Pratite nas

Iz Svijeta

Klijenti djevojkama odgrizali dijelove tijela, gasili cigarete po intimnim djelovima, prekrivali hranom i jeli sa njih

Objavljeno

na

Djevojke sa 15 ili 16 godina ulaze u svijet prostitucije….kaže u intervjuu za “Dan” direktorka NVO Crnogorski ženski lobi Aida Petrović.

“Mamac za ulazak u taj surovi svijet obično su poslovi go-go igračica, šankerica ili konobarica, objašnjava Petrović u razgovoru za podgorički dnevnik.

prostitute“Imali smo slučaj da je djevojci koja je stopirala na nikšićkoj magistrali stao čovjek sa kojim je dogovorila seksualnu uslugu za 20 eura. Kasnije na putu su im se u autu pridružila još dva muškarca i rekli su joj da će dobiti 50 eura ukoliko spava sa svom trojicom. Kad je pristala poveli su je u stan gdje su je silovali. Poslije toga su je pretukli i odveli u šumu nadomak Podgorice i vezali je za drvo. Kada se ujutru probudila i došla svijesti pozvala nas je i tražila da joj pomognemo. Tada nam je ispričala i da su joj uzeli pare koje su joj ranije dali, prisetila se Petrović u intervjuu za Dan.

Ona dodaje da iskustva NVO Crnogorski ženski lobi ukazuje da svijet prostitucije prate droga i alkohol.

Mogu im buti djedovi ili očevi

“One svašta doživljavaju, dolaze im svakakvi ljudi sa kojima moraju da budu. Tu su čak i muškarci koji mogu da im budu djedovi ili očevi. Onda redovno ide maltretiranje”, kaže Petrović.

Direktorka NVO Crnogorski ženski lobi naglašava da su aktivisti organizacije kojom rukovodi imali priliku da pričaju sa djevojkama kojima su klijenti odgrizali dijelove tijela, gasili cigarete po intimnim djelovima, pa i da su ih polagali na sto, prekrivali hranom i jeli sa njih.

“Ne radi se o ljudima koji su, da tako kažem, u društvu prepoznati kao manijaci ili psihopate. Najčešće su to vrlo uglađene ličnosti koje imaju obitelji, a plate da se iživljavaju nad nekim. Prostitutke rijetko žele da govore o svojim klijentima, u stvari nikada ne kažu tko je ili čime se bavi iako sigurno znaju. One čak ni nama neće da kažu ime i prezime tih ljudi, ali mi im to i ne tražimo, samo ih znamo po nadimcima”, kaže Petrović u razgovoru za Dan.

Ona smatra da dobrovoljna prostitucija ne postoji i da je zbog toga protiv svih inicijativa za njenu legalizaciju, te da je ovaj problem najprisutniji u Budvi, Baru i Tivtu, na cetinjskoj i nikšićkoj magistrali.

yacht-erotic“Mi možda ne vidimo te djevojke, ali to nije zato što ih nema, već iz razloga što se dobar dio “posla”, u smislu zakazivanja sastanaka sa mušterijama, obavlja putem telefona. Ali, ima ih na primjer pored magistrale, one stopiraju pa kada neko naiđe ponude se. Nikada ne rade taj posao same, uvijek iza njih stoji neki makro, ili kako ga one zovu gazda, koji im često ugovara sastanke, nalazi mušterije i naravno uzima im dobar dio zarade, kaže Petrović.

Ona tvrdi da na Crnogorskom primorju trenutno sigurno ima na stotine prostitutki koje se kriju pod izgovorom da rade drugi posao.

“Najčešće su to go-go igračice. Kada prođete šetalištem i vidite takve stvari znajte da uvijek tu ima i prostitucije. Nama su djevojke ispričale da na primer od 22 do tri sata uveče rade kao igračice i onda im gazda nađe mušteriju, ili im neko sam priđe. Tada odlaze sa mušterijom, a u slučaju racije imaju pripremljenu priču da su one sa tim čovjekom dobrovoljno i policija tu ne može ništa da uradi”, kaže Petrović.

Obično su pijane i pod utjecajem droga

Ona objašnjava da su djevojke koje su natjerane da se bave prostitucijom preplašene, jer svaki njihov pogrešan potez gazda može surovo da kazni.

“Ne mora uvijek da ozljedi djevojku, već njenu obitelj. Svaka djevojka koja se bavi tim poslom smatra da je dužna gazdi za odjeću, hranu ili smještaj, i on je uvijek drži u šaci. Mlade žene koje se bave pružanjem seksualnih usluga uvijek imaju plan da za godinu dana izađu iz tog svijeta, ali se to rijetko dogodi”, kaže Petrović u intervjuu za podgorički list

Ona dodaje da iz razgovora sa djevojkama saznaju da postoji jahting prostitucija.

“Problem je što one kada odlaze ne znaju gdje se nalaze. Obično su pijane i pod dejstvom droga, tako da prosto ne znaju u kom su gradu, a nekada ni sa kim su. Jedna djevojka nam je ispričala da je išla na jahte i da nikada nije bila sama, uvijek je sa njom bilo još prostitutki i naravno više muškaraca, zaključila je Petrović u razgovoru za Dan.

izvor:Hercegovina.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Erdogan: Jeruzalem je naša crvena linija

Objavljeno

na

Objavio

Foto: REUTERS

Čelnici muslimanskih zemalja koji su se okupili na summitu u Istanbulu priznali su u srijedu palestinsku državu i Istočni Jeruzalem za njezin glavni grad, objavila je turska agencija Anadolija.

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Haaški sud pustio Simatovića na privremenu slobodu

Objavljeno

na

Objavio

Simatović će na privremenoj slobodi u Srbiji ostati do 19. siječnja.

Međunarodni sud u Haagu pustio je na privremenu slobodu bivšeg operativca Službe državne sigornosti Srbije Franka Simatovića-Frenkija, kome sudi po optužnici za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. godine.

Kako je danas priopćio taj sud, Simatović će na privremenoj slobodi u Srbiji ostati do 19. siječnja.  Iz odluke suca, s koje je danas skinuta oznaka povjerljivosti, proizlazi da je Simatović pušten iz pritvora u Sheveningenu (Scheweningen) 8. prosinca, prenosi Beta.

U ponovljenom haaškom procesu Simatoviću i prvooptuženom Jovici Stanišiću, bivšem šefu SDB Srbije, danas je nastupila pauza zbog Božića i Nove godine. Suđenje će, kako se očekuje, biti nastavljeno u trećem tjednu siječnja. Tužitelji su danas zatražili da proces Stanišiću i Simatoviću tada bude ubrzan dodavanjem još jednog radnog dana.

Zbog bolesti prvooptuženog Stanišića, suđenje se, od početka u lipnju do sada, odvijalo tri dana tjedno po tri sata. Budući da je, po odluci suda, Stanišić na privremenoj slobodi u Srbiji od kraja lipnja, tužitelji zahtjevaju da u siječnju broj radnih dana i radnih sati svakog dana bude povećan na četiri. U podnesku raspravnom veću predsjedatelja Burtona Halla, tužitelji ocjenjuju da je dosadašnji raspored rada “neefikasan” i da “nepotrebno produžava proces”.

Od početka ponovljenog suđenja Stanišiću i Simatoviću, 13. lipnja, tužitelji su pred raspravno vijeće, na javnim sjednicama, izveli dvadesetak svjedoka, većinom o zločinima u Hrvatskoj.

Po optužnici, ta zlodjela počinile su formacije pod kontrolom SDB Srbije, odnosno Stanišića i Simatovića, poput Crvenih beretki i Srpske dobrovoljačke garde koju je vodio Željko Ražnatović-Arkan. Stanišića (67), koji je od 1992. bio šef SDB Srbije, i njegovog pomoćnika Simatovića (67) optužnica tereti za progon, ubojstva, deportacije i prisilno premještanje hrvatskih i muslimanskih civila tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. U četiri točke optuženi su za zločine protiv čovječnosti, a po petoj za kršenje zakona i običaja ratovanja.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari