Pratite nas

Kriminalci kroz kladionice svake godine “operu” 140 mlrd. dolara!

Objavljeno

na

kladionicaaICSS i Sveučilište Pariz-1 Pantheon-Sorbonne radili su zajedno zadnje dvije godine na izradi izvješća o integritetu sporta u svijetu.

Kriminalne organizacije operu svake godine više od 140 milijardi dolara u sportskom klađenju na svjetskoj razini, što je osam puta više od BDP-a SAD-a, te dočarava opasnost koja prijeti integritetu sportskih natjecanja, smatra se u izvješću.

“Brzom napretku globalnog tržišta sportskih klađenja prijete kriminalne organizacije infiltracijom u klađenja i pranjem novca”, ocjenjuje Chris Eaton, direktor za integritet sporta unutar Međunarodnog centra za sigurnost u sportu (ICSS) – nezavisne nevladine organizacije sa sjedištem u Dohi.

ICSS i Sveučilište Pariz-1 Pantheon-Sorbonne radili su zajedno zadnje dvije godine na izradi izvješća o integritetu sporta u svijetu, predstavljena u četvrtak povodom foruma organiziranog na fakultetu.

Izvješće procjenjuje na 140 milijardi dolara (više od 100 milijardi eura) svote koje su oprale zločinačke organizacije putem sportskog klađenja u svijetu.

“Promjena prirode uzimanja oklada, koje je postalo složenije, primjerice, s izravnim klađenjem koje je najosjetljivije prema našoj studiji, otežali su uočavanje sumnjivih aktivnosti”, dodaje Eaton.

Studija ocjenjuje da je 80 posto sportskog klađenja u svijetu ilegalno.

Na svjetskoj razini, promet legalnih i ilegalnih sportskih klađenja iznosi između 200 i 500 milijardi eura, a više od 80 posto svota odnosi se na ilegalna klađenja.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Sluškinje’ usamljene čekale ‘najavljenu kolonu’ na Gornjem gradu

Objavljeno

na

Objavio

Portal narod.hr-a objavio je sliku usamljenih aktivistica za ratifikaciju Istanbulske konvencije na Gornjem gradu, preobučenih u “sluškinje”.

Dok su deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv IK, desetak aktivistica usamljene su uzalud čekale na Gornjem gradu.

Odlazak prosvjednika do Markovog trga je bio najavljen, ali nije se ostvario.  Trebali bi ih ovako češće zeznuti, komentirao je jedan komentator na facebooku 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Biskup Košić poručio zastupnicima: Ako ste vjernici, katolici: NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon sudjelovanja u dostojanstvenom skupu protiv Istanbulske konvencije obratio bih se narodnim zastupnicima u Hrvatskom saboru:

Dragi zastupniče, draga zastupnice!

Sada je na vama velika odgovornost: dati glas za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Vlada i predsjednik Vlade uputili su vam zahtjev da glasujete za IK. Pa premda je Vlada jednoglasno poduprla taj prijedlog, ODLUKA JE NA VAMA.

Ako ste vjernici, katolici, vi sljedeći svoju savjest i slušajući glas Pape i biskupa NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Ako i niste katolici, zbog pravnog i moralnog nereda koji bi IK unijela u naše hrvatsko društvo te zbog njezine nadređenosti hrvatskim zakonima čime bi se trajno razarali temelji naše suverenosti, vi također NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Regnum regno non praescribit leges!

Molim se za sve vas, na vama je velika odgovornost! Ako ništa drugo nije uvjerljiv argument za vas, činjenica da je velik dio našega naroda protiv ovakvog nadzakona trebao bi vas zamisliti je li to potrebno!
Neka vam Bog pomogne!

Domoljubi, Hrvati i katolici koji čine većinu, 86% naše nacije, ne žele IK! Rekli su to danas ovim veličanstvenim skupom sa sigurno preko 50 tisuća sudionika!
Pokažite da imate kičmu, da se ne date zaplašiti i da vam je stalo do budućnosti ovog naroda! napisao je mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Biskup Košić: Molimo svetog Josipa da bdije nad našim hrvatskim narodom i nad našom domovinom da bi vazda sretna bila!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati