Connect with us

Reagiranja

Koji je to ‘krivi potez kojeg je Tuđman napravio’ u svezi s BiH?

Objavljeno

on

Da je meni svaki put bilo dati jednu kunu kad sam čuo poštapalicu da “vođena kriva prolitika prema Bosni”, ili da je “Tuđmanova politika prema BiH imala krivih poteza” od raznih josipovića, pusićki i ostalih “ljevičara” ali i od nekih desničara, pa bih ja jednom od svih tih silnih kritičara volio čuti da mi navedu jedan, ali samo jedan jedini krivi potez kojeg je Tuđman napravio u svezi s BiH?

Ako je, koji je to potez? Je li to potpis na Cutilleirov plan? Na Vance-Owen plan? Na Owen-Stoltenbeerg plan? Na plan kontaktne skupine? Na Washingtonski sporazum? Na Daytonski sporazum? Ili je možda krivi potez potpis na sporazume s Izetbegovićem, onaj iz srpnja 1992 o prijateljstvu i suradnji Hrvatske i BiH, Međugorski sporazum od 18. svibnja 1993. ili pak ona dva sporazuma od 14. rujna 1993.? Ili onaj sporazum o vojnoj suradnji iz srpnja 1995.?

Koji je to krivi Tuđmanov potez u tom ratu?

Jedini koji se ustvari o tome usudio nešto mrmljati je Mesić, ali to onda izgleda onako kako to izgleda dok on mrmlja, a ja ili bilo tko poput mene tko ima volje provjeriti te činjenice vidjeti da su to besmislice koje bi bile smješne da nemaju tako tragične posljedice.

Odgovor je jednostavan: Nema niti jednog jedinog krivog poteza ni Tuđmana ni Hrvatske u svezi s djelom rata koji se odvijao na području BiH (a koji je dio istog rata čiji drugi dio se odvijao na području RH). Tuđman je vodio jedinu moguću i razumnu politike. I zato nema krive politike. Nema uopće nijednog krivog poteza.

I zato se taj krivi potez morao izmisliti pa je prigodno izmišljen mit o Karađorđevu, gdje do dana današnjeg nitko nije uspio pružiti niti jedan jedini dokaz koji podupire taj mit, a mnoštvo je dokaza koji pokazuju da je to samo mit i obična izmišljotina čiji cilje je prekriti druge, puno važnije rabote i sporazume a koji su bili stvarni, kao što je primjerice srpsko-slovenski sporazum od 24. siječnja 1991 ili muslimansko-srpski sporazum od 2. kolovoza 1991¸. a koji pak bacaju puno jače svjetlo na pravu i punu istinu o događanjima tamo nego jedan običan mit.

Dakle, vi koji mi pokušavate već 25 godina bušiti mozak s nekakvom “krivom Tuđmanovom politikom”, navedite mi samo jedan njegov krivi potez.
Samo mi nemojte slati one luđake koji govore da je Tuđman potpisom Daytonskog sporazuma postao otac Republike Srpske. Njih umjesto na moj profil šaljite izravno na psihijatriju…

Predrag Nebihi

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari