Pratite nas

Reagiranja

Kolinda Grabar Kitarević ili dr. Ivo Josipović?

Objavljeno

na

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, do prije par mjeseci gledali smo kako Kolinda Grabar Kitarević, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske, aktivno sudjeluje na predizbornim skupovima koalicije stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, šaljući jasne poruke kako će kao predsjednica hrvatske države podržati punu jednakopravnost, suverenost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH s druga dva bh. naroda.

Puna jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini ostvarila bi se transformacijom Federacije na dvije republike od kojih bi jedna bila bošnjačka, a druga hrvatska republika. Uz već postojeću Republiku Srpsku, Bosna i Hercegovina bi bila unija triju republika, imala bi tri multietničke federalne jedinice i tri razine vlasti: općina, republika i država. Puna jednakopravnost mogla bi se ostvariti i na način da se ukinu oba entiteta, Federacija BiH i Republika Srpska, a da se prostor Republike Srpske pretvori u pet županija/kantona, i to: banjalučki, dobojski, bijeljinski, Istočno Sarajevo i Trebinje, pa bi tako dobili tri razine vlasti: općina, županija /kanton i država.

Postoje i drukčiji oblici uređenja države, kao što su regije, ali i asimetrično uređenje države kako je danas uređena BiH, sklopom Federacije BiH i Republike Srpske.

Hrvatski narodni sabor BiH bi trebao prvi otvoriti raspravu o tome kakav oblik uređenja Bosne i Hercegovine žele predstavnici hrvatskog naroda u BiH i staviti taj prijedlog na dnevni red svim hrvatskim vijećnicima i zastupnicima koji imaju izborni legitimitet u Bosni i Hercegovini.

U slučaju visokog stupnja suglasnosti hrvatskih vijećnika i zastupnika takav prijedlog bi se usvojio dvotrećinskom većinom u Hrvatskom narodnom saboru BiH i postao bi dokument koji oslikava većinsku volju hrvatskog naroda u BiH i tek tada bi se za njega mogla tražiti potpora od svih političkih čimbenika u Republici Hrvatskoj i Međunarodne zajednice te otvoriti suštinski pregovori s druga dva naroda u BiH.

Sve dok legalni i legitimni zastupnici hrvatskog naroda u BiH ne usvoje političko stajalište o budućem unutarnjem uređenju Bosne i Hercegovine, do tada ne može biti relevatno podržava li netko Treći entitet ili ne.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, pratimo kampanju i retoriku hrvatskih predsjedničkih kandidata za predstojeće predsjedničke izbore u RH, i ni na koji način ne vidimo kako je Treći entitet politički kamen spoticanja u kampanji nego su otvorene teme obnove neokomunizma ili obračuna s ostacima komunističke ideologije i njihovih sljedbenika. U kampanji za predsjednika RH otvorene su teme o tome može li postojati pomirba između onih koji nisu željeli samostalnu Republiku Hrvatsku i koji joj svakodnevno podrivaju međunarodni ugled i suverenitet, te onih snaga koje su sudjelovale u Domovinskom ratu i stvaranju Republike Hrvatske. Otvorene su teme i o tome jesu li branitelji Domovinskog rata najzaslužniji za uspostavu hrvatske države ili postaju teret hrvatskog društva, trebaju li dobiti ustavni zakon ili im prava treba izjednačiti s pravima srpskog agresora u Republici Hrvatskoj. U predsjedničkoj kampanji za hrvatskog predsjednika raspravlja se o gospodarskim temama koje direktno utječu na loš standard u državi što utječe na prekomjerno iseljavanje mladih ljudi iz države i o tome tko za to snosi najveću odgovornost.

Što se tiče Hrvatske Republike Herceg-Bosne, mi branitelji oboljeli od PTSP-a nismo zaboravili kako je Vesna Pusić, čija stranka podržava dr. Ivu Josipovića, uvijek bila protiv Hrvatske Republike Herceg-Bosne, nazivala je zločinačkom tvorevinom, i zajedno s SDP-om ima najveće zasluge za gašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

Sadašnji predsjednik RH, dr. Ivo Josipović, je, prema iskazu Ivana Zvonimira Čička, sudjelovao u pravljenju optužnice za udruženi zločinački pothvat, a njegov sadašnji veleposlanik u Washingtonu, Joško Paro, se u više navrata javno hvalisao kako je on najzaslužniji za gašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Kada svemu tome pridodamo Stjepana Mesića koji podržava dr. Ivu Josipovića, Antu Nobila koji je njihov javni tužitelj svega onoga što predstavlja HR Herceg-Bosnu, postavlja se pitanje kome je danas u Bosni i Hercegovini u interesu da uspoređuje dr. Ivu Josipovića i Kolindu Grabar-Kitarević u kontekstu podržavanja ili nepodržavanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne ili Trećeg entiteta.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo kako s obe strane granice Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine živi jedan teisti hrvatski narod, ali kako je isto tako, na tom istom prostoru jedinstvena i mreža bivših komunističkih vlastodržaca.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna bila je izraz težnje hrvatskog naroda i odgovor na velikosrpsku i bošnjačku agresiju, ali su je bivši komunistički vlastodršci, na čelu sa Stjepanom Mesićem, Josipom Manolićem i njihovim sljedbenicima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini uspjeli pribiti na križ, prikačit joj etiketu zločinačke i nacionalističke tvorevine, i na temelju laži i falsifikata, krivokletstva i lažnog svjedočenja ponovno ovladati svim strateškim pozicijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, ne vodeći nimalo brigu o tome kako bez Herceg-Bosne Hrvati nemaju političko uporište u Bosni i Hercegovini, a samim tim ne mogu graditi svoju opstojnost ni budućnost u BiH, što je danas svakome jasno.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, nemamo dvojbe o tome koje su stranke i političari u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini stvarale i podržavale Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, a koje su stranke i političari uvijek bili protiv Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Također, nemamo dvojbe ni o tome koja hrvatska stranka i koji hrvatski predsjednički kandidat idu stazama dr. Franje Tuđmana, a koje stranke i predsjednički kandidati idu stazama Josipa Broza Tita.

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Elizabeta Gojan u polupismenom komentaru branitelje nazvala “Ruljom”

Objavljeno

na

Objavio

U očekivanju nedjelje – “DAMIN” GAMBIT

Elizabeta Gojan je u polupismenom komentaru na Facebook zidu svoje kolegice Maje Sever napisala kako se Hrvatska radiotelevizija “povlađujući rulji odrekla svog čovjeka” jer se HRT javnim priopćenjem ogradila od stajališta Aleksandra Stankovića o “građanskom ratu u Hrvatskoj”:

“Samo ću napisati da tako to krene…odreknu se priopćenjem povlađujući rulji, oni koji trebaju stati, pod svaku cijenu, uz svog čovjeka…prošla to…zanimljivo, ne rješavaju to, po uzoru na premijera, kao unutarnju stvar…nego trkom u javnost, bauljajući po Ustavu floskulama… “ 

Nije mi sasvim jasno je li ona to “ruljom” nazvala nas gledatelje i pretplatnike Hrvatske radiotelevizije, ili samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i njihove udruge jer su javno izrazili svoje ogorčenje informativnim razgovorom Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva sa hrvatskim braniteljem Predragom Peđom Mišićem.

Naime samodopadno agresivni Stanković, uz stavljanje soli na ranu svog ‘nesretnog’ gosta kojemu se rođeni brat borio na strani agresorske JNA, a majka je otišla u Beograd), samo što ga nije vezao za radijator i čupao mu nokte ne bi li ga prisilio da prizna da je u Hrvatskoj zapravo bio “građanski rat”, komentirao je Mario Profaca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari