićevom HDZ-u, kao da je Hrvatska počela s ovim premijerom? Što može biti motivacija za ovako eklatantno presvlačenje kaputa, ako ne nešto vrlo opipljivo i privlačno? Glede Ivkošića to bi pitanje trebalo postaviti pater Tolju?

No da ne duljim i ne filozofiram, evo što kaže najnoviji Ivkošićev pamflet, pa pogledajte ima li tu sličnosti s našom dragom Karolinom?

“Plenković, koji kaže da mu nitko neće prišiti Sanadera, postao je prvi premijer kojem je uhićen ministar na dužnosti i protiv dva člana Vlade vode se istrage. Ne zvuči dobro za pohvalu pred europskim kolegama.” Plenkovićeve europske kolege baš i ne zanima puno koliko je njegovih dužnosnika uhićeno, više im je do toga da on slavi EU, da se ulizuje Bruxellesu, da se istrčava u osudi ruske agresije… A zacijelo im je najvažnije da ne dira u interese moćnih kompanija iz njihovih zemalja koje odnose godišnje milijardske profite iz hrvatskih banaka i velikih tvrtki koje su kupile za sitniš. Već sam se pitao kako to da se premijer unedogled odriče svojih ministara, a sam ostaje stabilan. I kako se održava i o još jednom mandatu razmišlja osoba koja je kao nitko prije nje osiromašila Hrvatsku te je srozala do dna ljestvica EU i u svom mandatu najviše pridonijela demografskoj katastrofi u zemlji. Ostat će upamćeno da nitko poput njega nije istodobno tako upropaštavao Hrvatsku i sramotno frazirao o “uspjesima” Vlade i velikom ugledu koji imamo u svijetu. Plenković – golotinja nemoralnosti i nesposobnosti odjevena u ugled“.

Što kazati nego redom? Ministar Horvat uhićen pa pušten! Postupak u tijeku s naglaskom na presumpciju nevinosti! Aladrović i Milošević, jedan kriv zbog zapošljavanja dvije osobe, a drugi navodno zbog pogodovanja automehaničarskoj radioni! Postupci su u tijeku, ponovo s naglaskom na presumpciju nevinosti! Imali u tim svim slučajevima bilo kakve sličnosti sa Sanaderom, a osobito ima li sličnosti Plenkovića sa Sanaderom? Prvi je godinama na robiji, a drugi bez obzira na trolanje Karoline i Milana uspješno vlada političkom situacijom, a stranka mu ima  najbolji mogući rejting. Čudi me da Ivkošić i Krišto ne žele vidjeti da Plenković ne brani svoje ministre pod svaku cijenu, već ih mijenja bez obzira što je njihov navodni kriminal benigan i nije uopće  usporediv s onim Ive Sanadera. Ne žele primijetiti da Plenković i HDZ nisu gospodari DORH-a i Hrvatskog pravosuđa, jer da jesu, ne bi bilo ni „hapšenja“ ni istraga protiv vlastitih ministara?

Glede banaka bespredmetno je raspravljati, jer poznato je da su gotovo sve banke koje su bile u državnom vlasništvu propale. Da kojim slučajem PBZ i Zagrebačka banka nisu prodane strancima, raskupusili bih ih raznorazni mentalnokomunistički, da ne kažem udbaški klošari iz privatizacije i pretvorbe! Znaju li ih Ivkošić i Karolina? Uostalom, banke plaćaju porez na dobit, a u tržišnoj ekonomiji ni jedna vlada na svijetu ne može zapovjediti bankama što će raditi s dobiti nakon oporezivanja. Mogu tu dobit spaliti, potrošiti na kurve ili kocku, iznijeti iz države, ili pametno tu istu dobit reinvestirati i uložiti u profitabilne projekte. Bankarski sektor u Republici Hrvatskoj danas zapošljava više desetina tisuća ljudi koji primaju solidne plaće i podmiruju sva davanja mirovinskim i zdravstvenim fondovima. Banke su hrvatske onoliko, koliko sudjeluju s državom u razvoju putem kreditnih aranžmana. Nisam primijetio da Republika Hrvatska plaća neku enormnu kamatu, naprotiv najniža je u povijesti. Priča o rasprodanim poduzećima odavno je stari vic koji je bio aktualan u vrijeme nekih drugih vladajućih oligarha što s Plenkovićem nema baš nikakve sveze. Glede Milanove tvrdnje o osiromašenja Hrvatske u režiji Plenkovića, može se samo kazati da demencija  dolazi sa starenjem, a ako nije demencija onda sigurno postoji daleko primamljiviji motiv? Naravno, Karolina je premlada da bi bila dementna! Čini se da da i Ivkošić vozi na ruski pogon, čim osuđuje one koji osuđuju Putina i Rusiju za užasnu agresiju na Ukrajinu?

Pitanje je dana kada će Ivkošić početi sricati hvalospjeve predsjedniku Milanoviću i hoće li odoljeti euforiji kojom je Zoki dočekan u Mostaru? To je isti onaj Milanović iz ekipe Stjepana Mesića, Ive Josipovića Vesne Pusić, ministra Predraga Matića ( „ćao Busovača“), koji su se sprdali s HVO i  čoškoglavim bjeločarapašima Hercegovcima, optuživali Hrvatsku za agresiju na BiH, podržavali Komšića i ideju građanske države, a danas se Raspudić sprema podići veleban spomenik Milanoviću pokraj Bruca Leeja u sred Mostara. Tko je nanio najveću, nepopravljivu štetu Hrvatima u BiH u procesu izmjene izbornog zakona, ako ne oni koji su smišljeno i sukcesivno godinama stigmatizirali te iste Hrvate svodeći ih na glupu ustašku bandu.

Danas se Milanović uvlači u onu stvar tim ogavnim Hercegovcima i ne bi li im se umilio brutalno stigmatizira Bošnjake, iste one s kojima je na Mesićevoj doktrini stvarao građansku BiH. Dakle ovo je trostruki politički luping predsjednika s karakterom!? Čini se da nema veće štetočine od Milanovića i da nema većeg krivca za moguću propast promjene izbornog zakona u BiH! Izetbegović i njegova falanga jedva su dočekali Milanovićevo predsjedničko cipelarenje, pa kao da su to naručili, stvaraju čvrst alibi za propast pregovora. Jer kako mogu biti prijatelji i konstruktivan partner s državom čiji ih predsjednik brutalno cipelari kao najveće zločince? Milanović je učinio sve što je u njegovoj zoni ovlasti da minira baš svaki mogući uspjeh hrvatske diplomacije!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari