Connect with us

Komentar

Klasić i njegovi državni sponzori na jasenovački pogon imaju razloga za strah

Published

on

Kolaž/Facebook

Ispuzalo svašta na sunce, što zbog stalnog podrhtavanja tla, što zbog proljeća i topline. To što je ispuzalo viče da ih je, da ga je, strah budućnosti koju personificiraju Hasanbegović, Glasnović ili Škoro. Zatim navodi, a to se odaziva na “povjesničar” Klasić, da su stavovi o NDH navedene trojke, te Medveda, Brkića, “nekih tiskovina”, zatim bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, jasni.

Pa to što se odaziva na “povjesničar” Klasić, inače ponižavajuće za pojam povjesničar, što svi razumni ljudi ili slute, ili znaju odavno, a tko ne zna, povjesničar Nikica Barić mu je neupitno dokazao, zapomaže da se tiskaju knjige o Paveliću. Zamislite vi to, knjige o Paveliću!?

Ima li išta tragičnije od straha povjesničara od knjiga i sramotnije od toga da se bilo tko u javnosti zgraža nad knjigama o Paveliću, dok je u njegovoj znanstvenoj disciplini objavljeno stotine tisuća knjiga o povijesnim osobama, od Heroda, Julija Cezara, preko Napoleona, Sulejmana Veličanstvenog, do globalno fascinantnih zločinaca modernog doba, tipa Hitlera, Staljina, Tita ili Pol Pota? Ili, do knjige o figuri o kojoj su se pričali vicevi i koju je pratio javni i skriveni podsmijeh i opća šprdnja čak i kad je figurirala kao predsjednik totalitarne države, a odazivala se na ime Mika Špiljak? Ima.

Jedino je veća sramota od svega toga, činjenica da knjige o NDH i Paveliću pišu još uvijek takvi koji se odazivaju na “povjesničar” Klasić, Golstein i bratija, a ne pišu ih istinski hrvatski znanstvenici, povjesničari i instituti. Kaže to što se odaziva na “povjesničar” Klasić, da ga je strah toga što bi Hasanbegović, Glasnović, Škoro i slični, valjda već spomenuti Medved, Brkić i Kolinda Grabar-Kitarović mogli uraditi u budućnosti. I da ga nije strah Plenkovića, jer zna da ne misli kao ta opasna skupina.

Da ima mozga koliko bi priličilo povjesničaru, to što se odaziva na “povjesničar” Klasić i svi koji ga smatraju povjesničarom, trebao bi se panično plašiti sadašnjosti, iluzije trajne moći i nadmoći, usporedive s osjećajem nadmoći budaletine, koju su poslali bez padobrana iz aviona na deset km visine, pa uživa gledajući oblake, ptice nebeske ispod sebe i planinske visove, rijeke i more, a ne shvaća diveći se svojoj poziciji da nema padobran i da se prizemljenje bliži. Razorno prizemljenje. Razumno stvorenje bi se plašilo te iluzije, koju mu omogućavaju prije svega Andrej Plenković, Nina Obuljen, Milorad Pupovac i Ivan Vrdoljak, te predsjednik Milanović. Oni ga iluzijom da je ovo zemlja i društvo po njegovoj mjeri uništavaju. Ispričali su mu priču da ima padobran, uništavajući ga baš visinama za koje misli da mu pripadaju, kao što uništavaju sve koji na načelima tipa koji se odaziva na “povjesničar” Klasić javno djeluju i pokušavaju kreirati budućnost ove zemlje i naroda. Nitko od njih nema padobran, a avion se pokvario vrlo visoko iznad zemlje.

Lutajući i ploveći prostranstvima te iluzije zajedno s državnim zaštitnicima njihovog prolaznog leta na jasenovačkom pogonskom gorivu, zaštićeni, našopani i uvjereni u svoju važnost, nesvjesni da padaju dok gledaju ptice s leđa, ti tipovi razaraju zadnje ostatke kršćanske samilosti kod golemog broja ljudi, bez kojih nikakve budućnosti nema. Jer, da su opasni Hasanbegović, Glasnović ili Škoro, da su opasni Brkić i Medved, puno stvorenja ne bi ispuzalo na proljetno sunce, čak ni uz snažnije potrese, niti bi se ta stvorenja zbog njih imala razloga bojati budućnosti. Oni u svojoj iluzornosti ne primjećuju da jedni druge čine tim što jesu, da ono što se odaziva na “povjesničar” Klasić, ne bi imalo društvenu poziciju, da Hasanbegović, Glasnović i Škoro znaju ostvariti moć za njihovo prizemljenje. Oni samo dodatno svojom nemoći pojačavaju iluziju moći padobranaca bez padobrana.

Baš zbog toga što ti nabrojani nisu opasni, i zbog iluzije moći u kojoj žive stvorenja koja se odazivaju na “povjesničar” Klasić, iluzije moći, koju im nude i štite Plenković i Milanović, a ne uspijevaju ugroziti Hasanbegović, Glasnović i Škoro, naša stvorenja imaju razloga za strah. Jer, sve što jesu i što čine stvorenja koja se odazivaju na “povjesničar” Klasić poziva i izaziva hrvatske ljude ne ostavljajući tim dobrim, običnim ljudima izbora za odnos prema njima.

Nije taj odnos i njegove posljedice po padobrance bez padobrana, što se odazivaju na “povjesničar” Klasić teško pametnom čovjeku naslutiti, kao što je budalasto računati na to da se nakon tolikih izazivanja neće dogoditi dobro vođena kritična masa ljudi, sposobna prizemljiti “padobrance” bez padobrana. Tako su završili puno moćniji i opasniji režimi i letači od današnjih na jasenovački pogon, nema sumnje da će i oni. Zato se stvorenje, koje se odaziva na “povjesničar” Klasić treba plašiti budućnosti, svake budućnosti.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari