Connect with us

‘Ko nas bre zavadi’: Četnički vojvoda u ‘sendviču’ hrvatskog predsjednika i premijera nasmiješenih od uha do uha

Objavljeno

-

Nakon mjeseci prepucavanja i ignoriranja, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović našli su se rame uz rame i – dogodila se ljubav! Osmijeh od uha do uha krasio je lica obojice predsjednika ali ništa mrže, zajedničko fotkanje nije palo ni premijeru Zoranu Milanoviću!

nikolic[dropcap]N[/dropcap]akon mjeseci prepucavanja i ignoriranja, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović našli su se rame uz rame i – dogodila se ljubav! Osmijeh od uha do uha krasio je lica obojice predsjednika. Ništa mrže zajedničko fotkanje nije palo ni premijeru Zoranu Milanoviću!

Predsjednik Josipović još u Titovoj gardi naučio se vladati uz predsjednike, tako da je i ovaj put zadatak obavio na nivou, da se gost-predsjednik (četnički vojvoda) dobro osjeća. Dvojica predsjednika dugo su se prepirali oko isprika i retorike. A onda su dolaskom na isto mjesto sve pregrmili, kao dobri stari prijatelji.

Tomislav Nikolić u maniri ‘velikog predsjednika’ nedavno je izjavljivao kako će doći u Zagreb na svečanost povodom prijema Hrvatske u EU, no četnički vojvoda nije propustio upozoriti nas da bi ‘to moglo da bude sprečeno jedino odlukom Hrvatske da uvredi Srbiju’.  A uvrijedili bi ih, pojasnio je tada srbijanski predsjednik, predstavljanjem i sudjelovanjem Kosova kao države na ‘tom događaju’.  A onda se taj isti Nikolić nije dugo premišljao. Čim je primio pozivnicu za dolazak u Zagreb, rekao je josipoviću ‘da’.

Svoju vjerodostojnost srbijanski predsjednik pokazao je ponovno u Zagrebu, kada je odmah nakon njega crvenim tepihom na Markovu trgu prošla Atifete Jahjaga, predsjednica Kosova.

Unatoč svim Tominim ispadima, kontradiktornim i nevjerodostojnim izjavama, izgleda da su mu hrvatski premijer i predsjednik ipak sve oprostili. Pa i izjavu da kao četnički vojvoda uvijek mora biti četnik i da će ponovno braniti Srbiju ako ga budu zvali, kao i činjenicu da je bio srpski dobrovoljac.

Uz sve moguće ‘počasti’, kako mu i dolikuje, Nikoliću je titula ‘četničkog vojvode’ dodijeljena 1993. godine na Romaniji.

davor/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas