Connect with us

Politički rentgen

Koliko je hrvatskih rukometaša zarazio Karabatić na utakmici s Francuskom?

Objavljeno

-

Europsko rukometno prvenstvo koje je u tijeku, čini se, sve je drugo samo ne regularno? Korona je doslovno pokosila igrače gotovo svih reprezentacija što je na svojoj koži najviše osjetila hrvatska rukometna reprezentacija. Bez ikakve sumnje to je značajno utjecalo na loše rezultate naših „kauboja“ iako to nikako ne smije biti isprika za blijedu utakmicu protiv Crne Gore, koja je bila presudna za daljni plasman naše reprezentacije.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Glede pošasti corone doznajemo da postoje dvostruki aršini u tretmanu covid pozitivnih igrača i zapravo je nevjerojatno što su neki privilegirani pa smiju nastupiti s pozitivnim covid nalazom, a kod drugih to nije slučaj. Nikola Karabatić, ključni igrač francuske reprezentacije imao je tu čast igrati zaražen i ovo je još jedan dokaz da nisu samo rukometni suci ti koji favoritima gledaju kroz prste, jer se očito i medicinska struka potrudila zaštititi i favorizirati najveće. Jer kako drugačije protumačiti nevjerojatno priopćenje EHF-a o odluci da Karabatić može, a recimo naš Cindrić ne može igrati covid pozitivan? Ovdje se ne radi samo o činjenici da Karabatić smije, a Cindrić ne smije igrati covid pozitivan, nego se postavlja opravdano pitanje koliko je hrvatskih rukometaša Karabatić zarazio na utakmici Francuske protiv Hrvatske? Ako je zaraženi Karabatić nesmetano širio zarazu , je li onda ta utakmica i cijelo europsko rukometno prvenstvo doista regularno?

Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/rukomet/karabatic-igrao-zarazen-objasnjenje-ehf-a-pomalo-smijesno/372136

Nisu ista pravila za sve Karabatić je igrao zaražen, objašnjenje EHF-a pomalo smiješno Ne mora u izolaciju, ne sjedi pored terena sa znakom “disqualified player”, nema za njega nikakvih restrikcija. Za neke, sada je to već sasvim jasno, ne vrijede ista pravila na Europskom prvenstvu rukometaša. Iako je brojka igrača koji su pozitivni na koronavirus već debelo premašila 100 i ne spušta se, jedan igrač iz tog mnoštva može igrati. Ne mora u izolaciju, ne sjedi pored terena sa znakom “disqualified player”, nema za njega nikakvih restrikcija.

To je Nikola Karabatić, 37-godišnji as i jedan od najboljih rukometaša svih vremena. Dobio je pozitivan nalaz nakon utakmice 1. kola drugog kruga u Budimpešti u kojoj je Francuska nadigrala Nizozemsku. Da se radi o nekom drugom, taj bi se odmah izolirao u hotelu i ne bi smo promoliti nos iz sobe dok mu se ne bi ukazao negativan test nakon nekoliko dana. No, pravila nisu za sve ista, piše makedonski portal 24rakomet. Ne samo da se Karabatić nije izolirao, već je u subotu u 2. kolu igrao protiv Islanda! Islanđani su doduše, demolirali Francusku koju je zahvatila pandemija koronavirusa u njihovim redovima.

Je li ga zbog toga stručni stožer odlučio ostaviti u momčadi, ne zna se, ali… Još je smješnije pročitati objašnjenje Europske rukometne federacije koja je čitavo vrijeme znala što se događa. ”Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije igrati”, kazali su iz EHF-a. –

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari