Pratite nas

Kolinda Grabar Kitarović i službeno predsjednička kandidatkinja HDZ-a

Objavljeno

na

Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da to nije mjesto za ženu, rekao je Karamarko

 

kolinda kandidat

Kolinda Grabar Kitarović od danas je i službeno kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima. Obznanio je to danas u Vukovaru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnost vijeća stranke koji su ovaj prijedlog jednoglasno prihvatili.

– Grabar Kitarović ima čitav niz prednosti u odnosu na postojećeg predsjednika Hrvatske kao i sve druge. Ona će biti prvi predsjednik Hrvatske koji nije odnjegovan na socijalističkim jaslama kao prethodni. Isto tako biti će prva predsjednica, nakon Franje Tuđmana, koja je autentični HDZ-a te pripada i našem ideološkom miljeu. Predsjednik Hrvatske ima niz ovlasti u vanjskoj i sigurnosnoj politici što su prepoznali, a njezine kvalitete rukovođenja prepoznali su i u NATO savezu. Uz sve to i žena je. Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da to nije mjesto za ženu. Sve ide u njenu korist. Niti jedan drugi kandidat se ne može s njom mjeriti, istakao je Karamarko.

“Josipović se ne usudi kritizirati SDP”

Prema planovima predizborna kampanja Grabar Kitarović započet će u rujnu mjesecu nakon NATO samita. Karamarko je najavio da će predsjednička kampanja biti skromna, realna, afirmativna i ne prljava te da će se ona afirmirati sve vrijednosti koje se trebaju afirmirati. U HDZ-u su uvjereni u pobjedu Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima najavljujući da ona neće biti običan fikus u dnevno političkim situacijama. Karamarko je to pojasnio sa aktualnim predsjednikom Ivom Josipovićem koji se, kako je rekao, ne usudi kritizirati SDP valjda radi potpore i suporta koji očekuje od njih na predsjedničkim izborima.

– Grabar Kitarović će koristiti svoje ovlasti i brinuti u ovoj teškoj situaciji. Svi zajedno, i ona i HDZ-ova Vlada, skrbiti će o hrvatskom čovjeku koji živi loše kao i o svakom radnom mjestu, rekao je Karamarko.

Na upit novinara da prokomentira promjene u Vladi Zorana Milanovića čelnik HDZ-a je još jednom rekao da su one kozmetičke i da predstavnici ove stranke u Saboru neće glasati za njih.

Karamarko bi dobro razmislio da sam plati put

– Da je Zoran Milanović ozbiljan premijer i da ozbiljno misli zamijenio bi ministre odgovorne za gospodarstvo, financije i investicije. Ove promjene nisu vrijedne komentara. Nećemo dignuti ruku za njih, a vidjet ćemo kako njihova većina bez savjesti dalje funkcionira, rekao je Karamarko ponovno dodajući da HDZ predlaže da se prijevremeni izbori održe na dan kad i predsjednički. Tako bi se, kako je rekao Karamarko, uštedjelo 100-150 milijuna kuna koji bi se mogli preusmjeriti u poplavljena područja.

– To bi mi napravili, istakao je čelnik HDZ-a.

Na upit novinara kako gleda na put premijera u Brazil rekao je da će tamo biti dosta premijera i predsjednika, da bi i sam možda otišao tamo ali i da bi razmislio da, s obzirom na situaciju, sam plati taj put. Tijekom posjete Vukovaru Karamarko će sudjelovati i na sjednici Glavnog odbora stranke ali i na predizbornom skupu HDZ-a pred prijevremene izbore u Vukovaru. Rekao je da očekuje da će HDZ već o ponedjeljka predvoditi Vukovar te da Vukovarcima, kao i cijeloj Hrvatskoj, mogu ponuditi isto.

– Vukovar je dio mozaika našeg gospodarskog programa i oporavka i izvlačenja Hrvatske iz ove teške situacije, zaključio je Karamarko.

VečernjiList

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Kamenjar

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mile Kvesić, Hercegovina u mom srcu

Mala kuća ispod brda
To je moja rodna gruda
Tu su moji preci bili
I mene su odgojili.

Na kamenu ja sam rođen
Tu je pošten život vođen
Pradjedovi od davnina
Čekali su uvijek sina.

Kamenjar nam suđen bio
Tu nam život bio mio
Što imali to cijenili
Zadovoljni uvijek bili.

Opisati svima teško
Taj kamenjar sivi
Ali čovjek gdje je rođen
To voli i živi.

Otišo sam jednog dana
S kamenjara svoga
Al ga nosim ja sa sobom
On je dio srca moga.

Tekst: Ivan Čuljak, Bjelovar

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

U Zagrebu paljenje svijeća za žrtve ‘zločina HVO-a i HV-a u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA

Inicijativa mladih za ljudska prava organizirat će u ponedjeljak na Trgu Francuske Republike u Zagrebu paljenje svijeća za žrtve zločina koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH.

“Inicijativa mladih za ljudska prava organizira paljenje svijeća za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a u BiH, žrtve nad kojima su zločine planirali i počinili oni koji su djelovali u ime naše Republike i time njezino ime zlorabili i osramotili“, stoji u najavi Inicijative mladih iz koje dodaju da tim aktom žele iskazati suosjećanje sa žrtvama i uputiti im sućut, ali i preživjelima i obiteljima stradalih dati do znanja da društvo u Hrvatskoj nije jedinstveno u slavljenju ratnih zločinaca i ratnih zločina.

“Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje i oni koji će neumorno zahtijevati od svojih institucija da zločine počinjene u ime i za račun naše Republike, odnosno od strane snaga pod njezinom kontrolom, treba priznati i osuditi, osuđujući istodobno i politiku koja je do njihovih stradanja dovela“, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava, piše DnevniList.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari