Connect with us

Ukrajina

Kod Harkiva uhićen jedan od vodećih ruskih zapovjednika?

Objavljeno

-

Foto: twitter

Na društvenim mrežama dijeli se snimka zarobljenih ruskih vojnika na kojoj se nalazi časnik sličan zapovjedniku ruske skupine ‘Zapad‘

Ukrajinski mediji i korisnici društvenih mreža spekuliraju da je visoki ruski zapovjednik zarobljen za vrijeme velike ukrajinske protuofenzive protiv ruskih snaga u Ukrajini.

Fotografije i video snimka koje se dijele na Twitteru i Telegramu navodno prikazuju 53-godišnjeg general-pukovnika Andreja Sičevoja među skupinom zarobljenih ruskih vojnika, a jedan korisnik društvenih mreža navodi da se situacija odvila u blizini Balaklije, u regiji Harkiv, gradu kojeg su uz još desetak mjesta ukrajinske snage oslobodile nakon višemjesečne ruske okupacije.

Mnogi koji su pregledali snimke primijetili su da je jedan od zarobljenih pripadnika ruskih snaga, navodno zarobljen u uniformi potpukovnika, jako sličan Sičevoju, kada se usporedi s ranijim fotografijama general-pukovnika, kako piše Newsweek. Takve su se spekulacije počele javljati u četvrtak, prenosi Jutarnji list

Televizija Nexta objavila je na Twitteru fotografiju navodnog generala pored ranije fotografije Sičevoja u njegovoj odori. “Čini se da Oružane snage Ukrajine nisu zarobile uobičajenog ‘potpukovnika‘, već zapovjednika skupine “Zapad”, general-pukovnika Andreja Sičevoja”, kako se navodi.

‘Vrijeme će pokazati je li to on‘

Lviv Journal objavio je na Twitteru snimku za koju navode da prikazuje ruske vojnike nakon zarobljavanja s porukom: “Vrijeme će pokazati li se na video snimci general Andrej Sičevoj”.

Poznati vojni stručnjak Rob Lee, koji prati i često za ugledne medije komentira situaciju u Ukrajini, na Twitteru je napisao da “ruski Telegram kanali već (upiru) prstom u general-pukovnika Sičevoja, koji je zapovjednik skupine “Zapad” odgovoran za ovo područje”.

Na uniformi vojnika za kojeg se nagađa da bi se moglo raditi o Sičevoju, nalaze se dvije zvjezdice kakve nose ruski general-pukovnici. Dvije zvjezdice istaknute su i na ramenima svečane uniforme Andreja Sičevoja koju nosi na fotografijama koje je podijelio na društvenim mrežama.

O Sičevoju je, kako se navodi, poznato da je od veljače 2019. do studenog 2021. zapovijedao 8. gardijskom kombiniranom oružanom armijom Južnog vojnog okruga te da se od 28. veljače 2022. nalazi pod sankcijama Europske unije. Ove godine, nakon početka velike ruske invazije na Ukrajinu, Sičevoj je, kako se navodi, postao zapovjednik skupine “Zapad”.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari