Connect with us

Iz Svijeta

Kina tvrdi da američko izvješće o porijeklu covida nije znanstveno vjerodostojno

Objavljeno

on

Kinesko veleposlanstvo u Washingtonu u petak je priopćilo da izvješće američke obavještajne zajednice o porijeklu covida-19 “nije znanstveno vjerodostojno” i pogrešno tvrdi da Kina ometa globalnu istragu pandemije.

Kinesko priopćenje uslijedilo je nakon što je Američki predsjednik Joe Biden optužio Kinu da skriva “ključne informacije o porijeklu pandemije” covida-19, nakon objave sažetka izvješća američke obavještajne istrage.

“Kina ima ključne informacije o podrijetlu pandemije, ali kineski vladini dužnosnici od početka sprečavaju međunarodnim istražiteljima i javnozdravstenim dužnosnicima pristup tim podacima”, rekao je američki predsjednik u priopćenju.

“Do danas Kina nastavlja odbijati pozive na transparentnost i uskraćuje informacije dok broj žrtava pandemije ponovo raste”, dodao je.

Američka obavještajna zajednica nije riješila pitanje je li incident u kineskom laboratoriju bio izvor covida-19, rekli su dužnosnici u deklasificiranom sažetku objavljenom u petak.

Izvještaj koji je izradio Ured direktora Nacionalne obavještajne agencije kao odgovor na Bidenov zahtjev da provede istragu, navodi da se ne može dati zadovoljavajući odgovor na pitanje o tome kako se točno pojavio virus koji je diljem svijeta ubio 4,6 milijuna ljudi. (Hina)

Trump: Kina će platiti veliku cijenu za ono što su napravili nama i svijetu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR