Pratite nas

Pregled

Kod Aleksandra Stankovića sat crnogorskog fašizma

Objavljeno

na

Aleksandar Stanković svakom svojom emisijom dokazuje zašto bi metom prosvjeda trebali biti i paraziti s Prisavlja, a o prosvjedima je, dakako, riječ. Naime, čovjek koji na pravdi Boga, u nepravednom svijetu, za četiri sata ‘rada’ mjesečno dobije 12 000 kuna, ugostio je crnogorskog pisca, sarajevskog dezertera, Andreja Nikolaidisa, tema emisije, između ostaloga, prosvjedi u Sarajevu te u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

Nikolaidis, hrabar kakav već jeste, kao što je to bio kad je s obitelji bježao iz Sarajeva u državu iz koje je izvršena agresija na to Sarajevo, vidi u bosanskim prosvjedima nešto pozitivno, zapravo, puno toga pozitivnog, što, ako se prosvjedi ogole od politike, nije daleko od istine.

Prosvjedi su, sa čime će se složiti gotovo svi oni koji već godinama žive na rubu životne egzistencije, neophodni, samo je pitanje kakvi, protiv koga te zašto. Imaju li prosvjedi u Hrvatskoj smisla ako nisu upereni protiv parazita s Prisavlja budući kako su hrvatski građani prisiljeni financirati parazitluk? To je glavna dvojba, koje ne bi trebalo biti, kada govorimo o prosvjedima. Zašto bi hrvatski građani, koji nemaju doslovno što pošteno za staviti u usta, financirali ljude koji žive na grbači tog gladnog naroda?

Vratimo se mi ipak fašizaciji Hrvatske televizije te satu koji je protekao u besprizornoj demagogiji u režiji Stankovića te sarajevskog dezertera Nikolaidisa. Crnogorski pisac, savjetnik predsjednika Narodne skupštine Crne Gore, govorio je i o razlozima rata ‘na ovim prostorima’, kako agresiju Srbije i Crne Gore na Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu nazivaju novokomponirani fašisti, između ostaloga, rat je skrivila komunistička elita, tvrdi crnogorski Aco, potpomognutim Acom iz Sremske Mitrovice, koja se početkom devedesetih pretvorila u nacionalističku elitu.

Naravno, o ovome se može raspravljati ili bi se moglo da je crnogorski Aco spomenuo uzroke rata, a rat je uzrokovala fašistička politika koja je početkom devedesetih krenula iz Beograda te Podgorice tenkovima na Hrvatsku, a onda i BiH. Odakle se tuklo po Dubrovniku, dok su oba Acana, uvjetno rečeno hrvatski i uvjetno rečeno bosanski, obilazili kina i uživali u najnovijim glazbenim hitovima vodećih svjetskih glazbenika toga vremena? Aco crnogorski je ponovno govorio o mržnji, iako niti jedan primjer hrvatske mržnje prema Crnoj Gori nije naveo, pa ni onda kada je za Svetog Nikolu 1991. godine Dubrovnik gorio u najvećem plamenu svoje povijesti.

– Devedesetih je na ovim prostorima bujao fašizam – tvrdi Andrej Nikolaidis. Točno, no, odakle, gdje i tko? Nije definirao savjetnik. Niti jednog trenutka crnogorski demagog nije osudio ni eksplicitno rekao što treba reći o velikosrpskoj fašističkoj politici koja je jedina odgovorna za sve ono ludilo koje je poharalo prostor bivše Jugoslavije, a koje je slomljeno Olujom u Hrvatskoj te burom na Kosovu, odnosno, akcijom NATO pakta i bombardiranjem Srbije i Crne Gore.

Protiv fašizma se trebalo boriti, bilo je prilike, recimo početkom devedesetih kada su tenkovi iz Srbije krenuli na Vukovar, odnosno iz Crne Gore na Dubrovnik. Andrej Aco Nikolaidis je zakasnio punih dvadeset godina.

IJ/Teenolovkanews

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Povijesnice

VIDEO: 13 minuta istine o velikosrpskoj agresiji, Domovinskom ratu i obrani Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

U povodu obilježavanja 20-e obljetnice zločinačke velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku i izložbe “Domovinski rat”, 2011. godine, naši su vrijedni stručnjaci iz Hrvatskog povijesnog muzeja prezentirali hrvatskoj javnosti Animirani zemljovid Domovinskog rata koji u samo 13 minuta prikazuje istinu o ratu u Hrvatskoj i susjednoj nam Bosni i Hercegovini – uključujući i zajedničke operacije HV i HVO u kojima su oslobođeni veliki dijelovi susjedne države i stvoreni uvjeti za oslobađanje okupiranih područja same Republike Hrvatske.

Kronološki tijek događaja i dokumentaristička autentičnost zorno pokazuju istinu o krvavoj agresiji kojoj su Hrvati – kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini – bili izloženi u vrijeme kad se strategijom spaljene zemlje krenulo u zatiranje svega onoga što nije srpsko. Srbija, “JNA”, Crna Gora, te ekstremni dio srpske manjine u Hrvatskoj i BiH, te su 1991. godine zajedno krenuli u ostvarenje bolesnog sna o “Velikoj Srbiji”.

Na tom putu, glavna im je zaprjeka bio nenaoružani hrvatski narod koji je pružio odlučujući otpor. Da nije bilo Hrvatske vojske, Herceg Bosne i Hrvatskog vijeća obrane, golemih žrtava i besprimjerne hrabrosti naših vitezova, velikosrpski ratni stroj bi već 1992. godine završio posao i ostvario svoje ciljeve.

Hrvati to nisu dopustili. Veliko i junačko hrvatsko srce, kao i toliko puta ranije u povijesti, krvlju je obranilo svoju zemlju i izborilo se za opstojnost svoga naroda, kako u Hrvatskoj, tako i na prostorima Herceg Bosne.

Ovu smo istinu obvezni prenositi svojoj djeci, uz podsjećanje kako je povijest doista “učiteljica života”, a sjećanje dug prema onima koji su se žrtvovali da bismo mi danas živjeli u miru, svoji na svome.

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica: Jugoistočna Europa postala je teren za odmjeravanje geopolitičkih snaga i suprotstavljenih interesa

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović upozorila je u srijedu na važnost proširenja Europske unije na jugoistok Europe jer bi u protivnom, kako je rekla, treće strane koje nisu nužno dobronamjerne mogle ispuniti prazninu i dovesti do toga da europski projekt ne bude dovršen.

Na kongresu Europske pučke stranke (EPP), na kojem je jedna od tema bila i proširenje na zapadni Balkan, hrvatska je šefica države rekla da EU treba reagirati brzo i pokazati “posvećenost budućnosti naših susjeda jer će u suprotnom netko drugi to učiniti i europski projekt neće biti dovršen”.

Dodala je da se jugoistočna Europa nalazi u središtu današnjih velikih globalnih sigurnosnih izazova i postala je teren za odmjeravanje geopolitičkih snaga i suprotstavljenih interesa.

“Stratešku prazninu, vakuum stvoren zbog neizvjesne euroatlantske budućnosti i sporog provođenja potrebnih reformi, postupno popunjavaju treće strane koje možda imaju drugačije planove za ovaj dio našeg kontinenta. Praznina koja nastaje zbog nesigurnosti te presporih reformi koriste se kako bi treće strane ispunile tu prazninu a nisu nužno dobronamjerne”, rekla je.

Istaknula je da se ne smije zaboraviti na hrvatske susjede koji su ključni za sigurnost i stabilnost EU-a. “Ne smijemo pristati na status quo. Moramo biti svjesni da se mora jačati i konsolidirati cijela Europa”, rekla je.

Grabar-Kitarović smatra kako je EPP, savez europskih stranaka desnoga centra koji danas okuplja 84 članice iz 43 države, predvodnik u Europi jer svojim primjerom pruža snažno vodstvo prema Europi u kakvoj želimo živjeti.

Istaknula je i da države članice mogu imati i promicati vlastite nacionalne interese, a ujedno ostati čvrste zagovornice europskog zajedništva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari