Connect with us

Politički rentgen

King Kong u ‘sedmoj’ ofenzivi!

Published

on

Nevjerojatnom rušilačkom energijom, potaknutom neviđenim mrzilačkim diskursom kojemu svjedočimo na društvenim mrežama i općenito u mainstream medijima nastavljaju se podjele u hrvatskom društvu upravo onakve kako nam je to svojevremeno najavio današnji predsjednik Milanović, politički luzer, koji je inače poražen u svim političkim utakmicama na koje je izašao kao čelnik SDP.

Za utjehu mu ostaje pobjeda nad HDZ-om Jadranke Kosor, HDZ-om koji je nakon Sanadera opravdano doživio pravi potop. HDZ bi u onom kontekstu, nakon silnih Sanaderovih suspekcija pobijedio i Ševa iz „Noćne more“!?

Razbješnjen gubitkom svih izbora od HDZ-a pod vodstvom Tomislava Karamarka, Milanović nam je obećao da ćemo „imati pakao“ i čini se da danas, nakon što se dočepao Pantovčaka uz svesrdnu pomoć „desnice“ u dogovoru s bivšim pjevačem Škorom, svoja obećanja kao „predsjednik s karakterom“ bespogovorno izvršava.

Kao King Kong koji je slikovito terorizirao velegrade, isto čini Zoran Milanović i čini se da Miroslavu Škori i takozvanoj hrvatskoj desnici vraća dug za poklonjeni predsjednički mandat, jer bez njihove pomoći u šumi na Pantovčaku ne bi mogao razgledavati ni paunove, a kočoperi se upravo tako kao da je politiku doktorirao u zoološkom vrtu. Modus operandi je bio jednostavan, čitak i analitički prepoznatljiv, tako da Anto Đapić kada analitički razlaže političke planove udružene ljevice i desnice cilja zapravo u središte mete. Rušenjem Kolinde Grabar Kitarović zbog njenih navodnih gafova, trebalo je srušiti Andreja Plenkovića i dovesti do HDZ-ovog gubitka parlamentarnih izbora. Na žalost urotnika i neprincipijelnih koalicijskih partnera to se ni iz bliza nije dogodilo.

Andrej Plenković, volio to netko ili ne, pomeo je i lijevi i desni politički mainstream i danas suvereno i sigurno vlada svim područjima političkog života u Republici Hrvatskoj pa je zbog toga u svim relevantnim ispitivanjima javnog mnijenja nagrađen epitetom najuspješnijeg državnika nakon predsjednika Tuđmana i sve se čini da će taj epitet zadržati do kraja svoje političke karijere. Andrej Plenković je prvi predsjednik Vlade Republike Hrvatske koji je popularniji od predsjednika države! To se poslije Tuđmana nije nikada dogodilo. Oni koji se pozivaju na „napaćeni narod“ na čelu s dirigentom Škorom uskoro će hrvatski narod morati proglasiti neuračunljivim, a to će se vjerojatno dogoditi nakon lokalnih izbora kada će „vox populi“ HDZ-u dat ogromnu „plavu“ većinu!

Analizirajući današnju video ekskluzivu s Trga sv. Marka, svaki prosječno inteligentan promatrač može zaključiti da se ovdje radi o notornom terorističkom činu neviđenom od 1918. godine kada su srpski redarstvenici i domaći veleizdajnice na Trgu pokosili hrvatske domoljube.

Da se kojim slučajem ovog recentnog kobnog jutra na ulazu u Banske dvore našao Andrej Plenković na ciljniku kalašnjikova, samo bi mu dragi Bog pomogao da danas bude među živima. Isto tako prošao bi i Tuđman da pet minuta prije srbočetničkog napada nije izašao iz salona, isto tako prošao bi bilo koji aktualni ministar, uključujući i ministra Beroša kojega danas notorni medijski huškači optužuju da gotovo usred paljbe iz vatrenog oružja nije pružio pomoć nesretnom hrvatskom policajcu.

Na tom istom Trgu sv. Marka svojevremeno smo svjedočili još jednom terorističkom činu, a ulogu izvršitelja imali su također nesretni hrvatski specijalci koji su po nalogu Zorana Milanovića i Ranka Ostojića brutalno napali prosvjed „100 posto za Hrvatsku“ u organizaciji stopostotnih invalida Domovinskog rata. Po zapovijedi, ni krivi ni dužni, hrvatski specijalci su oskvrnuli unutrašnjost crkve Svetog Marka kršeći na taj način nedodirljivost i autonomiju Crkve. Ne liči li to na rušilački pohod King Konga i nije li Zoran Milanović upravo zbog takvih „gafova“ zaslužio epitet najomraženije političara u povijesti Republike Hrvatske? Po svemu sudeći, Milanović sve čini potpuno suprotno od Plenkovića i taj epitet „najomraženijeg“ pratiti će ga vjerojatno do kraja njegove političke karijere.

Danas se „desnica“ u Hrvatskoj diči svojim predsjednikom Milanovićem, sriču mu laude kao najvjernijem prijatelju zbog par vulgarnosti koje je uputio Puhovskom i još nekim lijevim akterima u hrvatskom javnom prostoru. Čovjek s „karakterom“, obrušio se na svog dojučerašnjeg najvjernijeg analitičara i komentatora koji ga je 10 godina pratio u stopu i naziva ga „drukerom“, kao da smo mi svi bedasti i ne znamo tko je Žarko Puhovski? A tko je „druker“ u slučaju „Lex Perković“? Tko je spašavao notorne udbaške ubojice, a danas neke „drukere“ proziva za „drukeraj“? Gdje je tu karakter? Ispire li nam netko doista mozak ovakvim apsurdnim gadostima?

„Desnica“ hvaleći svog predsjednika očito pere vlastitu savjest zbog rušenja Kolinde Grabar Kitarović, pa sline nad Milanovićem i tvrde da su bili u pravu što su dekapitirali predsjednicu. Milanović im kao vjerna desna ruka silno koristi u omalovažavanju i rušenju Andreja Plenkovića, računaju da će uz institucionalnu i obavještajnu pomoć svog predsjednika uspjeti srušiti „veleizdajnika“ Plenkovića, a kada to nisu uspjeli na legitimnim parlamentarnim izborima posežu za svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Na istom su političkom zadatku! Milanović silno želi revitalizirati rastrganu ljevicu i spasiti je od još jednog velikog izbornog poraza, a desnica gotovo mitološki vjeruje da će devastirati HDZ do te mjere kako bi zauzeli njihov politički prostor djelovanja preuzimajući njihovo glasačko tijelo. To je i jednima i drugima jedini politički program!

Mogli bi tvrditi da je to potpuno legitimno, osim što svaka legitimnost ima svoje etičke, moralne i zakonske granice!

I jedni i drugi kao u sjajno dogovorenom scenariju politički lešinare na zloćudnom COVID-u 19 što je u ovakvim izvanrednim situacijama usporedivo s ratnim profiterstvom. Dok se javnost guši od neizvjesnosti i silne zabrinutosti za sudbinu svojih života i egzistencija, politički lešinari kalkuliraju kako će na boleštini ubrati gram medijske i ine popularnosti i pri tome ne biraju sredstva.
Umjesto jednoznačne i konsensualne osude svakog terorističkog akta, umjesto osude onih komentatora koji na otvoreni način pozivaju na Plenkovićevu likvidaciju, oni pronalaze riječi tolerancije za čovjeka koji je kriv za pokušaj trostrukog ubojstva. Samoubojstvo tog zadojenog nesretnika ispranog mozga samo je dokaz da je itekako bio svjestan težine onoga što je učinio, a njegovo samoubojstvo neodoljivo podsjeća na teroriste samoubojice.

Ovaj vjerojatno zlokobni plan likvidacije ključnih osoba u državi lako je usporediv s atentatom na predsjednika Tuđmana, a cilj je bio isti! Destabilizacija Republike Hrvatske! Ima li kakve razlike između one Paragine „desnice“ u vrijeme Tuđmana i ove Škorine danas? Ima li kakve razlike između one ljevice koja je HDZ nazvala „strankom opasnih namjera“ i današnje čiji je megafon i glasnogovornik King Kong s Pantovčaka? Milanoviću su se već jednom razbili o glavu brutalni i neprincipijelni napadi na Tomislava Karamarka i čini se da je upravo je zbog toga izgubio sve izbore od tadašnjeg HDZ-a. Isti modus operandi koristi se i protiv Plenkovićevog HDZ-a, no Andrej Plenković je postojan, neda se, dokazao je da ga nije moguće srušiti ni legitimno ni nelegitimno, a konačno je pokazao da je fajter i da baš i nije toliko anemičan koliko se prispodobilo.

Ipak, možda bi se trebalo držati one poslovice „psi laju a karavane prolaze“, jer moguće je, što bude jači lavež lijevih i desnih „vučjih čopora“ popularnost HDZ-a će biti sve veća. King Kong je samo u bajkama velik i već odavno je u svojoj rušilačkoj ofenzivi porazio i sebe i svoj karakter, čega očito u svojoj narcisoidnoj rastrojenosti nije ni svjestan!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari