Connect with us

Komentar

Koliko ruskih vojnika je Putin otjerao u smrt?

Objavljeno

-

Foto: EPA

– Rusko ministarstvo obrane još prije tri tjedna priznalo je 498 poginulih ruskih vojnika u “specijalnoj vojnoj operaciji” u Ukrajini.

Brojka je sama po sebi zastrašujuća, a svima je bilo jasno da je sasvim izvjesno daleko manja od stvarne. Od tada su mudro šutjeli, pa i kad je Zelenski izišao s brojkom od 14,7 tisuća poginulih ruskih vojnika. No, je li im se ipak potkrala objava u Komsomolskoj pravdi?

Moskovski list na svojem portalu objavio je da rusko Ministarstvo obrane demantira ukrajinske navode, te da je točan broj poginulih ruskih vojnika 9.861, uz 16.152 ranjenih. To bi značilo da je ubijen ili izbačen iz stroja više nego svaki deseti ruski vojnik. No, ubrzo su uklonili taj paragraf iz članka, s objašnjenjem da su bili “hakirani”.

Nažalost, broj ukrajinskih branitelja i civila koje su ruski vojnici ubili sigurno je daleko veći.

U međuvremenu, došlo je do velikog zaokreta, Putinova armija promijenila je način djelovanja prema posve neselektivnom gađanju civilnih ciljeva. U vrijeme kad su priznali 498 poginulih ruskih vojnika, broj poginulih civila koje je navodila ukrajinska vlada bio je – manji od tog broja, što dobro ilustrira u kakav bezglavi blitzkrieg su bili natjerani, mimo svake vojne logike.

Ivan Hrstić/facebook

Akrap: Nije više samo Putin taj koji odlučuje hoće li biti rata, sad se nešto pita i Ukrajince i Zapad

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari