Connect with us

Komentar

Kojim će srpskim jezikom redatelj predavati studentima

Objavljeno

on

Posljednji su tjedni obilovali solidariziranjem sa srpskim nastavnikom iz Darde Milom Novakovićem koji je u školi dobio otkaz jer se u predavanjima služio srpskim jezikom.

Tužio je školu, ali ni Ustavni sud nije stao na njegovu stranu, kao ni sud u Strasbourgu, koji je presudio “da Novakoviću nije pružena mogućnost edukacije i da su inspekcijskim nadzorom bili obuhvaćeni isključivo nastavnici srpske nacionalnosti”.

Uz to, Hrvatska je Novakovićevoj obitelji dužna isplatiti 5000 eura odštete. U mnoštvu komentara tvrdi se da je presudom Europskog suda Novaković dobio zadovoljštinu, što je samo donekle istina, jer razlog otkaza – predavanje na srpskom – sud u Strasbourgu nije pobio.

Filmski redatelj Ognjen Sviličić odlučio se za neobičnu “posvetu Novakoviću” pa će studentima na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu predavati na – srpskom.

No ne zna se na kojem će to srpskom predavati – na jeziku srpskog pjesnika i kritičara Ljubomira Micića rođenog u Hrvatskoj za kojeg su Hrvati “vanbračna deca nenaravnog braka dresiranog majmuna i papige” ili na jeziku krvoloka koji su u ratu u Vukovaru kao “posvetu srpskom” pjevali “Druže Slobo, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate.”

Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari