Connect with us

Vijesti

Koje to podatke Lijanović i Nikšić kriju od inspektora UNO

Objavljeno

-

Podaci koje je Upravi za neizravno oporezivanje dostavilo Ministarstvo poljoprivrede FBiH, nakon tri mjeseca čekanja, potpuno su neiskoristivi za kontrole koje UNO provodi.

Stoga je UNO 15. kolovoza ove godine premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću (SDP) i Ministarstvu financija FBiH dopis u kojem traži dozvolu da inspektori UNO dobiju na uvid sve podatke o poljoprivrednim poticajima koje je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH davalo od 2009. do sredine 2013. godine.

Glasnogovornik UNO, Ratko Kovačević rekao je Dnevnom avazu kako se od federalnih vlasti traže podaci o poticajima koji su dati privatnicima i pravnim osobama koja su otkupljivala živu stoku. Upravu zanima i po kojoj je cijeni taj otkup vršen.

Dodaje kako UNO od ministarstva financija očekuje podatke o svim novčanim isplatama za poljoprivredne poticaje u protekle četiri godine.

– Uprava za neizravno oporezivanje provodi već nekoliko mjeseci kontrole aktivnosti kada su u pitanju uvoz i prodaja mesa u BiH, a naša je zakonska obveza iskoristiti sve raspoložive mogućnosti kako bi došli do traženih podataka, koji su iznimno važni u ovoj istrazi. I UNO će, zaista, iskoristiti sve raspoložive mogućnosti koje pružaju zakonska rješenja, i sigurni smo kako ćemo na kraju doći do preciznih i tačnih podataka – istakao je Kovačević.

Što su to tražili, a Lijanović i Nikšić im ne daju

Sudeći po dopisu koji je Uprava za neizravno oporezivanje uputila premijeru i ministarstvu financije, iz lijanovićevog ministarstva nisu su im dostavljeni valjani podaci o korisnicima poticaja koji su , za razdoblje od 1.1.2009 do 30.4.2013. trebali sadržavati:

– id broj, naziv i sjedište pravnog subjekta koji otkupljuje životinje u tovu,
– količinu i vrijednost otkupljene stoke,
– naziv poljoprivrednika koji je prodao životinje u tovu

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari