Connect with us

Komentar

Knezović – Za gayeve se puno više i konkretnije bore oni koji hodaju za život nego ekipa s povorke ponosa

Objavljeno

on

Povorka ponosa” odnosno gay pride u Zagrebu prošao je bez ijednog incidenta, što je uisitnu sjajno. Ne vidim razlog zašto bi uopće trebao nastati incident zbog gayeva, lezbijki, transeksualaca i sličnih koji hodaju u ime svojih zahtjeva, iako su mi mnogi od tih zahtjeva uglavnom neshvatljivi.

Dok netko hoda u ime nečega u što vjeruje, slagali se mi s tim ili ne, sasvim je u redu da se hoda. Ne puca se, zaboga.

Upravo zbog tog se nadam kako će gay zajednica s povorke, zajedno s malim milijunom udruga koje stoje iza pridea na kojem jedva okupe 1000 ljudi, imati razumijevanja i za naredni Hod za život, na kojem gotovo u pravilu svake godine rade incident i pokušavaju sabotirat događaj.

To potvrđuje tezu kako su često najmanje tolerantni oni koji vise na proračunskim sisama namjenjenim širenju “tolerancije i ljudskih prava.” To potvrđuje i kako su najviše tolerantni oni protiv kojih se bore profesionalni borci za toleranciju. I to su hrvatski paradoksi.

Na Hodu za život hodat će puno više ljudi nego na prideu. Ako je gay pride hod za ugrožene, onda je Hod za život hod za najugroženije, malene i nevine kojima se oduzima prilika i pravo da nekad sami prošetaju za nerođene ili ako baš hoćete – i za homoseksualce, ako tako odluče.

Ukoliko su točne statistike koje gay zajednica prezentira, a one govore da je velik broj djece već rođenjem uvjetovan homoseksualnošću, onda to znači kako jako puno gay osoba biva ubijeno u majčinoj utrobi. Stoga smatram kako bi ekipa s “povorke ponosa” trebala biti prva na Hodu za život. Ako žele pomoći gayevima, ne vidim boljeg načina od toga da im prvo pomognu da se uopće rode i dobiju priliku živjeti. Zagovaranje prava za gayeve dok pritom zagovarate i pravo žene i/ili muškarca da ubija gayeve je kontradiktorno i suludo.

Stoga je zaključak jasan, za gayeve se puno više i konkretnije bore oni koji hodaju za život nego ekipa s povorke ponosa. Oni naime ne zagovaraju legalno ubijanje gayeva.

Omogućimo im da žive i da odluče kad će i za koga oni hodati. Bez incidenata, naravno, komentirao je Marijan Knezović na facebooku.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari