Connect with us

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović – “Hvala, dragi Splite – hvala, draga Dalmacijo!”

Objavljeno

on

Nakon što je u Kninu ‘ponosno proslavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu ”Oluje”, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u Splitu gdje je premjestila sjedište svoga Ureda i koji joj je poslužio kao polazište posjeta gradovima i općinama širom Dalmacije.

[ad id=”68099″]

Ganuta gostoprimstvom i zadovoljna boravkom, predsjednica se na službenoj stranici zahvalila svim Splićanima i Splićankama odnosno Dalmatincima i Dalmatinkama.

”Želim vam od srca zahvaliti na deset dana divnoga gostoprimstva u vašem, a sada na poseban način i mojem gradu, srcu naše Dalmacije, Splitu. Primljena sam, zajedno s mojim suradnicima, onako kako Split uvijek prima: srdačno, neposredno, s poštovanjem i pažnjom i, nadasve, prijateljski”, napisala je predsjednica.

Posebno se zahvalila gospodinu Zlatku Ževrnji, županu Splitsko-dalmatinske županije, njegovim suradnicima i svima koji su njoj  i Uredu pružili svu potrebnu pomoć.

 ”Imala sam jedinstvenu prigodu u malo dana posjetiti divna mjesta našeg dalmatinskog podneblja, upoznati se s uspjesima i dostignućima, ali i s problemima, koje ćemo, vjerujem, zajedničkim nastojanjima uspješno riješiti. Hvala na srdačnom gostoprimstvu čelnicima lokalnih samouprava i žiteljima Knina, Šibenika, Zmijavaca, Metkovića, Ploča, Sinja, Nerežišća, Sumartina, Sućurja, Prigradice, Smokvice, Orebića, Trstenika, Stona, Omiša, Dugopolja i Splita. Svagdje sam u susretima, u riječima i osmjesima naših ljudi,  osjetila optimizam i probuđeno zajedništvo. Svuda, od Knina do doline Neretve, osjeća se novo pozitivno ozračje, osjeća se domoljublje njegovano starim tradicijama kao i ono moderno, temeljeno na vjeri u Hrvatsku i njezine mogućnosti, osjeća se da Hrvatska želi bolje i može bolje”, istaknula je Kolinda.

 Dodala je kako se, nažalost, nije mogla odazvati brojnim pozivima u povodu dana gradova i općina, kulturnih i drugih događanja, koje je primala iz priobalnih mjesta, s otoka, iz Zagore.

Zamolila je za razumijevanje i brojne građane koje nije stigla primiti. ”Premalo je vremena bilo za sve”, objasnila je predsjednica.

”Nadam se, drage Splićanke i Splićani, da rad Ureda Predsjednice ničim nije remetio uobičajen život vašega grada. Bilo je ovo lijepo i dragocjeno iskustvo za mene osobno i moj Ured. Nadam se isto tako da su ovi dani, u kojima je Split na svoj način bio hrvatski glavni grad, i vama približili rad Ureda Predsjednice. Vjerujem da ću tijekom sljedeće godine ponovno moći raditi i proboraviti među vama. Hvala, dragi Splite – hvala, draga Dalmacijo!”, toplo je zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

split kolinda

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR