Pratite nas

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Mladi ne mogu čekati još jednu kampanju ili preslagivanje

Objavljeno

na

Dok se u Saboru čeka konačna odluka o sudbini ministra financija Zdravka Marića, ali i cijele Vlade predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjeluje na konferenciji Večernjeg lista o obrazovanju, znanosti i digitalnoj budućnosti.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bez stabilnosti i konsenzusa svih stranaka oko najvažnijih tema o kojima ovisi i gospodarski i društveni oporavak ne možemo govoriti o napretku Hrvatske.

“Već dvije godine politička nestabilnost paralizira sustav i ne dopušta napredak koji se temelji upravo na obrazovanju”, rekla je predsjednica, koja je posebno naglasila važnost STEM obrazovanja.

“Upravo nas ova burna politička previranja ponovno upozoravaju i obvezuju svaku vladajuću stranku ili koaliciju da reforma obrazovanja ne smije ovisiti o političkim mandatima i umjetnom i političkom uvjetovanom nedostatku konsenzusa”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ulaganje u školstvo je investicija, a ne trošak, što su spoznali još prosvjetiteljski vladari. Mi danas još moramo ponavljati da u suvremenom školstvo treba neprestano usavršavati učitelje, naglasila je. Pozvala je na odgovornost svih političkih čimbenika da se pitanje reforme školstva ne prepusti slučaju.

“Naši mladi više ne mogu čekati. Ne mogu čekati još jednu izbornu kampanju ili preslagivanje vlasti. Samo rješavanjem tih problema zaustavit ćemo odlazak mladih i stručnih ljudi”, rekla je Grabar-Kitarović, prenosi Večernji list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković najavio razgovor s nezadovoljnim Penavom

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković rekao je kako nije pročitao što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pisao na Facebooku, ali da mu je jasno na što se referira. Kaže da će s Penavom razgovarati i da će to riješiti unutarstranački.

Na pitanje novinara kako komentira Facebook objavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da se srami institucija ove države premijer Andrej Plenković odgovara da nije vidio što je napisao, ali da je shvatio na što se referira, prenosi N1

Riječ je o suđenju Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezičnih ploča i izjavi sutkinje da sinove treba oplakivati u tišini.

“Mislim da je to na jučerašnje suđenje protiv gospodina Živkovića koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu. Ljudi koji su izgubili svoje najbliže, kojima su životi nepovratno promijenjeni na gore i koji su doživjeli najveće strahote naravno da jako teško i emotivno doživljavaju određene stvari i da se jako teško mogu vratiti u kontekst rezoniranja nekoga tko takvo iskustvo nema.

Poruka koju smo mi poslali kao Vlada i institucije poput policije, odvjetništva jest da smo učinili više na istraživanju i procesuiranju ratnih zločina koje se odnose na područje Vukovara, a koje je najosjetljvije.

Mislim da kada gledamo cjelinu da stvari idu u smjeru da se teži prema istini, ratni zločini ne zastarjevaju, tko treba odgovarati će odgovarati, a istodobno kao društvo moramo graditi ozračje koje ide prema pomirbi, uključivosti i gledanju naprijed, to je politika koju vodimo i iza koje stojimo”, rekao je.

Na pitanje reportera N1 o jučerašnjim Penavinim izjavama o revoluciji i crnom labudu kaže da će to rješavati unutarstranački, a najavio je i da će razgovarati s Penavom.

 

Ivan Penava: Svakako će biti određena reakcija na ovo stanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih

Objavljeno

na

Objavio

Genetski anarhista ne mogu prestrojiti ovu državu. Za to bi prvo trebali prestrojiti svoj mentalno devastirani um a onda sve ukradeno vlasniku.

Slušam ove izljeve Rolexjugenda po maniri njihovog idola koji je prestroji privatno vlasništvo pod kontrolu svojih drugova uz pomoć kalibra 32.

Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih. EU je vrlo upitna kao siguran faktor…znaju Britanci vrlo dobro zašto izlaze iz takve jedne institucije.

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska, kao najveći poslovni faktor u Državi se već desetljećima namjerno ignorira

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari