Connect with us

Kultura

Kolinda Grabar-Kitarović: ‘Đakovački vezovi’ čuvaju kulturnu tradiciju i narodnu baštinu

Objavljeno

on

Foto: Ured Predsjednice RH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je nazočila središnjem programu 53. “Đakovačkih vezova”, a sudionicima i organizatorima te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora zahvalila je na dugogodišnjem održavanju hrvatske kulturne tradicije i narodne baštine.

Predsjednica je u Đakovu bila na svečanom mimohodu sudionika “Đakovačkih vezova” središtem grada, u kojem je sudjelovala 61 folkorna skupina iz Hrvatske i inozemstva, i na svetoj misi u đakovačkoj katedrali Sv. Petra, a potom se u nadbiskupijskom Uredu sastala s đakovačko-osječkim nadbiskupom msgr. Đurom Hranićem i lokalnim dužnosnicima.

Upitana za impresije o priredbi predsjednica Grabar-Kitarović rekla je da su “Đakovački vezovi” prekrasni.

“Toliko godina održavati kulturnu tradiciju i narodnu baštinu, to je za svaku pohvalu. Uživala sam u svakoj folklornoj skupini, bilo je vrlo veselo, i tako bi i trebalo biti. Zahvaljujem svim stanovnicima Đakova i svim sudionicima ‘Đakovačkih vezova’, na kojima se okupilo oko 30 tisuća ljudi, na iznimno srdačnom dočeku i prekrasnoj atmosferi”, poručila je Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović svečanom mimohodu nazočili su i predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji.

Na novinarski upit hoće li večeras ostati u Đakovu na koncertu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore predsjednica je odgovorila kako “nema pojma da je večeras koncert gospodina Škore”.

Svoj posjet Đakovu predsjednica Grabar-Kitarović završila je obilaskom Državne ergele lipicanaca.

Manifestacija “Đakovački vezovi”, koja se održavala od 21. lipnja, bit će završena u nedjelju navečer, izborom najljepših narodnih nošnji.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR