Connect with us

BiH

Kod Dervente pretučeni hrvatski povratnici

Objavljeno

-

posavina uništena

Nakon što su vlasnici otkrili krađu, počinitelji su pobjegli, ali su nedugo nakon toga u brojčano većem sastavu došli na prag njihove obiteljske kuće.

[ad id=”93788″]

U Poljarima kod Dervente proteklog tjedna počinjen je dosad najteži napad na Hrvate, povratnike u Bosansku Posavinu. Pretučena su trojica braće. Nakon napada posjetili su ih dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i predsjedavajući derventskog Općinskog vijeća Jozo Barišić, piše Večernji list.

U šumi u vlasništvu obitelji Zirdum u ovome malom hrvatskom selu ponovno je došlo do krađe stabala. Nakon što su vlasnici otkrili krađu, počinitelji su pobjegli, ali su nedugo nakon toga u brojčano većem sastavu došli na prag njihove obiteljske kuće i pretukli trojicu braće Zirdum – Josipa, Marijana i Antu. Kako doznaje Večernji, najteže je prošao Josip, kojeg je jedan napadač udarao šakama po trbuhu i licu dok su ga dvojica držala, pa je završio u bolnici. Prema riječima članova obitelji, policija je na poziv mještana stigla vrlo brzo te spriječila daljnji teži incident. Na licu mjesta policajci su obavili očevid te protiv počinitelja nadležnom tužiteljstvu podnijeli prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

– Ovaj napad zaslužuje svaku osudu. To je loša poruka, ne samo povratnicima Hrvatima, nego i svim drugim narodima koji žive na tom području. Takva i slična djela treba što prije sankcionirati, a počinitelje privesti licu pravde – rekao je Jerković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari