Connect with us

Vijesti

Kinezi investiraju u Hercegovinu? Industrija alata – prva velika kineska investicija u Hercegovini

Objavljeno

-

[quote]Swisslion industrija alata Trebinje /SLIAT/ za samo mjesec dana mogla bi ući u strateško partnerstvo sa kineskim investitorima, potvrdio je jučer u Nevesinju njen većinski vlasnik Rodoljub Drašković.[/quote]

industrija-alataDrašković je rekao kako je Industrija alata uspješna, ima svoje tržište, a uskoro će se s Vladom Republike Srpske riješiti naslijeđeni dugove po osnovu poreza i doprinosa.

Drašković je obznanio kako su kineski investitori, čija je centrala u Njemačkoj, angažirali odvjetničke urede iz Sarajeva kako bi uskladili ugovore sa zakonima BiH, nakon čega ulaze u partnerstvo.

“Neće biti otpuštanja radnika“, naveo je Drašković i dodao kako će po sporazumu on ostati vlasnik, a kineski partneri zapošljavati radnike, osiguravati sirovine i tržište, te dio dobiti ulagati u Industriju alata. Prema ranijim najavama, partneri iz Kine trebalo bi da zakupe proizvodnju i zaposle 500 radnika.

Ugovor predviđa takvu vrstu partnerstva u razdoblju od pet godina, nakon čega postoji mogućnost kompromisa, odnosno prodaje IAT-a Kinezima.

Rodoljub Drašković je 2007. godine kupio posrnulu Industriju alata.

Poslovniportal.ba/Kamenjar.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari