Connect with us

Reagiranja

Koliko vrijedi riječ hrvatskog ministra, Dončiću kada će biti završena osječka obilaznica?!

Objavljeno

-

Priča o izgradnja južne osječke obilaznice na razini je loše meksičke sapunice gdje je završetak najavljivan nekoliko puta do sada, a urbana legenda kaže da se samo najstariji osječani sjećaju kada je započela njena izgradnja.

[ad id=”68099″]

Prva najava za završetak bila je do 31. prosinca 2014. godine.

Druga najava za završetak bila je kraj lipnja 2015. godine što nam je svečano tvrdio aktualni gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.
Onda nam je u lipnju ove godine došao Siniša Hajdaš Dončić. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i također svečano ustvrdio da obilaznica ipak neće biti dovršena do kraja lipnja 2015. godine, ali da do kraja kolovoza sigurno hoće.

U HSP-u Osijek bili smo strpljivi i dali im još deset dana (danas je 11. rujna) da se netko ukaže sa škarama, svečanim vrpcama i obilaznicu pusti u promet. Dakle rokovi su prošli i sva obećanja osoba nadležnih za izgradnju i dovršetak južne obilaznice nisu ispoštovana.

Stoga HSP Osijek, najprije pita gradonačelnika Vrkića poduzima li on ikakve radnje da spasi „svoj obraz“ i obraz grada kojeg predstavlje da se obilaznica konačno završi.

Pitamo i ministra Hajdaša Dončića poduzima li on ikakve radnje da se obilaznica dovrši u rokovima koje je javno obećao. Koliko vrijedi riječ MINISTRA u Vladi Republike Hrvatske ili je tek izrečena da se otarasi neugodnih pitanja.

Razmišlja li itko koliko je ovaj neviđeni šlamperaj oko izgradnje koštao sve osječane, sve one koji dolaze u Osijek ili vozače u tranzitu. Koliko su morali potrošiti više vremena, goriva i novaca zato što obilaznica nije na vrijeme završena, a vozili su se obilaznim trasama.

HSP Osijek tvrdi da će Osječka obilaznica u promet biti puštena u jeku predizborne kampanje za parlamentarne izbore i biti prikazana kao još jedan „veliki uspjeh“ aktualne Vlade.

A mi očekujemo da tko god bude držao škare u ruci i presjekao vrpcu za svečano otvaranje obilaznice bude toliko pristojan i ISPRIČA seosječanima i svima koji su nepotrebno trošili i vrijeme i novac zbog nečije nesposobnosti.

Drago Marković/HSP

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari