Pratite nas

Koliko imamo generala?

Objavljeno

na

Ne, to tako ne može

Hrvatskih generala je sve više, a kad branitelji pokrenu neki skup, većina ne dolazi, ili se dođu samo “šminkati”

hrvatski generali

Nakon što je predsjednik Ivo Josipović u povodu Dana oružanih snaga RH donio odluku da je Hrvatska vojska bogatija za pet novih generala: Miroslava Kovača, Blaža Beretina, Marina Stošića, Darka Pintarića i Borisa Zdilara, postavlja se pitanje nad pitanjima. Koliko do sada Hrvatska uopće ima generala? Prema nekim saznanjima ima ih čak oko 120, pa možda i 150, a svake godine taj visoki čin dodjeljuje se novim licima. Međutim, kad je riječ o hrvatskim generalima obično se na raznim obljetnicama i manifestacijama proisteklim iz hrvatskog Domovinskog rata, u odori, pojavljuju jedni te isti, tek nekolicina koji imaju te činove. A čin generala može se dobiti samo na dva, odnosno tri načina: sudjelovanjem u ratu, školovanjem, a kod nas i po “posebnom” kriteriju – vezi. Oni koji nose ovaj čin trebali bi i morali biti ponos Hrvatske vojske, ali nigdje na žalost ne možete pročitati ili saznati nešto više o njima, primjerice na koji su način i kada stekli čin generala, nema njihovih životopisa, kao da se jedan dio njih “srami” što je uopće “zaradio” nešto ovako visoko i gotovo – nedostižno. Primjerice, koliko su u “magli” činovi generala, najbolji je primjer iz Vukovara, grada junaka. Čin generala dobio je samo jedan i to onaj koji leži na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata – Blago Zadro. Da nije poginuo posve je sigurno da nikada ne bi dobio ovaj čin, kao što ga nisu dobili ni neki drugi istaknuti hrvatski branitelji iz ovoga grada, a sigurno su ga zaslužili. To da Vukovar ima samo jednog i to mrtvog generala naprosto je – sramota. I nikako da se ta nepravda ispravi.

Dakle, gospodo generali – ratne i ine putove predstavite javnosti, tek da znamo zašto ste i zbog čega postali to što jeste.

Osim toga, gdje su ti i toliki generali kad se blate hrvatski branitelji?

Zašto nisu u prvim redovima, zajedno sa svojim prijateljima i suborcima (svaka čast izuzecima), a ne da “skrivaju” poput miševa?

Ni jedna nepravda koja je nanesena ili koja se nanosi ljudi koji su stvarali hrvatsku državu ne bi smjela proći bez reakcije svih ovih silnih generala. Međutim, zbog čega se ta skupina najviših hrvatskih časnika slabo čuje? To je također pitanje nad pitanjima.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Sanja Bilač i Matko Marušić: PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE!

Objavljeno

na

Objavio

NOVA BUJICA! Pogledajte što su o ratifikaciji Istanbulske konvencije rekli dr. Sanja Bilač i prof. dr. Matko Marušić! Ugledni znanstvenici su – protiv!

U Bujicu se javila Bruna Esih i najavila dolazak na prosvjed u subotu, a donosimo i izjavu Davora Ive Stiera…

EKSKLUZIVNA SNIMKA: Mladeži HDZ-a u Zagrebu zabranili raspravu o Konvenciji!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Predstavljanje dviju knjiga (II. i III.) autora akad. Pečarića i dr. sc. M. Međimorca o gen. Praljku

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKA KULTURNA ZAKLADA

HKZ – HRVATSKO SLOVO d.o.o.

Hrvatske bratske zajednice 4
Tel.: 01/619 0112, faks: 01/619 0111, E-mail: [email protected]l.com

Četvrtak, 22. ožujka 2018., u 19 sati

Srdacno Vas pozivamo na predstavljanje knjiga dr. sc. Miroslava Međimorca i akademika Josipa Pecarica

GENERAL PRALJAK II.
U OBRANI

HRVATSKOG NARODA

i

GENERAL PRALJAK III.

S PRIJEZIROM ODBACUJEMO

VAŠU PRESUDUKnjige će, u nazočnosti autora, predstaviti

prof. dr. sc. Miroslav Tuđman

Nevenka Nekić, književnica

Marko Ljubić, kolumnist

Gđa Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica RH, povodom knjige „General Praljak“:

 „Doprinos generala Slobodana Praljka obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine od velikosrpske agresije te obrani opstojnosti hrvatskog naroda na njegovim povijesnim prostorima tijekom Domovinskoga rata od velike je važnosti. Ovih dana, kada se nadamo pravednom sudskom pravorijeku i njegovu oslobađanju, kao i oslobađanju drugih hrvatskih uznika, ova knjiga izlazi kao doprinos istini o njemu i o tom povijesnom razdoblju borbe hrvatskog naroda za slobodu, istini koju je on nakon rata na mnoge načine ustrajno branio svojom riječju. Ujedno je ova knjiga svojevrsna zahvalnica za sve što je učinio za svoj narod.“

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati