Connect with us

Politika

Klisović (SDP): Prekinut koalicijski sporazum s Možemo, ali suradnja ide dalje

Objavljeno

-

Foto: Hina

SDP-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je u subotu da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja, ona ide dalje.

Klisović je to izjavio novinarima uoči 9. Izvještajno-tematske konvencije SDP-a, koja se održava pod nazivom “Zaokružimo plaće”.

Upitan da objasni kako to da je prekinut koalicijski sporazum, a koalicijska suradnja ide dalje, Klisović je odgovorio kako to “itekako ide jedno s drugim” jer se u zaključcima navodi da će se razgovarati o novom sporazumu i poručio da Zagreb ne čekaju prijevremeni izbori.

Također je na pitanje znači li to da je on i dalje predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, odgovorio – naravno.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac nije htio o tome razgovarati s novinarima. Na pitanje ima li koalicije i dalje u Zagrebu samo je kratko odgovorio: “Slušajte konvenciju, sve će biti o koaliciji”.

Na konvenciji će SDP predložiti polazne točke za reformu radnog zakonodavstva, kako bi se uskladilo s tehnološkim napretkom i novim modelima rada, ali i unaprijedila zaštita radnika i njihovih prava.

Iz Možemo neslužbeno poručuju kako nisu očekivali takvu odluku zagrebačkog SDP-a, pa danas neće ništa komentirati već će o tome prvo razgovarati unutar platforme. (Hina)

Nikolina Nakić: Ne šokira vas valjda ovaj plakat u centru Zagreba?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari