Connect with us

Politički rentgen

King Kong dlaku mijenja, ali ćud nikada!?

Published

on

Nevjerojatna je i mizerna snishodljivost kojom se Zoran Milanović dodvoravao elitnim veteranima Tigrova na proslavi njihove obljetnice, dakle istim onim braniteljima koji su ’91. krvarili za Hrvatsku i nesebično davali svoje živote na Oltar domovine, dok je on u hladovini Zagreba, okružen zlatnom komunističkom mladeži punoljetnih vojnih obveznika bezbrižno prodavao usisavače, rugajući se Tuđmanu sa svojim špilkolegama iz Ferala čekajući rasplet brutalnog, nametnutog rata, čekajući neku novu Jugoslaviju ili neki novi region umjesto nezavisne Hrvatske.

King Kong se preko noći pretvorio u milo janješce i moralnu vertikalu , pa je braniteljima umornim od laži kojih su se naslušali u zadnja tri desetljeća ispričao još jednu Andersenovu bajku o „malom broju hrabrih ljudi koji su obranili Hrvatsku“ inspiriranu ne zna se kojim velikoumnim filozofskim sedativima. Bez opće nacionalne mobilizacije, bez silnog oduševljenja nacije za ideju slobodne države, bez krunica oko vrata, bez silnih molitvi i Božje pomoći i bez vizionara Tuđmana mi Hrvatsku ne bi nikada imali, a Tigrovi i sve časne postrojbe HV-a ne bi postojale. Svatko se u sebi mora preispitati o svom vlastitom doprinosu Domovinskom ratu, a osobito oni koji danas imaju čast obnašati najviše političke dužnosti u Hrvatskoj.

Misli li doista King Kong s Pantovčaka da Hrvatice i Hrvati imaju toliko kratku pamet kao riba koja se ubode na udicu pa za tri sekunde ponovo zagrize istu, ili misli da smo mi neinteligentni homosapiensi pa ne pamtimo da je upravo on te iste branitelje do nedavno krstio kao „štakoraše“, „šatoraše“ i „teroriste s plinskim bocama“ diveći se lucidnim pljuvačkama svog prijatelja i „najboljeg ministra“ branitelja Freda Matića-Punjene ptice? Te iste branitelje i invalide Domovinskog rata, koji su bili „100 posto za Hrvatsku“ koji su bili „Za dom spremni“ javno to ističući, po njegovom je nalogu milicajac Ranko Ostojić kao marvu stjerao u posljednje utočište za spašavanje vlastitih života, u crkvu Svetog Marka, samo zato što su se drznuli prosvjedovati protiv nenarodne Vlade Zorana Milanovića.

Te iste branitelje “Za dom spremne“ još jučer je Milanović bacao na smetlište zajedno s njihovim nadgrobnim pločama, te iste branitelje kojima se sada uvlači pod kožu, jer već sada je u kampanji za drugi mandat, bez ikakvih skrupula počastio je ponoćnom ćirilicom u Vukovaru, a kao sol na otvorene rane svima nama je podario „Lex Perković“ kao platformu za spašavanje notornih udbaških ubojica. „Lex Perković“ je corpus delikti koliko je Milanović bio raspoložen za ulazak Republike Hrvatske u EU i koliko je poštivao europsku pravnu stečevinu, tako da je potpuno irelevantno razglabati o tome je li on htio ili nije htio biti na čelu nekakvog odbora ili je umjesto sebe delegirao „veliku Hrvaticu“ Vesnu Pusić koja je pred cijelim svijetom optužila Hrvatsku za agresiju na BiH!!?

Milanović docira i javno optužuje predsjednika Vlade Republike Hrvatske za ruganje Tuđmanu, a on se sam javno narugao i odrekao prvog predsjednika Hrvatske kada ga je promptno već prvi dan svog mandata izbacio s Pantovčaka zajedno sa svim drugim velikanima, simbolima hrvatske nacije. Ruga se s Plenkovićevom legitimnom dijagnozom koju je Plenković odgovorno objavio cijeloj naciji, a on sam nažalost još uvijek nema nikakvu dijagnozu, a trebao bi biti među prvima koji ju ima!? Ruganje hrvatskom himnom, nepriznavanje službenih blagdana, nepoštivanje utemeljenih tradicija i povijesnih vrjednota čemu smo svjedočili, dokaz su da Milanović ne pripada ni braniteljskoj ni domoljubnoj populaciji i samo dragi Bog i Miroslav Škoro znaju na koju je foru Zoki stekao titulu predsjednika države i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske pa toj istoj vojsci s kojom blage sveze nema danas prodaje maglu kao najveći intelektualni i moralni junak. I to sve ostaje bez prave dijagnoze pokojnog prof. Grudena!?

Doista je čudno da Milanović svoj uvlakački performans pred Tigrovima nije izveo na Patriji i da nije još jednom epskim skokom s transportera dokazao svoju borbenu spremnost „vrhovnog zapovjednika“ danas, kada to nije želio i mogao kada je trebalo. Čudi me da nije usput održao povijesno predavanje o Finskoj u kojoj „nije bilo građanskog rata“ za razliku od Hrvatske u kojoj se nije dogodio Domovinski obrambeni već „građanski rat na ovim prostorima?“ Naravno, u Finskoj je svojedobno vladao krvavi građanski rat i tu se radi o Milanovićevom elementarnom nepoznavanju povijesti! Važno je praviti se pametnim!? Što kazati o Špičkovini, Bukovini, o tankim šnitama crnog kruha prve dame Hrvatske, o „slučajnom narodu u slučajnoj državi“, o predstečajnim nagodbama koje su bile podloga za najveću pljačku u povijesti Hrvatske?

Što kazati o enormnom zaduživanju u vrijeme njegove „kukuriku-plan 21“ garniture, što kazati o eklatantnoj činjenici da je do 2016. iz Hrvatske samo u Njemačku iselilo 180 000 Hrvatica i Hrvata i to zbog „pakla“ kojega nam je taj licemjer pripremio? Gdje je tada bio Plenković? Ni luk jeo, ni luk mirisao!? Što kazati o masovnim prosvjedima branitelja u to vrijeme, o „Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara“, o javnim zvižducima gdje god je King Kong pojavio i tako bi mogli nabrajati unedogled? Što kazati o Pelješkom mostu koji je za njega bio „skup i nepotreban“, ili o granično sporu s BiH kada je izjavio da se nećemo valjda svađati oko „dva kamena u moru“, misleći na Mali i Veli školj? Što kazati o pljuvanju po Trumpu, Orbanu i svim čelnicima srednjoeuropske inicijative, koji eto „nisu njegovo društvo“, a tko su njegovo društvo doznali smo iz afere JANAF!? Čini se da je Milanovića danas pukla metanoja ili neko meni nepoznato transcendentalno obraćenje ili je to sve samo igrokaz za javnost viđen već toliko puta!?

Ova predstava „one show man“ za ponosne Tigrove nije prva predstava kojom je Milanović htio dokazati svoju navodnu empatiju prema braniteljskoj populaciji. Sjetimo se njegovog „tajnog“ sastanka s braniteljima u Kotromanovićevom stanu, koji je bio toliko tajan da su instruirani hrvatski „paparazzi“ u niskom startu čekali u grmlju da ministar obrane razgrne zavjese kako bi mogli snimiti Zokijevo očijukanje s braniteljima u vrijeme legendarnih šatorskih prosvjeda. Takav performans ne bi znao pripremiti ni Pervan s Miroslavom Škorom u glavnoj ulozi, a danas je Milanović preko noći postao prva uzdanica hrvatske „desnice“ služeći im kao lutka na koncu i udarni malj protiv aktualne Vlade premijera Plenkovića. Mnogi su mislili da „zabavljača“ Stjepana Mesića neće nitko nadmašiti u njegovim transformativnim čarolijama kada je jedan dan pjevao Juru i Bobana i vikao „Za dom spremni“ tvrdeći da je Jasenovac bio radni logor, a drugi dan bi s antifašistima slinio pod nogama bravara Tita. Slobodno možemo kazati da je u ovoj otužnoj priči učenik nadmašio učitelja Mesića koji je ujedno bio glavni inspirator Škori i Milanoviću za rušenje Kolinde Grabar Kitarović.

Ima li Andrej Plenković putra na glavi? Naravno, nitko nije svet i nedodirljiv, no da nije bilo ishitrenog donošenja Istanbulske konvencije što je rezultiralo značajnim prosvjedima demokršćana, Plenković bi imao najmirniju eru vladavine u povijesti Republike Hrvatskoj. Građani su na tim „antiplenkovićevskim“ prosvjedima kazali da Hrvatska ne prihvaća nikakav oblik rodno-ideološkog preodgoja, Plenković je to primio na znanje, a interpretativna izjava priložena Istanbulskoj konvenciji argument je da se u tom kontekstu neće dogoditi ništa protiv konzervativne volje ogromne većine kršćana u Republici Hrvatskoj. U Hrvatskoj nema, niti će biti rodne ideologije i to je činjenica!

Ima li Tomo Medved putra na glavi? Pred njegovim ministarstvom nema i neće biti šatora, a garancija za to je njegov časni i kristalno čisti braniteljski status i ugled koji je institucionalno iskoristio da braniteljima da sve ono što su nekoć 505 dana pod šatorom opravdano tražili. U svemu tome treba tražiti razloge King Kongovog rušiteljskog ponašanja koje je na rubu patologije i daleko od dobrog ukusa!

Zahvaljujući kome je danas Vukovarski vodotoranj zasjao u punom sjaju kao besmrtni spomenik besmrtnom gradu i slobodnoj Hrvatskoj? Da je kojim slučajem Milanović u poziciji danas bi vjerojatno umjesto vodotornja imali ćirilicu na svakoj kući u „gradu heroju“! Nevjerojatno!!! Kreator ćiriličnog pakla u Hrvatskoj danas je miljenik Škorinog i Penavinog Domovinskog pokreta!?

Jednostavno! Ovdje se radi o uspjehu i neuspjehu, o političkom luzeru, gubitnicima i pobjednicima s druge strane! Radi se o tome da s jedne strane imamo uspješne i poštene, a s druge strane jakog na riječima, a još jačeg na (ne)djelima. Bitno je ne nasjedati na velike riječi već vagati djela, bitno je znati onu staru modificiranu poslovicu da „King Kong dlaku mijenja, ali ćud nikada“!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari