Connect with us

U potrazi za Istinom

ZAMISLITE ŠTO BI UČINILI NEKOM HDZ-ovcu ILI BILO KOME DRUGOME – DA JE OTKRIVENA SLIČNA AFERA?!

Objavljeno

on

ZAMISLITE ŠTO BI UČINILI NEKOM HDZ-ovcu ILI BILO KOME DRUGOME – DA JE OTKRIVENA SLIČNA AFERA?! Ovo je samo još jedna u nizu potvrda čiji su glavni mediji, najveći dio pravosuđa i policijski vrh, komentirao je Velimir Bujanec na facebooku.

[ad id=”93788″]

Marinko Jurasić na portalu vecernji.hr utvrdio je ključna pitanja u slučaju predsjednika SDP-a:

1. DORH je zatajio informaciju koju je javnost trebala znati, da je predsjednik SDP-a i bivši premijer saslušan i da je odbačena prijava protiv njega. Stoga su i u Bujici prozivani “mainstream” mediji da štite Zorana Milanovića. I na novinarske upite Državno odvjetništvo poslalo je priopćenje koje jedva da je moglo biti šturije, sakrivši niz relevantnih podataka.

2. Zašto je Mladen Hrgarek, vlasnik Madison Consultinga, tek nakon sedam godina prijavio Zorana Milanovića jer ga je, kako tvrdi, prisilio da fiktivno mjesečno isplaćuje obrtu Intergrafik Igora Kneževića 15.000 kuna, kako mu za taj iznos ne bi bile smanjene uplate SDP-a? Hrgarek tvrdi da ga je motiviralo Milanovićevo prozivanje Tomislava Karamarka, što uistinu koincidira s prijavom 19. svibnja, ali se snažni motivi mogu naći i u SDP-ovu raskidu ugovora s Madisonom 29. travnja.

3. Hrgarek je sam rekao da on nije stupio u kontakt s medijima već da je priča “iscurila” iz institucija u kojima je odgovarao na pitanja, što znači da su DORH ili policija suočeni s “curenjem” informacija. U Bujici se tvrdilo da je oko raščišćavanja slučaja Milanović došlo do sukoba između ljudi Vlahe Orepića i Dinka Cvitana te da je prijava odbačena na Cvitanovo inzistiranje. Kako god, i tko god imao interes, činjenica je da je Jutarnji list dobio na uvid čitav dosje i tijek slučaja od Hrgarekova razgovora s Mladenom Bajićem 19. svibnja u Gajevoj ulici.

4. Moguće je i da je “odnose s javnošću” odradio Slavko Linić koji je s Hrgarekom u dobrim odnosima. U Bujici je Linić potkrijepio “aferu Milanovićeva pranja novca”. U sukobu Linić – Milanović, bivša Milanovićeva savjetnica i direktorica strateških komunikacija Madisona Zinka Bardić priklonila se Liniću, što je i dovelo do smanjenja cijene usluga s Madisonom.

5. Hrgarek je predao 13 računa kojima dokazuje da je od srpnja 2009. do kolovoza 2011. Intergrafiku isplatio gotovo 200.000 kuna, što Igor Knežević tumači obavljenim uslugama, no ne zna se sadržajno kakvima. Nakon toga isplate su prema Hrgarekovoj tvrdnji “zamrle” iako se još gotovo pet godina nastavila suradnja Madisona i SDP-a. Iako su postojale isplate SDP – Madison i Madison – Intergrafik, državni odvjetnici nisu našli da su one u korelaciji na način na koji je to Hrgarek tvrdio.

6. Prema Hrgarekovoj tvrdnji, Milanović je uvjetovao Madisonu isplate obrtu Intergrafik jer “nama radi usluge”. Ako je Hrgarek pristao na takav odnos, to je njegov problem sve dok se Milanović i Knežević ne zapetljaju u svojim iskazima, a do toga nije došlo. Ako se oni sami ne odaju, kako će Hrgarek dokazati svoje?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari