Pratite nas

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: ‘Oni koji ne podržavaju Škoru su udbaši, komunjare i veleizdajnici!’

Objavljeno

na

Video uradak koji je na YouTube kanalu osvanuo 2015. godine u kojemu se veliča ratnog zločinca Ratka Mladića pravomoćno osuđenog za genocid pred međunarodnim sudištem, a u podlozi videa se korist pjesma Miroslava Škore „Sude mi“, potresao je do usijanja hrvatsku javnost, osobito one koji u Škori vide sve najbolje što je Hrvatska mati rodila!

Isječak s youtube: 13.12.2019. u 22:00

Oni koji ne misle tako, oni koji simpatiziraju Kolindu Grabar Kitarović razapeti su na stup srama, oni su udbaši, veleizdajnici, oni su komunjare, četnici i njih treba po kratkom desničarskom postupku likvidirati kao u doba Staljina, Hitlera ili Tita! Čudi me da novinara gospodina Markovića koji je donio tu novinarsku vijest već nisu javno objesili na Trgu Josipa Bana Jelačića!?

Naslušao sam se u ovoj prljavoj ‘desničarskoj’ kampanji svega i svačega ogavnog da ogavnije ne može biti! Prijeti se da će Hrvatskom uskoro „poteći HDZ-ovska krv“, pa bi se onda svi članovi HDZ-a ili simpatizeri Kolinde Grabar Kitarović morali dobrano zamisliti i dodatno paziti na svoj vlastiti život i svoju elementarnu egzistenciju. Samo zato što podržavaju nju, a ne pjevača Škoru! U svakom slučaju, zabrinut sam za Hrvatsku kada vidim kako su na površinu izašle sirove strasti bratoubilačkog rata za koje sam mislio da ih hrvatsko biće nikada nije baštinilo.

Jedino što je ogavno, da ogavnije ne može biti, u ovom srpskom YouTube slučaju jest da Škorinu pjesmu “Sude mi” u Republici Srbiji koriste za veličanje pravomoćno osuđenog ratnog zločinca za genocid pred međunarodnim sudovima za pokolj u Srebrenici. Za zločine u Škabrnji, za sve zločine u Hrvatskoj Mladić nikada nije osuđen! A Škoro i njegova žena, možda i prva dama Hrvatske Kim An Škoro šute već 4 godine, nisu to zaustavili, tako da je taj ogavni video uradak u Srbiji na svim međumrežinim kanalima pregledan više milijuna puta?

Zanimljivo je i to da je upravo Kim An Škoro direktorica Škorine producentske tvrtke Campus d.o.o. koja je trebala reagirati prema YouTubeu, ako joj u tom video uratku bilo što smeta? Ili joj možda ne smeta?

Zanimljivo je i to, da je u hrvatskoj YouTube verziji pjesme „Sude mi“ uklonjen Marko Perković Thompson, a u srpskoj nije, a uklonjen je vjerojatno onog trenutka kada je između Thompsona i Škore puklo prijateljstvo i kumstvo u vrijeme kada je Škoro imao namjeru „Croatia records“ prodati Srbima!

Već sam problematizirao Škorinu pjesmu „Sude mi“, vjerojatno kao jedini novinar i glazbeni kritičar i već sam spomenuo da je Marko Perković Thompson koji se pojavljuje u tom hrvatskom spotu na kraju pjesme „Sude mi“ svojom pojavom i glasom kada zapjeva za oktavu više, toj pjesmi udahnuo vjerodostojnost istinskog, braniteljskog domoljublja.

Naime, kada Thompson krikne „Sude mi“, onda je to istina, jer on je jedini domoljubni autor kojemu doista sude, zabranjuju ga i progone već gotovo 30 godina. Škori nikada nisu sudili, nisu ga progonili i to je činjenica! A nisu mu sudili zato, jer pjesmu „Sude mi“ nije pisao za Gotovinu kako sam Škoro kaže! Pjesmu sude mi Škoro je pisao za sve koji se u njoj mogu prepoznati, za Hrvate i za Srbe! Tako ispada da je pjesma „Sude mi“ pisana i za suđenog i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića koji tu pjesmu koristi uz vjerojatnu dozvolu samog autora koji to nije izričito zabranio!

Postavlja se pitanje zašto Škoro i njegova prva dama nisu još prije četiri godine tražili od YouTubea da se taj video ukloni i zabranili da se pjesma “Sude mi” koristi u promicanje zločina i zločinca? Da su to tražili, YouTube bi morao maknuti taj sadržaj kao neprimjeren u roku momentalno!!! Ili možemo postaviti pitanje, može li se uopće pobjeći od vlastitih gena?

Ovako ispada da srpska video verzija pjesme „Sude mi“ sa osuđenim ratnim zločincem Mladićem u glavnoj ulozi koristi za tezu o izjednačavanju krivnje, za tezu u građanskom ratu na „ovim prostorima“, za tezu da si trebamo pružiti ruke kao da se nije ništa dogodilo, kako to želi Miloševićev mali Slobo Dačić!? Upravo 2015. godine, kada je taj sramotni video instaliran na srpski YouTube kanal kao požar se širila teza o građanskom ratu i teza o izjednačavanju krivnje!?

Kazimir Mikašek-Kazo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Politički rentgen

Kazimir Mikašek-Kazo: Trijumfalna pobjeda konzervativne Hrvatske!

Objavljeno

na

HDZ - Hrvatska demokratska zajednica/FB

Ono što sam predvidio u naslovu „Postoji li u Hrvatskoj političke mudrosti za stabilnu vladajuću većinu?“, dogodilo se pred našim očima, a tvrdio sam sljedeće;

„Na ovim izborima će se pokazati da će natpolovičnu većinu glasova dobiti demokršćanska, konzervativna, narodnjačka ili kolokvijalno kazano desna politička opcija koja u relevantnim statistikama ima bazen od oko 86% potencijalnih glasača“.

HDZ, Domovinski pokret i Most, stranke koje bez ikakve sumnje možemo smjestiti od centra prema desno, koje možemo nazvati kršćansko demokratskim, narodnjačkim, konzervativnim, a nikako ultradesnim, zajednički su osvojile 90 mandata u čemu HDZ trijumfalno predvodi sa osvojena 66 mandata, daleko više nego je u ovom predizbornom spin ratovanju bilo tko mogao predvidjeti. Na vidjelo su isplivale  agencije za ispitivanje javnog mnijenja i naši „vrli politički komentatori i analitičari“ koji su uz pomoć većinskog lijevog mainstreama baš bezobrazno gurali Republiku Hrvatsku u veliku koaliciju izjednačavajući HDZ sa SDP-om s ciljem da oslabe HDZ i daju vjetar u leđa Škorinom pokretu. Cilj im je bio oslabiti HDZ približiti ga SDP-u i primorati ih na ulazak u veliku koaliciju koja bi po njihovoj fantaziji trebala biti brana prodirućem fašizmu u Republiku Hrvatsku. Naravno, ti fašisti su navodno okupljeni oko Miroslava Škore, ima ih navodno i u HDZ-u! Projicirana velika koalicija je treba uništiti taj rastući konzervativni pokret i potpuno spriječiti moguću koaliciju HDZ-a i Domovinskog pokreta. Proizveden je brutalni rat između HDZ-a i DP-a, a izvorište tog rata bilo je u pretežito lijevom mainstreamu koji kontrolira duboka država. Proizveden je sofisticirani urotnički plan s ciljem da „antifašisti“ spase Republiku Hrvatsku od rastućeg crnog fašizma!

Pri tome su apologete te urote potpuno zanemarili racionalno analizirati svoje miljenike u SDP-u na čelu s rođenim luzerom  Davorom Bernardićem i jednostavno nisu htjeli primijetiti da je Andrej Plenković u svim elementima političkog znanja, elokvencije, govorništva i pristojnosti doslovno pregazio Davora Bernardića na predizbornom sučeljavanju, ali i na svim njihovim sučeljavanjima koji su se dogodili u Hrvatskom saboru u proteklom vremenu. Hoće li se bilo tko od tih velikih analitičkih umova makar zacrvenjeti nakon rezultata ovih izbora ili će Puhovski Macan i ostali pravednici i nadalje ekskluzivno dobivati ogromnu priliku utjecati na javno mnijenje zaglupljujući Hrvatski narod. Bilo je doista tužno gledati lijeve analitičare koji su nakon dva sučeljavanja praktički izjednačavali Plenkovića s Bernardićem, a bilo je i onih koji su se drznuli tvrditi da je Bero bio bolji i simpatičniji.

Ta dva sučeljavanja kao najgledaniji televizijski događaji  godine otvorili su hrvatskom narodu oči što se pretočilo u rezultate parlamentarnih izbora. Plenkovićev HDZ je potpuno zasluženo trijumfalno pobijedio Bernardićevu Restart koaliciju s 25 mandata razlike čime je san lijevog mainstreama o velikoj koaliciji srušen kemijskim olovkama razboritih birača koji se nisu dali izmanipulirati! Ti brutalni i neutemeljeni napadi na Plenković kojega se bez ikakve zadrške nazivalo najvećim lopovom, pljačkašem i koruptivnim monstrumom na čelu HDZ-a, kao bumerang su do kraja slomili hrvatsku kvazi socijaldemokraciju prokazavši ih kao  Titove propagandističke pionire koji su proizvodnjom ustaštva i fašizma cijelom svijetu poručivali da Hrvatsku treba spašavati iz crnog mraka ultradesnih dekadencija. Na kraju kada je Plenković uljudno zapitao Bernardića gdje su ti fašisti i tko su oni imenom i prezimenom Bernardić je ostao bez teksta pa mu čak ni šalabahteri nisu pomogli. Kao jedini Berin adut ostao mu je ogoljen Tito i antifašisti koji se bore sa svojim avetima prošlosti kako bi opravdali postojanje svog antifašizma u hrvatskom društvu u kojemu fašizam i ustaštvo apsolutno ne postoje ni u tragovima.

Konzervativna Hrvatska je trijumfalno pobijedila one koji su nas dijelili na MI i ONI, one koji su nam obećavali pakao, one koji braniteljske ploče bacaju na smeće, one koji slave čiste povijesne falsifikate i mitove, one koji miču hrvatske svetinje s Pantovčaka. Konzervativna Hrvatska je osvojila 90 mandat, a antifašistička ljevica tek 53 mandata ukupno!!! Konzervativna Hrvatska je porazila i one koji se zovu Možemo, Pametno s Imenom i prezimenom koji su nam već u izbornoj noći obećali još žešću borbu protiv crnila i mraka u Hrvatskoj ne poštujući ni minimum legaliteta i volje hrvatskog naroda koji je ogromnom većinom izabrao konzervativnu Hrvatsku sa svim onim tradicionalnim vrijednostima i baštinama kojima bi se trebao ponositi svaki domoljub. Ti koji misle da su toliko antifašistički potentni, koji se na čelu s Radom Borić kite partizanskom petokrakom, kojima je glavni adut smrt nerođene djece, već u ovoj izbornoj noći su zapravo postali sljedbenicima svojih poraženih seniora i učitelja što će se vrlo brzo pokazati na lokalnim izborima. Ma kakve šanse uopće ima ostrašćeni Tomašević ako mu s druge strane stane Vili Beroš koji je i na ovim izborima dobio najviše preferencijskih glasova? Tomaševiću ne može pomoći ni dragi Bog, a kamoli Mile Kekin, Sandra Benčić ili Urša Raukar!

Konzervativna Hrvatska, liberalni demokršćani, kršćanski demokrati i praktični vjernici svoje veliko povjerenje su dali HDZ-u, Domovinskom pokretu i Mostu i s pravom očekuju postizborno zajedništvo svoje pobjedničke strane. Dominantno najviše glasova je dobio HDZ, jer je narod u Andreju Plenkoviću prepoznao pragmatičnog liberalnog demokršćanina kojega odlikuju osobine koje bi svaki kršćanin trebao imati. To su vrline koje mogu opraštati, koje mogu pružiti ruku i svojim neistomišljenicima, a osobito one vrline koje u najvećim ugrozama traže bezuvjetno zajedništvo i lojalnost radi sigurnosti Hrvatske. Nacija je izabrala sigurnost nasuprot eksperimentima, izabrala je pristojnost nasuprot totalne nepristojnosti, izabrala je kompetencije nasuprot vidljivim nesposobnostima. Vox populi od pobjednika traži zajedništvo na političkom spektru od centra prema desno, a kada se malo ohlade predizborne usijane glave pokazat će se da ne postoji ni jedan ozbiljan razlog koji bi to zajedništvo spriječio. Na desnom političkom spektru ni približno ne postoje nepremostive razlike kakve postoje između SDP-a i HDZ-a. To zajedništvo, ta pomirba patriota koja je moguća i potrebna u ovim teškim trenutcima za Republiku Hrvatsku, bit će zalog za bolju budućnost i putokaz za potvrdu takvog zajedništva na nadolazećim lokalnim izborima.

Socijaldemokracija u Republici Hrvatskoj konačno na ovom porazu dobiva ogromnu priliku za istinski „restart“ i katarzu unutar sebe kako bi se zauvijek oslobodila utega Titoizma i neojugoslavenskog antifašizma koji nakon brutalnog poraza u Domovinskom ratu još uvijek politikantski živi u njihovim mentalno komunističkim glavama, kao jedino oružje u njihovoj borbi protiv HDZ-a i konzervativnih snaga u Hrvatskoj.

Na kraju, treba čestitati hrvatskom narodu koji je u ovim vrućim zdravstvenim i ekonomskim okolnostima znao izabrati one koji su za budućnost Hrvatske najbolje rješenje.

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politički rentgen

Monstruozna izjava Mirele Holy o pobačaju: ‘Jesu životinje žive? I one su žive pa ih ubijamo i jedemo’!

Objavljeno

na

holy

Tema pobačaja, nametnuta od nekih medija , kao kamen smutnje se provlačila ovom predizbornom kampanjom uzburkavši silne strasti, prijepore, podmetanja i otvoreni sukob između onih koji su „pro life“ i onih „pro choice“.

Servirane su nam mučne sekvence osobito kroz simboliku „srednjeg prsta“ uperenog protiv onih koji su navodno za apsolutnu zabranu pobačaja, pa i silovanim ženama, no na kraju dana sve je nadmašila Mirela Holy koju od milja zovu „darkerica“. Njena usporedba ubijanja živih životinja sa pobačajem u kojemu se bez ikakve sumnje ubija živo nerođeno dijete što je znanstvena notorna činjenica, svakako spada u red najmorbidnijih izjava koje smo mogli čuti u ovoj kampanji.

Mirela Holy u demokraciji može imati svoj slobodan stav o bilo čemu, pa tako ima i legitiman stav o legalizaciji marihuane kroz „Lex kanabis“ kojega će predložiti Hrvatskom saboru, no postavlja se pitanje nije li njen stav o pobačaju u usporedbi s ubijanjem životinja, ujedno i generalni stav „Restart koalicije“? Ukoliko nije tako bilo bi jako dobro da se Davor Bernardić ogradi od ove užasne izjave Mirele Holy, ako im ta izjava nije promakla u opuštanju uz „yoint“ i dim marihuane.

Donosimo vam transkript sučeljavanja Marijane Petir i Mirele Holy na N1 televiziji, u onom dijelu u kojemu se govorilo o toj temi.

„Pred kraj sučeljavanja, kad se govorilo o temi izbora i kampanje, postavilo se pitanje zašto su pobačaj i prava žena bile dominantne teme.
Petir je rekla da je cijela kampanja je bila na strani ideologije s raspravama u kojima se nije vodilo računa o dostojanstvu uključenih u raspravu, a Holy je istaknula da je strašno baviti se temama koje spadaju u 19. stoljeće.

“Konvencija o ljudskim pravima jasno kaže da se čovjek rađa. Zakonodavac ne smije zabraniti pobačaj, to je jasno rečeno u odluci Ustavnog suda. Ovakve teme povlače političke opcije koje nemaju što za reći, nemaju sadržaj politike pa se ističu ovakvim najnižim ideološkim pitanjima. Iza inicijativa poput Hoda za život stoji inicijativa Agenda Europe, opasna inicijativa koju financiraju američki tajkuni bliski Trumpu i ruski oligarsi bliski Putinu, a iskorištavanjem takvih pitanja žele dovesti do destabiliziranja EU zbog ekonomskih interesa SAD-a”, rekla je Holy.

“To je pitanje koje je aktualno, predmet europskih konvencija o ljudskim pravima i pravima djeteta, jer je znanost dokazala da život počinje začećem. Za to sam da štitimo život od začeća do smrti. Konvencija o pravima djeteta govori o tome da treba štititi nerođeno dijete. Postoje jasni okviri koje je Ustavni sud zadao i potvrdio ovo što su rekli medicinski fakulteti u Hrvatskoj, da život počinje od začeća, da je potrebno provesti savjetovanje i to detaljno propisati. Možemo se zalagati da zakon bude što više u korist života”, rekla je Petir, a potom se rasprava zahuktala.

Petir: Jedan Ronaldo, poznati nogometaš, ne bi nikad bio rođen da je njegova majka poslušala savjet liječnika. Jedan Ludwig van Beethoven nikad ne bi bio rođen da je njegova majka poslušala savjet liječnika. Andrea Bocelli ne bi bio rođen da je njegova majka poslušala liječnika.

Holy: Pa ni Adolf Hitler ne bi bio rođen.
Petir: Ali ćete se složiti sa mnom da je svaki život jednako važan i vrijedan, i da ste vi sretni što vas je vaša majka rodila kao što sam ja sretna što me majka rodila.
Holy: Jesu životinje žive? I one su žive pa ih ubijamo i jedemo.
Petir: Dobro, nemojte sad uspoređivati životinje s ljudima.
Holy: Ne uspoređujem, ali govorimo o životu.
Petir: Važno je, kad je riječ o životnim temama, držati se zlatnog pravila da ne treba činiti drugima što ne želite da drugi čine vama“.

„Pa ljudi moji, je li to moguće“?

Kazimir Mikašek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari