Connect with us

Politički rentgen

Klima defetizma koja se proizvodi, razorna je za Hrvatsku!

Objavljeno

-

Kome je u interesu destabilizacija Hrvatske u ovom trenutku kada je pred nama turbulentna jesen i izgledna recesija, ako ne onima koji Hrvatsku nisu nikada voljeli i željeli i onima koji se i dan danas deklariraju kao vječiti neprijatelji svake Hrvatske? Hoće li inflacija i recesija koja dolazi ne krivnjom ove Vlade biti manja ako se nastavi s proizvodnjom beznađa? Ako Dragašević i njegova sektaška sljedba žele biti korisne budale antihrvatskim elementima, njihovo je demokratsko pravo prosvjedovati svaki dan, a konačno imaju demokratsko pravo i destabilizirati Hrvatsku za nečiji tuđi račun.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

„Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi“, krovna je organizacija devet članica gardijskih postrojbi s ogromnim brojem članova. Organizirana je kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, a da je na strani pravde kao i u službi hrvatskog naroda, pokazala je vrlo oštrim priopćenjem kojim je, nakon posljednje afere i malverzacija u Ini, rekla – dosta pljačke“.

„Priopćenje kojim pozivaju branitelje na masovne prosvjede protiv Vlade Republike Hrvatske i Andreja Plenkovića, oduševilo je građane“!

Ovako ukratko glasi medijska vijest dana, no i oni potpuni slijepci nisu ni vidjeli i zasigurno neće vidjeti baš nikakvo oduševljenje građana priopćenjem koje potpisuje izvjesni Željko Dragašević. Tko je to oduševljen, osim onih koji u Hrvatskoj žele što gore to bolje??? Dragaševićeva tvrdnja, “Neće ostati na tome, nismo više vojska nego narod”, neodoljivo me podsjeća na Škorin poziv „vlast narodu“, pa ne budi lijen, malo smo proguglali i potražili odgovor na pitanje tko je danas u stvari Željko Dragašević?

Željku Dragaševiću se ne mogu oduzeti njegove zasluge za Hrvatsku koje je zaslužio kao dragovoljac Domovinskog rata, kao što mu se ne može oduzeti ni današnje članstvo u  Domovinskom pokretu. Ne može se ni njegovoj supruzi uzeti pravo da bude predsjednica DP-a- Bjelovar, kao ni njegovoj kćeri da bude predsjednica mladeži DP-a Bjelovar. Ako se najavljeni „masovni“ prosvjedi baziraju na braniteljskoj populaciji iz Zbora veterana gardijskih udruga na čelu s Dragaševićem, kojih ima navodno oko 75 000, onda je kristalno jasno da iza organizacije tih navodno „masovnih prosvjeda“ stoji upravo Domovinski pokret, a ne Zbor!

Postavlja se opravdano pitanje, zašto DP taji da stoji iza organizacije mogućih prosvjeda i kako to da se ne mogu dogovoriti s Mostom ili SDP-om, tko je tu glavni? Sve ide pod parolom  „slobodni građani“ i želi se prikazati kao neki tobože spontani prosvjedni skup „napaćenog naroda“ u silnoj borbi protiv lopovskog HDZ-a? Odgovor je jednostavan! Boje se neuspjeha prosvjeda, malog, ili nikakvog odaziva i bit će zanimljivo promatrati Dragaševića, Penavu, Grbina, Tomaševića, Sandru Benčić, Bulja, Petrova, i Raspudiće u zajedničkoj akciji rušenja nevaljale Vlade Republike Hrvatske. Naravno i navijača Milanovića, njihovog stvarnog predsjednika iz prikrajka, deklariranog proizvođača pakla koji vozi na pakleni ruski pogon.  Jer oni su naciji valjda garancija za neku bolju, napredniju i međunarodno ugledniju Hrvatsku, zemlju totalnog blagostanja? Blago onima koji u to vjeruju, jer jedino im Bog može oprostiti njihovo lakoumlje!!!

Svaki častan branitelj, koji nije bio upetljan u nečasno rušenje Kolinde Grabar Kitarović i nečasno dovođenje nečasnog predsjednika Milanovića na Pantovčak, zna da se borio za pravnu državu u kojoj institucije rade svoj posao, baš onako kako su ga odradile u slučaju propale pljačke i INI. Propale zato, što su pljačkaši uhićeni, novac je zaplijenjen, a oni danas čame u Remetincu kao bijednici kojima su oduzeta sva ljudska prava i zvanja koja su u životi stekli. Što se mene tiče, ti ratni profiteri, koji su iskoristili Putinovu agresiju na Ukrajinu i nagli skok cijena energenata za pokušaj vlastitog bogaćenja, zaslužili su doživotnu robiju. Ne pada mi napamet, bez ikakvih argumenata, dakle napamet prozivati Andreja Plenkovića i Vladu Republike Hrvatske za lopovluk tih bijednika, koji su osramotili Hrvatsku kao najveći veleizdajnici. Nakon što su kao notorni beščasnici pljačkaškim pohodom osramotili Hrvatsku i uz pomoć plaćeničkih medija stvorili novi val defetizma, razdora i beznađa, na njih se danas naslanjaju veliki domoljubi iz navedenih političkih strančica, koji organizacijom prosvjeda za proizvodnju još većeg razdora i nihilizma u društvu, udaraju HDZ bez ikakvih dokaza o krivnji, a zapravo udaraju u srce stabilnosti Hrvatske.

Kome je u interesu destabilizacija Hrvatske u ovom trenutku kada je pred nama turbulentna jesen i izgledna recesija, ako ne onima koji Hrvatsku nisu nikada voljeli i željeli i onima koji se i dan danas deklariraju kao vječiti neprijatelji svake Hrvatske? Hoće li inflacija i recesija koja dolazi ne krivnjom ove Vlade biti manja ako se nastavi s proizvodnjom beznađa? Ako Dragašević i njegova sektaška sljedba žele biti korisne budale antihrvatskim elementima, njihovo je demokratsko pravo prosvjedovati svaki dan, a konačno imaju demokratsko pravo i destabilizirati Hrvatsku za nečiji tuđi račun.

 

Međunarodni ugled Hrvatske još više će porasti nakon ovog zadnjeg institucionalnog obračuna s korupcijom i lopovlukom u INI. Republika Hrvatska danas ima povoljniji položaj u odnosima s MOL-om nego što je to bilo jučer! Potpuno sam uvjeren da u INI više nikada neće biti ništa isto poslije efikasne reakcije institucija države i da je konačno slomljena ta koruptivna hobotnica duboke države ili „udbaško-kosovske“ kasice prasice u INI! Oni branitelji koji priznaju svoju jedinu krovnu instituciju, a to je „Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske“, ni u snu neće rušiti državu koju su stvarali, niti emotivno nasjedati stranačkim aktivistima koji su Milanovića doveli na Pantovčak. Pravi i istinski branitelji i domoljubi su više od 500 dana prosvjedovali protiv Vlade osuđenog etičkog veleizdajnika i bez imalo sumnje, nikada neće prosvjedovati na njegovoj strani! Oni koji su izabrali njegovu stranu, doživjet će sramotan poraz i dodatan pad vjerodostojnosti i političkog rejtinga!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari