Pratite nas

BiH

Kaznena prijava Nikšiću i Krajini

Objavljeno

na

Predsjednik UPuBIH Miro Pejić 27. veljače će predati kaznenu prijavu protiv premijera Nermina Nikšića i ministra financija Ante Krajine.

Naime, nakon dvije godine upozorenja o kašnjenju isplate poljoprivrednih poticaja i konstantne zloupotrebe položaja, te obmane javnosti o istinitosti stanja u poljoprivredi, te samo kažnjavanje svakog poljoprivrednika koji javno ‘progovori’ istinu slanjem vojske inspektora i svih tijela koji su u nadležnosti premijera, izgubili smo svaku volju za dijalogom.

Do sada smo čekali da napokon obrate pažnju na problematiku poljoprivrednika, ali definitivno nema više načina istjerati bilo koju istinu i pravdu osim kroz Tužiteljstvo Federacije BIH. Sutra će predsjednik UPuBIH Miro Pejić Tužiteljstvu FBIH predati kaznenu prijavu za zloupotrebu položaja, zloupotrebu ovlasti i kršenje zakona o izvršenju proračuna FBIH.

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH traži da se što prije formira vlast i da se osiguraju kontinuitet i transparentnost u isplati poticaja – izjavio je danas predsjednik tog udruženja Nedžad Bićo. Na konferenciji za novinare Bićo je kazao da se poticajna sredstva sa federalne razine neravnomjerno raspodjeljuju i pri tom favoriziraju određene županije.

”Tako je prilikom posljednje isplate za Livanjsku županiju otišlo milijun i 700 tisuća maraka, dok je za Županiju Sarajevo uplaćeno oko 16 tisuća, za Srednjobosansku županiju oko 13 tisuća maraka i poljoprivrednici se pitaju šta to znači”, kazao je Bićo.

Bićo je izdvojio da postoje dugovanja po osnovu isplate poticaja za mlijeko, za ovčarstvo, biljnu proizvodnju, dodajući da svakodnevno dolazi do gašenja poljoprivrednih farmi.

”Za nas su svi poljoprivrednici isti i svi su jednako ugroženi. Ljudi gase farme i idu na biro. S druge strane, poljoprivreda je oblast u kojoj postoje velike mogućnosti za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje”, kazao je Bićo.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Saudijska Arabija je izdvojila 800 mil. USD za militante na Balkanu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Večernji list

Služba za istrage Europskog parlamenta upozorila je na porast utjecaja Saudijske Arabije i drugih muslimanskih Zaljevskih zemalja na Balkan, a napose na Bosnu i Hercegovinu u kontekstu porasta utjecaja vehabizma te radikalnih učenja islama od tradicionalne bosanske verzije.

Stoji to u dokumentu koji je izrađen za potrebe zastupnika i njihovo lakše razumijevanje stanja u ovoj regiji. Pri tome se navodi kako je Saudijska Arabija tijekom rata izdašno pomagala muslimanima te su sa sobom doveli i novu verziju islama.

Džamija Kralja Fahda

Upozorava se i na ranije pokušaje promjena tradicionalnog islama kroz razne pokrete za vrijeme II. svjetskog rata, tijekom 1971., ali i na Islamsku deklaraciju Alije Izetbegovića. Za Izetbegovića se navodi kako je udomio tisuće stranih boraca u postrojbu “El Mudžahid”, a koju je financirala Saudijska Arabija.

Taj se utjecaj s vremenom širio na brojne džamije, a najočitija je, prema podacima Europskog parlamenta, džamija kralja Fahda u Sarajevu. Procjenjuje se kako je Saudijska Arabija donirala 800 milijuna dolara militantnim islamistima, piše Večernji list

 

Čović pisao premijerima i/ili predsjednicima svih zemalja članica NATO-a: Problem u BiH su islamski radikalisti

 

Prvo arapsko naselje u BiH – Ulaz bh. građanima je zabranjen

 

Naučite arapski! ‘Reportaža iz Sarajeva koja je podigla prašinu u čitavoj regiji’

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Hamdija Abdić “Tigar” i ostali uhićeni pušteni na slobodu

Objavljeno

na

Objavio

Kantonalni sud u Bihaću, na upravo završenom ročištu, odbio je prijedlog Tužiteljstva USK za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću i drugima u predmetu ubojstva generala HVO Vlade Šantića i oni su pušteni na slobodu, potvrdila je za Klix.ba Fata Nadarević, predsjednica suda.

Hamdija Abdić, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović privedeni su danas u Tužiteljstvo USK iz prostorija Federalne uprave policije, a ročište u Kantonalnom sudu počelo je u 14:30 sati.

Kako je potvrdila Nadarević, prijedlog Tužiteljstva za određivanjem mjere pritvora osumnjičenim Sud je odbacio i oni su pušteni na slobodu.

Hamdiju Abdića, nekadašnjeg zapovjednika 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH i četvoricu osumnjičenih jučer su, po naredbi Tužiteljstva USK, uhitili pripadnici Federalne uprave policije (FUP) zbog sumnje da su umiješani u ubojstvo generala HVO Vlade Šantića, koje se dogodilo u noći 08. na 09. ožujka 1995. godine u Bihaću. Od te noći, Šantiću se gubi svaki trag, piše Klix.ba

 

Oni su osumnjičeni da su između 8. i 9. užujka 1995. ubili generala Vladu Šantića.

General Šantić podsljednji put je viđen živ 8. ožujka 1995. u bihaćkom hotelu “Sedra” gdje je bio u društvu s tadašnjim zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH generalom Atifom Dudakovićem.

Iz hotela su ga odvele naoružane osobe, navodno pripadnici vojne policije 502. brigade iz sastava Petog korpusa kojom je tada zapovjedao Hamdija Abdić i potom mu se gubi svaki trag.

Šantićev sin Duje Šantić,ranije je opetovano tvrdio kako je zapravo Dudaković taj koji je zapovjedio ubojstvo njegova oca.

“Slučaj Šantić” je nakon početne istrage 1995. završene bez rezultata godinama bio zaboravljen da bi ponovo bio otvoren 2013. na temelju iskaza zaštićenog svjedoka,

Svjedok je tvrdio kako je generalovo tijelo nakon ubojstva raskomadano, zapaljeno i potom ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom. Plastična bačva s koštanim ostacima je 2014. pronađena na odlagalištu otpada kod Bihaća no iz sadržine nije mogao biti izdvojen materijal za DNK analizu pa navodi svjedoka nisu mogli biti potvrđeni.

Abdić je opetovano odbacivao bilo kakvu vezu s nestankom i ubojstvom generala Šantića.

Trebalo je čak 22 i pol godine da se počne rasvjetljavati nestanak i ubojstvo generala HVO-a

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari