Pratite nas

Komentar

Knezović: U Hrvatskoj valjda i dalje mnogi očekuju da šef(ica) države pogne glavu kad pobjeđujemo

Objavljeno

na

Da je reprezentacija SAD-a ušla u polufinalne svjetskog prvenstva, pogotovo za vrijeme Obame, američki državni vrh bi se vrlo vjerojatno valjao po podu od oduševljenja, a hrvatski ljevičari bi histerično prepoznali kako je to “simpatično,” “emocionalno” i kako je Obama pokazao da je čovjek, da ima osjećaje i da je dijete u duši.

Kanadski premijer bi bio hit hitova da proslavi gol Kanade kao što ga je proslavila predsjednica Grabar Kitarović (dostojanstveno i prirodno) te bi punio naslovnice europskih i svjetskih medija kao “čovjek iz naroda, čovjek sa srcem…” Vjerojatno bi ga proglasili i razlogom tog gola.

No, navika je zeznuta stvar, u Hrvatskoj valjda i dalje mnogi očekuju da šef(ica) države pogne glavu kad pobjeđujemo, a to je činjenica koja pobjede čini još slađima.

Politiku na stranu, svakoga se može i treba kritizirati ako za to postoji osnova, pa i predsjednicu države, ali kritika koja je svrha sama sebi je znak ogromne zavisti, nezrelosti, manjka zdravog razuma i naposljetku – tipične i kancerogene mržnje. Ali, kad mržnja i ljubav stanu bok uz bok, ljubav uvijek pobjeđuje 🙂❤️

 

Predsjednica slavila s Vatrenima: Zovi samo zovi

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Morbidno je da je rasizam reći Turčinu kako je Turčin

Objavljeno

na

Objavio

Mesut Özil: “Imam dva srca, jedno u Njemačkoj, drugo u Turskoj,” a onda tri rečenice iza toga kaže: “Zašto sam ja Nijemac – Turčin, a moji prijatelji Lukas Podolski i Miroslav Klose nisu Nijemci – Poljaci? Jer sam iz Turske?”

Zato jer etnički, a očito i barem djelomično nacionalno jesi Turčin, zato što sam pričaš kako ti je srce u Turskoj i zato što se slikaš s bolesno radikalnim sultanom. Ali eto, on je zbog takozvanog rasizma napustio njemačku reprezentaciju.

Morbidno je da je rasizam reći Turčinu kako je Turčin, sad zamišljam kako netko Talijanu koji tvrdi kako mu je srce u Italiji nakon slike s talijanskim premijerom kaže kako je Talijan, a on se uvrijedi i napusti neki kolektiv zbog tzv. rasizma. Nezamislivo, ali to i jesu razlike zdravih društava i mozgova naspram onih bolesnih.

Bilo bi divno i korisno da takvi prestanu zloupotrebljavati pojam rasizma jer je to pljuvanje na sve one koji su zbog stvarnog rasizma stotinama godinama gubili žene, djecu, novce, poslove, život…

 

Mesut Ozil se oprostio od njemačke reprezentacije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Hasanbegović: Ovo je malo žešća rasprava s navijačkom pozadinom

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom aktualnog sata zabilježen je manji incident do kojeg je došlo između zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorin Karačić i zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš).

“Klošaru mali, pljunut ću ti u facu, hajde prijeđi na stvar. Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami ti i ja. Jel hoćeš, možeš frenda povest sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali, usta isperi svaki put prije nego što izgovoriš riječi Dinamo i Davorin Karačić. Kada nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče”, odbrusio je Karačić Tomaševiću u incidentu koje su zabilježile kamere Z1

Incident je komentirao Zlatko Hasanbegović, zastupnik kluba Neovisni za Hrvatsku.

– Mislim da ovdje nije riječ o nasilju već o jednoj, koliko sam čuo iz druge ruke, malo žešćoj raspravi s navijačkom pozadinom. Ovdje je riječ o navijačkoj priči, priči o Dinamu na koju su Neovisni za Hrvatsku posebice osjetljivi. Upravo je naš klub nositelj duha tribine i interesa autentičnih Dinamovih navijača i posebno smo osjetljivi kad se insinuira da smo sudjelovali u političkim trgovinama što je notorna laž. Upravo je na prošloj sjednici usvojen naš zaključak protiv privatizacije Dinama – rekao je Hasanbegović.

Na pitanje zašto su onda u jednom trenutku povukli prijedlog rekao je da je razlog “politikanski pokušaj intervencije lijevog bloka u unaprijed dogovoren zaključak s navijačimima”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari