Connect with us

U potrazi za Istinom

Koju to državu predstavlja ‘ambasador’ Ivo Goldstein u Parizu?

Objavljeno

on

Početkom travnja ove godine kanal ‘ARTE’ francuske televizije prikazao je emisiju ‘A droit toute, parfait pour comprendre l’extreme droite en Europe’!

Mnogi Hrvati u Francuskoj ostali su šokirani dijelom te emisije koji se odnosio na Hrvatsku a koji ostavlja veoma ružnu sliku o našoj domovini!

[ad id=”93788″]

Moja šogorica, Višnja Ružić-Dugot, koja živi u Francuskoj već preko 40 godina, a ima i dvojno državljanstvo, napisala je 28.travnja, kolokvijalno rečeno, protestno pismo hrvatskom veleposlaniku u Parizu, Ivi Goldsteinu, opravdano šokirana lažima kojima je naprosto zaudarala ta veoma tendenciozno priređena emisija.

Stoga, donosim u cijelosti njeno pismo:

„Gospodine veleposlaniče,

Sa zakašnjenjem sam gledala na internetu navedenu emisiju koju je prikazao kanal ARTE početkom travnja. Ostala sam šokirana dijelom koji se odnosi na Hrvatsku a koji ostavlja vrlo ružnu sliku o našoj domovini.

Površan, neobjektivan, jednostran dokumentarac, bez ikakve uzročno-posljedične analize, pun neistina i ‘amalgama’, s unaprijed sugeriranim zaključkom (Hrvatska je zemlja ekstremne desnice).

Evo nekoliko laži:

-Predsjednik Tuđman je sljedbenik Pavelića. Odveo je Hrvatsku u rat.

-Ministar kulture dr. Hasanbegović je fašist, za vrijeme Domovinskog rata nosio je beretku s ustaškim grbom(a znamo da je to bio znak HOS-a).

-Gospodin Alan(Finkelkraut) kaže da Hrvati negiraju ustaške zločine.

Nije istina, (domoljubni) Hrvati samo traže da povjesničari preispitaju i istraže taj dio naše povijesti.

-Knin je bio potpuno uništen nakon Oluje, 200 tisuća Srba su bili protjerani. Ja sam bila u to doba u Dalmaciji pa znam da to nije istina.

-HDZ je prikazan kao stranka ekstremne desnice a ne desnog centra(to je tako jer je domoljublje poistovjećeno s fašizmom), itd., itd.,…

Moja druga domovina, Francuska, nažalost najviše poznaje hrvatsku povijest oblikovanu u Beogradu, dakle, nimalo pozitivnu za nas. A s filmovima, kao ovim prikazanim na ARTE, mala je šansa da se stvari promijene.

Ja pripadam generaciji koja nije opterećena ni ustaštvom ni komunizmom, pa se pitam dokle ću biti taoc(talac) jedne prošlosti za koju nisam odgovorna!?

Zato apeliram na Vas, nadam se da ćete u okviru Vaše funkcije reagirati(ako već niste) na ovaj dokumentarac kako bi se promijenila slika o vječno genocidnoj Hrvatskoj!

S poštovanjem,

Višnja Ružić-Dugot“

[ad id=”93788″]

Dakako, hrvatski(?) ‘ambasador’ u Parizu Ivo Goldstein, židov podrijetlom, na ovo sasvim pristojno pismo moje šogorice nije ni pomislio odgovoriti a bilo bi i čudno da ima drugačije mišljenje od sunarodnjaka mu Alana Finkelkrauta ili od ‘lovca na glave’ Ephraima Zuroffa, također židova, koji je jedan od začetnika bjesomučne i ničim opravdane harange na ministra Hasanbegovića!

Kako bi bilo kad bi netko od Hrvata ‘nedajbože’ optužio Židove da se nacistički/hitlerovski odnose prema Palestincima trpajući ih u ‘geta’ ograđena visokim zidinama po uzoru na njemačke konc-logore!?

A Francuzi, što se tiče ekstremnog nacionalizma(‘desničarenja’) mogu se pokriti ušima preko glave jer na svojoj političkoj sceni imaju ne desnu nego ultradesnu FN-stranku Nacionalne fronte, brojne i veoma respektabilne pristaše; stranku koja ima izrazito antisemitske i antiimigrantske stavove.

Uostalom pojam šovinizma a ne nacionalizma rođen je upravo u ‘demokratskoj’ Francuskoj. A velika većina imigranata-mahom Arapa islamske vjeroispovijesti, pa i onih treće/četvrte generacije, upravo su ‘šovinistički’ smješteni u, primjerice, predgrađima Pariza(i drugih većih gradova) koja su u mnogome slična izoliranim nacističkim ‘getima’.

Tradicionalno, to su izvori nemira, učestalih pobuna za ljudska prava, sukoba s policijom, kriminala i pljački, ali, to su i gnijezda terorizma.

(Objašnjenje: Šovinizam je uvjerenje u nadmoćnost ili superiornost vlastite skupine ili naroda nad drugima. Može u ekstremnim slučaju dovesti do politike progonjenja, istrebljivanja, ugnjetavanja, koja je dobila ime po francuskom vojniku Chauvinu, pokloniku Napoleonove imperijalističke politike.

slavkogŠovinizam se usmjeruje prema drugim narodima, raspaljivanju nacionalne mržnje te propovijedanju nacionalne isključivosti).

Treba li uopće i dodati da Francuzi svojim demokratskim Ustavom ‘ne poznaju’ nacionalne manjine…a, primjerice, rumunjske ‘gitanes'(Cigane) zrakoplovima vraćaju tamo gdje su rođeni, bez pardona!?

Šteta, u Hrvatskoj vlada politički kaos, vlada-kakva god da je, nije se riješila ‘ambasadora’-jugofila tako da će vjerojatno i dalje uredske prostorije Ive Goldsteina krasiti Titina slika.

Konačno, ‘kruška ne pada daleko od stabla’, Ivin otac Slavko već je poodavno optužio svoju domovinu Hrvatsku za ‘fašizaciju’ napisavši knjigu simptomatičnog naziva ‘1941.godina koja se vraća’ i samim naslovom knjige otvoreno aludirao kako je Tuđman sljedbenik Pavelića!

Ne bi bilo čudnovato da je scenarij za ovu ‘lascivnu’ emisiju francuskog kanala ARTE napisao upravo ‘ambasador RH’ u Parizu uz literarnu pripomoć svog oca-bibliotekara Slavka…..mlađahnog Titinog kurira, sic!

Damir Kalafatić, lipanj 2016.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari