Connect with us

Pregled

Kolinda Grabar Kitarović ima novu funkciju u Međunarodnom olimpijskom odboru

Objavljeno

-

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovana je za predsjednicu Povjerenstva za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara, a na to ju je mjesto imenovao Međunarodni olimpijski odbor.

“Kolinda Grabar-Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući ono na najvišim razinama vlasti i međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu i odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, tijekom odabira Brisbanea 2032.”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Grabar-Kitarović je izjavila da je zahvalna na prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima te što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje.

“To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja Olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću nadolazeći domaćini, poput klimatskih promjena”, rekla je Grabar-Kitarović, piše Olympics.com.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas