Connect with us

Kazne za Sarajevo, Zrinjski i Željezničar od 4000 KM, Veležu kazna 3000 KM

Objavljeno

-

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu kaznila je Zrinjski i Željezničar sa po 4000 KM.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom na internet stranici Nogometnog saveza BiH Zrinjski je kažnjen zbog slabe organizacije utakmice 29. kola BHT Premijer lige BiH protiv Sarajeva i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, a Željezničar zbog istog prekršaja tijekom meča protiv Leotara.

Kada su u pitanju susreti posljednjeg, 30. kola kazne su izrečene Širokom Brijegu, Veležu, Sarajevu i Čeliku.

Zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava kažnjeni su Sarajevo sa 4000 KM (susret protiv Radnika) i Velež sa 3000 KM (protiv Zrinjskog), a zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u meču protiv Željezničara ekipa Široki Brijeg kažnjena je s 1000 KM.

FK Čelik je kažnjen sa 1500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača tog kluba na gostovanju protiv Olimpica. Igrač GOŠK-a Armin Helvida kažnjen je s pet utakmica zabrane igranja zbog crvenog kartona u utakmici GOŠK – Borac.

NK Široki Brijeg kažnjen je s 1000 KM zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena tijekom finalnog susreta Kupa BiH protiv Željezničara. Također i FK Slavija je dobila kaznu u visini od 500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice u finalu omladinskog kupa između Slavije i Širokog Brijega. Tada je zabilježeno i ubacivanje predmeta u ograđeni dio terena.

Kada je u pitanju natjecanje u futsalu, MNK Centar kažnjen je s 1000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Brotnja, a službeni predstavnik kluba Dženan Muminović kažnjen je zabranom vršenja dužnosti u trajanju od tri mjeseca, navodi se u priopćenju NSBiH.

Igrač MNK Centar Muamer Kurto kažnjen je s pet utakmica neigranja zbog isključenja tijekom meča finala Kupa BiH u futsalu protiv ekipe Tango, navedeno je iz NS BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari