Connect with us

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Mladi ne mogu čekati još jednu kampanju ili preslagivanje

Objavljeno

-

Dok se u Saboru čeka konačna odluka o sudbini ministra financija Zdravka Marića, ali i cijele Vlade predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjeluje na konferenciji Večernjeg lista o obrazovanju, znanosti i digitalnoj budućnosti.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bez stabilnosti i konsenzusa svih stranaka oko najvažnijih tema o kojima ovisi i gospodarski i društveni oporavak ne možemo govoriti o napretku Hrvatske.

“Već dvije godine politička nestabilnost paralizira sustav i ne dopušta napredak koji se temelji upravo na obrazovanju”, rekla je predsjednica, koja je posebno naglasila važnost STEM obrazovanja.

“Upravo nas ova burna politička previranja ponovno upozoravaju i obvezuju svaku vladajuću stranku ili koaliciju da reforma obrazovanja ne smije ovisiti o političkim mandatima i umjetnom i političkom uvjetovanom nedostatku konsenzusa”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ulaganje u školstvo je investicija, a ne trošak, što su spoznali još prosvjetiteljski vladari. Mi danas još moramo ponavljati da u suvremenom školstvo treba neprestano usavršavati učitelje, naglasila je. Pozvala je na odgovornost svih političkih čimbenika da se pitanje reforme školstva ne prepusti slučaju.

“Naši mladi više ne mogu čekati. Ne mogu čekati još jednu izbornu kampanju ili preslagivanje vlasti. Samo rješavanjem tih problema zaustavit ćemo odlazak mladih i stručnih ljudi”, rekla je Grabar-Kitarović, prenosi Večernji list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas