Connect with us

Komentar

Kolinda Grabar- Kitarović: Iz tzv. Islamske države u BiH se vraća tisuće boraca

Objavljeno

on

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović izjavila je u utorak u Dubrovniku kako se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, a ne može se zanemariti niti ”utjecaj nekih drugih država” na BiH, te je naglasila kako Hrvatska želi cjelovitu i politički neovisnu BiH, s tri jednakopravna naroda.

Komentirajući izjavu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je danas ustvrdio da su “lažni i neutemeljeni” navodi o rastućoj opasnosti od radikalnog islamizma u BiH, kako je u ponedjeljak objavio “Večernji list” pozivajući se na Državnu agenciju za istrage i zaštitu BiH (SIPA), predsjednica Hrvatske rekla je na upite novinara, kako treba pogledati istini u oči.

”Moramo svi pogledati istini u oči i suočiti se s trendovima koji dolaze, uključujući i povratnike iz tzv. Islamske države, iz borbi u Iraku i Siriji.

Njih je nekoliko tisuća već, a ne može se zanemariti ni utjecaj nekih drugih država.

Želim da BiH ostane cjelovita, u potpunosti podržavamo suverenitet i političku neovisnost BiH.

Želim da čim prije postane članica NATO saveza i Europske unije. Moja želja za sve državljane BiH, pripadnike svih triju naroda čiju konstitutivnu jednakopravnost zastupam, jest da oni žive u miru, prosperitetu i da se nikada ne ponovi ništa slično onome što je bilo 90-tih godina i da krenu ka boljem životu u kojem će se poštivati svaki pojedinac bez obzira na njegove pripadnosti”, rekla je Grabar- Kitarović, javlja Hina.

Naglasila je pri tom da želi apsolutnu sigurnost uz granice Republike Hrvatske.

“Republika Hrvatska dijeli 1001 kilometar granice s BiH. Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i imamo obvezu kao jedna od supotpisnica Daytonskog ugovora”, istaknula je Grabar- Kitarović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR