Connect with us

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: ‘Oni koji ne podržavaju Škoru su udbaši, komunjare i veleizdajnici!’

Objavljeno

on

Video uradak koji je na YouTube kanalu osvanuo 2015. godine u kojemu se veliča ratnog zločinca Ratka Mladića pravomoćno osuđenog za genocid pred međunarodnim sudištem, a u podlozi videa se korist pjesma Miroslava Škore „Sude mi“, potresao je do usijanja hrvatsku javnost, osobito one koji u Škori vide sve najbolje što je Hrvatska mati rodila!

Isječak s youtube: 13.12.2019. u 22:00

Oni koji ne misle tako, oni koji simpatiziraju Kolindu Grabar Kitarović razapeti su na stup srama, oni su udbaši, veleizdajnici, oni su komunjare, četnici i njih treba po kratkom desničarskom postupku likvidirati kao u doba Staljina, Hitlera ili Tita! Čudi me da novinara gospodina Markovića koji je donio tu novinarsku vijest već nisu javno objesili na Trgu Josipa Bana Jelačića!?

Naslušao sam se u ovoj prljavoj ‘desničarskoj’ kampanji svega i svačega ogavnog da ogavnije ne može biti! Prijeti se da će Hrvatskom uskoro „poteći HDZ-ovska krv“, pa bi se onda svi članovi HDZ-a ili simpatizeri Kolinde Grabar Kitarović morali dobrano zamisliti i dodatno paziti na svoj vlastiti život i svoju elementarnu egzistenciju. Samo zato što podržavaju nju, a ne pjevača Škoru! U svakom slučaju, zabrinut sam za Hrvatsku kada vidim kako su na površinu izašle sirove strasti bratoubilačkog rata za koje sam mislio da ih hrvatsko biće nikada nije baštinilo.

Jedino što je ogavno, da ogavnije ne može biti, u ovom srpskom YouTube slučaju jest da Škorinu pjesmu “Sude mi” u Republici Srbiji koriste za veličanje pravomoćno osuđenog ratnog zločinca za genocid pred međunarodnim sudovima za pokolj u Srebrenici. Za zločine u Škabrnji, za sve zločine u Hrvatskoj Mladić nikada nije osuđen! A Škoro i njegova žena, možda i prva dama Hrvatske Kim An Škoro šute već 4 godine, nisu to zaustavili, tako da je taj ogavni video uradak u Srbiji na svim međumrežinim kanalima pregledan više milijuna puta?

Zanimljivo je i to da je upravo Kim An Škoro direktorica Škorine producentske tvrtke Campus d.o.o. koja je trebala reagirati prema YouTubeu, ako joj u tom video uratku bilo što smeta? Ili joj možda ne smeta?

Zanimljivo je i to, da je u hrvatskoj YouTube verziji pjesme „Sude mi“ uklonjen Marko Perković Thompson, a u srpskoj nije, a uklonjen je vjerojatno onog trenutka kada je između Thompsona i Škore puklo prijateljstvo i kumstvo u vrijeme kada je Škoro imao namjeru „Croatia records“ prodati Srbima!

Već sam problematizirao Škorinu pjesmu „Sude mi“, vjerojatno kao jedini novinar i glazbeni kritičar i već sam spomenuo da je Marko Perković Thompson koji se pojavljuje u tom hrvatskom spotu na kraju pjesme „Sude mi“ svojom pojavom i glasom kada zapjeva za oktavu više, toj pjesmi udahnuo vjerodostojnost istinskog, braniteljskog domoljublja.

Naime, kada Thompson krikne „Sude mi“, onda je to istina, jer on je jedini domoljubni autor kojemu doista sude, zabranjuju ga i progone već gotovo 30 godina. Škori nikada nisu sudili, nisu ga progonili i to je činjenica! A nisu mu sudili zato, jer pjesmu „Sude mi“ nije pisao za Gotovinu kako sam Škoro kaže! Pjesmu sude mi Škoro je pisao za sve koji se u njoj mogu prepoznati, za Hrvate i za Srbe! Tako ispada da je pjesma „Sude mi“ pisana i za suđenog i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića koji tu pjesmu koristi uz vjerojatnu dozvolu samog autora koji to nije izričito zabranio!

Postavlja se pitanje zašto Škoro i njegova prva dama nisu još prije četiri godine tražili od YouTubea da se taj video ukloni i zabranili da se pjesma “Sude mi” koristi u promicanje zločina i zločinca? Da su to tražili, YouTube bi morao maknuti taj sadržaj kao neprimjeren u roku momentalno!!! Ili možemo postaviti pitanje, može li se uopće pobjeći od vlastitih gena?

Ovako ispada da srpska video verzija pjesme „Sude mi“ sa osuđenim ratnim zločincem Mladićem u glavnoj ulozi koristi za tezu o izjednačavanju krivnje, za tezu u građanskom ratu na „ovim prostorima“, za tezu da si trebamo pružiti ruke kao da se nije ništa dogodilo, kako to želi Miloševićev mali Slobo Dačić!? Upravo 2015. godine, kada je taj sramotni video instaliran na srpski YouTube kanal kao požar se širila teza o građanskom ratu i teza o izjednačavanju krivnje!?

Kazimir Mikašek-Kazo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari