Connect with us

Iz Svijeta

Kim Jong-un: Odluka SAD-a predstavlja objavu rata

Objavljeno

on

Sjeverna Koreja je ocijenila u petak da financijske sankcije koje je Washington odredio sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unupredstavljaju objavu rata i najavila je mjere odmazde.

 [ad id=”93788″]

Te sankcije predstavljaju najneprijateljskiji čin Sjedinjenih Država i otvorenu objavu rata, ocijenilo je sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju koje je objavila službena novinska agencija KCNA.

Američko ministarstvo financija je u srijedu odredilo prve individualne sankcije sjevernokorejskom čelniku zbog teških kršenja ljudskih prava i desetorica drugih dužnosnika sjevernokorejskog režima su također na toj crnoj listi.

Prema tim sankcijama i njihova eventualna imovina u Sjedinjenim Državama će biti zaleđena.

Pyongyang je u prvoj reakciji na objavu Washingtona pozvao SAD da odmahodustanu od sankcija i upozorio da će odmah prekinuti sve diplomatske kanale ukoliko to Washington ne učini.

“Sjedinjene Države su se usudile prkositi našoj najvišoj vlasti i počinile najneprijateljskiji čin koji nadilazi sporove u pogledu takozvanog pitanja ljudskih prava”, navodi se u priopćenju.

Pyongyang će poduzeti krajnje jakeprotumjere, dodaje se bez preciziranja vrste mjera.

Južna Koreja je u srijedu pozdravila odluku Washingtona da sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una stavi na svoj crni popis i izrazila nadu da će to rasvjetliti kršenja ljudskih prava u Sjevernoj Koreji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari