Pratite nas

Događaji

Kolinda Grabar Kitarović: Dosta je politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava

Objavljeno

na

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je na svečanom obilježavanje 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske poručila da je Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera i da je zadaća oporbe u tome biti konstruktivni korektiv bez malodušnosti i ravnodušnosti te pozvala na prestanak “politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava”.

[ad id=”93788″]

“Uspjesi koji nisu mali ne mogu nadoknaditi ono što nam je sada najpotrebnije – ubrzan gospodarski razvoj i demografska obnova. Iseljavanje mladih najdrastičnija je poruka političkim elitama i pozicije i opozicije. Dosta je politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava. Želimo promjene koje će donijeti zaposlenost i stvoriti preduvjete za dostojanstven život u Hrvatskoj. Potrebna nam je jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera. Zadaća je oporbe u tome biti konstruktivni korektiv. Problemi su veliki, ali nema mjesta malodušnosti i ravnodušnosti”, poručila je Grabar – Kitarović na obilježavanju na stadionu Nogometnog kluba “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici.

I danas ima onih koji iskrivljuju istinu o Domovinskom ratu

Istaknuvši da su vrijednosti Domovinskog rata ugrađene u temelje samostalne i suverene države, Grabar-Kitarović je ustvrdila da je u vremenu koje dolazi nužno prvenstveno mladim naraštajima istinito predočiti i približiti zbivanja koja su obilježila razdoblje 90-ih godina prošlog stoljeća te im ukazati na trajne etičke, povijesno-političke i opće društvene vrijednosti Domovinskog rata.“To je utoliko važnije što i danas ima onih koji iskrivljuju istinu o Domovinskom ratu izvlačenjem pojedinih incidenata i silovitog sagledavanja događaja u određenom vremenu i prostoru te njihovim nametanjem i preuveličavanjem”, kazala je.

Orešković: Od zemlje koja je devedesetih tražila pomoć, Hrvatska postala subjekt izgradnje sustava globalne stabilnosti

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao je da naše Oružane snage svojim znanjem i sposobnošću danas sudjeluju u svim važnim mirovnim misijama i operacijama u svijetu, dodavši da je Hvatska od zemlje koja je devedesetih tražila pomoć drugih, postala aktivni subjekt izgradnje sustava globalne stabilnosti i sigurnosti.

“Vlada ima zadatak zaustaviti podjele unutar hrvatskog društva. Imamo zajednički cilj. Sa svojom reformom gradimo Hrvatsku koja je prosperitetna i pravedna. Želimo je učiniti boljom u svim segmentima – ojačati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta te nastaviti ulagati u naše oružane snage za sigurnost naše zemlje”, istaknuo je. Pozvao je pripadnike Oružanih snnage da i dalje ostanu stupovi hrvatske sigurnosti Hrvatske.

Podsjetivši na povijesni razvoj ustrojavanja Oružanih snaga RH, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ustvrdio je da prilagodba i odgovor na izazove nisu završili ulaskom Hrvatske u NATO. “I dalje moramo zadržati visok stupanj spremnosti usprkos trenutno smanjenim uvjetima financiran”, poručio je.

Buljević: OS uvijek spremne pomoći građanima i zato uživaju veliko povjerenje

Ministar obrane Josip Buljević podsjetio je na doprinos Oružanih snaga jačanju zajednice. “Uvijek su spremne pomoći građanima u najtežim situacija i zbog toga uživaju veliko povjerenje građana”, rekao je.

Naglasio je da Vlada i Ministarstvo obrane daju punu potporu projektima modernizacije i opremanja Oružanih snaga koje su u tijeku. “Pozornost ćemo i dalje posvećivati uvjetima života i rada u našim postrojbama”, dodao je Buljević.

Oružane snage pozvao je da temeljem zajedništva, odlučnosti i hrabrosti – odlikama koje su, kazao je, nosile pobjedničku vojsku na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom – “i dalje uložimo svoja znanja i energiju u rast Hrvatske”.

Svečanost obilježavanje 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske nastavlja se u Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje će se, uz cjelodnevni program, koji uključuje Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH i MUP-a, izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja MUP-a te koncert Jazz orkestra OS RH, održati i padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske grupe “Krila Oluje”.

Tamo će sudjelovati predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Video – Bojna Čavoglave – Pogledajte kako je bilo u Širokom Brijegu na koncertu Thompsona

Objavljeno

na

Objavio

Marko Perković Thompson održao je u četvrtak koncert u središtu Širokog Brijega. Njegov koncert održan je u sklopu obilježavanja manifestacije Dana Širokog Brijega te blagdana Velike Gospe. U njegovom koncertu uz strare i nove hitove uživao je ogroman broj obožavatelja iz čitave Hercegovine.

Bojna Čavoglave

Za Dom – spremni!

U Zagori na izvoru rijeke Čikole,
Stala braća da obrane naše domove.

Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi,
Nećete u Čavoglave dok smo živi mi!

Tuče thompson, kalašnjikov, a i zbrojevka,
Baci bombu, goni bandu preko izvora!

Korak naprijed, puška gotov s’, uz pjesmu svi,
Za dom, braćo, za slobodu, borimo se mi.

Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji!

Stići će vas Božja pravda, to već svatko zna,
Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava!

Slušajte sad poruku od Svetog Ilije:
Nećete u Čavoglave, niste ni prije!

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava,
Hrvatska vam zaboravit neće nikada!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Fra Ante Čovo: Ne dopustite da mediji odgajaju vašu djecu

Objavljeno

na

Objavio

Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo u četvrtak je poručio roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, te da ne daju kršćanski, ljudski odgoj nikome iz svojih ruku, a mladima je poručio da zbog materijalizma ne odlaze iz Hrvatske.

“Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku”, istaknuo je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnima ns kraju središnjega misnog slavlja na blagdan Velike  Gospe.

Mladima je poručio da ne odlaze iz  Hrvatske radi materijalizma, te da ih je Bog, udjeljujući im darove, postavio u Hrvatskoj.

“Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske  zatvarate nebo  jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas  materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu  i onda dođete ovdje natrag i onda kažete – ovdje nema  sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti,” rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske.

“Ostanite gdje vas je Bog zasadio,” istaknuo je gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo i pozvao političare, medije, znanstvene  i kulturne ustanove da, kako se izrazio, “ne zatvaraju nebo nad hrvatskim čovjekom”.

“Molim sve one koji u Hrvatskoj imaju lokalnu, izvršnu, zakonodavnu vlast  da vode računa o svakome čovjeku i da ova zemlja koja je tako lijepa i dobra, koja je bogata umom i srcem, bude jednaka i pravedna za sve,” rekao je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnim  na središnjoj misi na blagdan Velike Gospe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari