Connect with us

Događaji

Kiseljak: 70 godina od zločina komunista na Crvenoj stijeni

Objavljeno

-

Među brojnim stratištima na kojima su se komunističke vlasti neposredno nakon Drugog svjetskog rata odlučile “obračunati” s neistomišljenicima, je i Crvena stijena, uzvišenje iznad Kiseljaka. U narodu postoji predaja da je stijena nazvana crvenom zbog krvi ljudi koji su ondje pobijeni u svibnju 1945. godine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U subotu je na obilježavanju 70 godina od ovog zločina, nazočilo i izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno načelnikom Kiseljaka Mladenom Mišurićem Ramljakom, predsjednicom Zajednice žena Kiseljak Vlatkom Komšić, predsjednikom Mladeži OO Kiseljak Dejanom Štekićem te tajnikom OO Kiseljak Nikom Laštrom.

Prema procjenama, radi se o nekoliko stotina osoba, većinom Hrvata, iz Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Busovače, Vareša, Breze, a po nekim saznanjima i iz Viteza, Žepča, Uskoplja.

Pred spomenikom žrtvama komunističkih zločina na Crvenoj stijeni i ove su godine položeni vijenci i upaljene svijeće. Molitvu je za duše stradalih predvodio fra Drago Perković, župni vikar u župi Kiseljak koji je prije odavanja počasti na Crvenoj stijeni predvodio misno slavlje u zavjetnom mjestu “Pod stijenom” koje se nalazi u nesporenoj blizini. Ni za ovaj zločin, nitko nije odgovarao

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari