Connect with us

Događaji

Keleminec: Uhićeni smo!

Objavljeno

-

Nakon što je najavljeno da Autohtona Hrvatska stranka prava ne odustaje od najavljenog skupa i postrojavanja stranačke vojske unatoč zabrani ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, protiv njih prosvjeduje Inicijativa ujedinjeni protiv fašizma.

637773d68d296436efdcff80103b23d7

Večernji javlja da im se u 12.15 sati javio Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP), rekavši da je uhićen.

Zbog Ostojićeve zabrane vodstvo stranke odlučilo je da će skup biti održan u 13 sati na grobu Ante Starčevića, gdje će se obilježiti i 119. obljetnica od Starčevićeve smrti.

“Bili smo kod Okrugljaka i kupovali vijence i svijeće koje smo kanili odnijeti na Starčevićev grob. Tu je mene i suradnike Vladu Turudića, Vladimira Kinđevskog, Branka Koledića i Marka Kleina uhitila policija. Strpali su nas u maricu i sad nas voze. Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista. Ovo je represija!”, kazao je Keleminec za Večernji list.

Stranačku vojsku trebao je postrojiti Vlado Turudić, rekao je u četvrtak Keleminec koji je očekivao da će se kod groba Ante Starčevića okupiti stotinjak članova stranke te da će svi doći odjeveni u crno.

S druge strane, na Trgu bana Josipa Jelačića nalazi se 30-ak policajaca i najmanje šest marica.

Okupilo se 100-injak antiprosvjednika. Trojica nose crvene zastave. Došli su i Urša Raukar, Vili Matula, Željko Peratović. Policija je neke evidentirala, ali za sada sve uglavnom protječe mirno, javlja RTL.

Mediji javljaju kako nema ni traga pravašima, ali očito oni, a ni protuprosvjednici, nisu čuli da će postrojavanje biti u 13 sati na grobu Ante Starčevića u Šestinama, a ne na Trgu, kako je prvotno planirano.

Okupilose dvadesetak pravaša, koji su nakon toga krenuli prema braniteljima u Savsku.

antiprosvjed[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari