Connect with us

Koja je “tajna” srpskog političara Milorada Pupovca!?

Published

on

Zbog čega su i dokle “tri prsta” uvijek “rado” viđeni gosti?

pupovac i stanimirovicZnate li koja je “tajna” srpskog političara Milorada Pupovca, odnosno zbog čega on, kao i njegova politička stranka, uglavnom sastavljena od bivših četnika, ima takvu potporu, i može raditi što god hoće? Naime, nekako bi logično bilo da Pupovac i Stanimirović uživaju autoritet i primaju znatnu financijsku pomoć od Republike Srpske i Republike Srbije, pa čak i od Republike Crne Gore, koje su bile agresor na Republiku Hrvatsku, a za čije se račune  i danas bore ova “braća po oružju”.

Ali, za njih nitko u Srbiji i Republici Srpskoj ne želi ni čuti, jer ih smatraju da su izdajice svoga naroda. I onda nakon te priče ova dva uistinu jadna “pomozbog junaka” jednostavno su se okrenula Hrvatskoj, a kako se Hrvatska treba prema svijetu predstaviti i kao država koja skrbi o Srbima, homoseksualcima, Romima i drugima, hrvatska Vlada, lijeva i desna, morala je pronaći nekakve predstavnike, u ovom slučaju Srba (kao da su oni jedina nacionalna manjina u Hrvatskoj), pa preko Pupovca (kojem se inače j..e  za Srbe) isticati da je kod nas nakon srpske agresije i pobijenih, ranjenih i masakriranih Hrvata “sve u redu” sa nacionalnim manjinama, a poglavito srpskom, a to u svako doba dana, može potvrditi i sam Pupovac, kojem su za uzvrat za sve te njegove “cirkuske vratolomije”, klevete i laži, uvijek otvorena vrata blagajne hrvatskih poreznika i stradalnika u Domovinskome ratu.

A on, pametan kakav već jeste, uz pomoć Stanimirovića i još ponekog domaćeg Srba, itekako zna iskoristiti sve što mu nude. Naime, ministar hrvatskih branitelja obično kaže da u Hrvatskoj ima više od tisuću Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, ali da on zna tek za nekoliko koje su uistinu aktivne. Stoga bi mu postavili pitanje, ali i ne samo njemu, znate li vi gospodo ministri i saborski zastupnici još nekog Srbina u Hrvatskoj, koji je na čelu neke političke stranke, a da se ne zove Pupovac, Stanimirović ili Džakula?

Svih ovih godina srpska manjina u Hrvatskoj svedena je na tri prsta, odnosno tri čovjeka! Ta “tri prsta” iznimno dobro znaju tko je u ovom ratu bio agresor, a tko žrtva. Ako znaju, a znaju, onda bi njihova prva zadaća trebala biti da, (i uz pomoć srpskih ministra u hrvatskoj Vladi), iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore izvuku što više financijskih sredstava (ratne i ine odštete), ne za sebe, kao što to sada rade, već za svoje sunarodnjake koji su odabrali Hrvatsku za svoju domovinu, ali i za napaćene Hrvate. Mogli bi uz to otkriti i gdje su preostale masovne grobnice iz Domovinskoga rata, jer ako to ne zna jedan Stanimirović, tko zna? Osim toga, možete li uopće zamisliti da su Amerikanci nakon II. svjetskog rata dopustili da Japanci u SAD imaju svoja udruženja i da ih oni financiraju, a da oni i dalje “ratuju” protiv njih? Ili, možete li zamisliti da danas u Beogradu, kad je u Srbiji “demokracija”, po uzoru na Pupovčevo Srpsko narodno vijeće, djeluje recimo Hrvatsko narodno vijeće i da oni tu organizaciju financiraju, protežiraju putem medija, njihove predstavnike zovu u Narodnu skupštinu, gdje bi im neki Hrvat, poput Pupovca u Hrvatskom saboru, svako malo priređivao “cirkus”? Ili da Srbi nekog Hrvata, kao što smo mi Pupovca, podrže za člana Europskog parlamenta?

Ne, toga nema i ne postoji.

Javna je tajna da Pupovca u Hrvatskoj  podržava manja skupina Srba, (više ga da ne povjeruješ “podržavaju” Hrvati!), a još manja bivšeg četnika Stanimirovića. Džakulu  skoro pa nitko, osim predsjednika Josipovića.

No, sad dolazimo do druge “tajne” Pupovčeva opstanka, odnosno manipulacije. Obzirom da ga iznimno dobro financira hrvatska država i ima novaca koliko treba, baš koliko treba, za razliku od ostalih nacionalnih manjina u Hrvatskoj, a o hrvatskim braniteljima da i ne govorimo, Pupovac organizira i to svako malo obilježavanje neke obljetnice na neki ustaški ili fašistički logor iz II. svjetskog rata! Tako će 26. lipnja biti na čelu onih koji će posjetiti bivši logor Jadovno (ali ne će primjerice ići i zvati ljude i na Jazovku), samo i isključivo iz razloga svoje osobne promocije, a potom i zbog toga da po stotinu puta “dokaže” da je Hrvatska bila “fašistička, odnosno ustaška država”. Na žalost, ima i podršku režimskih medija, uključujući i Hrvatsku televiziju, pa se stječe dojam da je Pupovac novi srpski Nelson Mandela!

Cirkus, naravno.

Hrvati, a poglavito sudionici hrvatskog Domovinskoga rata uvijek su se borili i bore  protiv svakog fašizma, što neprestano ističu na svojim skupovima, ali to do raznih pupovaca očito ne dolazi.

Međutim, ako su žrtve žrtve, a zločini zločini, onda bi ovaj Srbin, koji obično govori polako i tiho, ostavljajući dojam za neupućene da je iznimni intelektualac, (kao da će svaki čas “kakiti”), morao se i trebao barem iz “pristojnosti” pojaviti i na obilježavanju sjećanja i na ostale logore, (ograničit ćemo se samo na one iz hrvatskog Domovinskoga rata), koje su osmislili Srbi, kao agresori i u kojima su ubijeni, masakrirani, silovani i mnogi Hrvati i Hrvatice, žene, djeca i starci, kao što se povremeno na tim skupovima pojavljuju i najviši hrvatski državnici koji “zbog naroda” malo idu tamo, malo ovamo. A ipak – idu. Pupovac bi, kad se radi o srpskim logorima,  sa sobom  trebao povesti i druga dva “prsta” Stanimirovića i Džakulu. A o kojima se to srpskim koncentracijskim logorima radi, a u kojima “tri prsta”: Stanimirović, Džakula i Pupovac  nikada nisu viđeni? Nabrojit ćemo tek samo neke: Begejci, Stajićevo,  VIZ Beograd, Bubanj Potok, Novi Sad, Borovo Selo, Dalj, Darda, Jagodnjak, Sombor,  Vukovar, Velepromet, Petrovci, Ovčara, Šid, Sremska Mitrovica, Negoslavci, Bučje, Okučani, Stara Gradiška, Duboki potok, Banja Luka, Niš, Glina, Knin, Manjača, Batković, Zenica, Aleksinac, Bileća, Morinj…

U tim srpskim logorima, Pupovče, zatočenici su bili vezani plastikom i žicom, premlaćivani palicama, lancima, željeznim šipkama, kolcima i kundacima pušaka u tzv. špaliru policajaca,  vojnika i civila. Zatočenici su, prema iskazima još živih svjedoka, izloženi teškim torturama, psihičkim i fizičkim. Izvršena su mnoga silovanja. Najmlađa silovana djevojčica, Pupovče, imala je samo pet godina, a najstarija osamdeset! U tim logorima, Pupovče, najmlađa ubijena osoba imala je samo šest mjeseci, a najstarija 104. Srbi su, Pupovče, ubijali nevine Hrvate i Hrvatice, mučki: noževima, sjekirama, palicama i vatrenim oružjem svih vrsta.

Ne, o tome nema kazališne predstave, ni igranog filma.

A zbog čega razni pupovci  nikada nisu viđeni u mjestima gdje su postojali srpski koncentracijski logori? Pa, prije svega iz razloga  jer bi im to štetilo kod Srba u Srbiji ili Republici Srpskoj, ali i kod ovih domaćih. Međutim, zbog takvih pojavljivanja nitko im ne bi ništa platio, čak ni lampion kojeg bi eventualno reda radi zapalili, tako da ni ne pomišljaju da se pojave na tim stravičnim mjestima. Radije izvrću stvari, kao, još se ne zna tko je bio agresor, koliko je “tu” točno Hrvata poginulo, i tome slično.

Nikada Hrvatska u svojoj povijesti nije imala nekog takvoga kakav je – Milorad Pupovac!

A vjerojatno ni ne će.

Sjetimo se samo kad je na jednoj sjednici Hrvatskog sabora izvadio onu žutu traku na kojoj je pisalo “Gost”! Što bi bilo da je to neki Japanac napravio u američkom senatu, ili Palestinac u izraelskom visokom domu? Ili Nijemac u Moskvi pred Putinom?

I još samo to: što mislite za koga je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu navijao ovaj Srbin: za Hrvatsku ili Kamerun? Da se kojim slučajem na ovo prvenstvo plasirala Srbija ili Republika Srpska, (s Ćirom Blaževićem kao izbornikom!), i on bi sjedio u svečanoj loži!

Da to je Pupovac!

 

Mladen Pavković/

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari