Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku ugostila Leku: Sastanak je bio ugodan i otvoren

3

Govorim kao predsjednik Sabora, ne komentator. Vlasti usklađeno djeluju, potrebno je da se sastaju i razgovaraju – rekao je Leko.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas se na Pantovčaku sastala s predsjednikom Sabora Josipom Lekom. Ona je priopćila kako je do sastanka došlo slijedom njihovog telefonskog razgovora 19. veljače, dok je Leko naglasio da su se sastali na njen poziv.

Sastanak je bio ugodan i otvoren. Razgovaralo se o raznim temama koje interesiraju građane, koje su u nadležnosti različitih institucija. Važno je usklađeno djelovanje bez obzira na različite poglede ili politike. Sastanci su potrebni, razgovori su potrebni i oni će se odvijati u namjeri da podignemo efikasnost cjelokupnog sustava u korist građana – objasnio je Leko nakon sastanka. Novinare je zanimalo kako onda komentira izostanak susreta premijera i predsjednice.

“Govorim kao predsjednik Sabora, ne komentator”

– Govorim kao predsjednik Sabora, ne komentator. Vlasti usklađeno djeluju, potrebno je da se sastaju i razgovaraju – zaključio je Leko.

Iz Ureda predsjednice nakon sastanka su priopćili da su Grabar-Kitarović i Leko u razgovoru razmotrili niz tema u vezi s Ustavom predviđenim oblicima suradnje predsjednice Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora radi usklađenog djelovanja te stabilnosti državne vlasti. “Oboje su izrazili spremnost na suradnju bez obzira na možebitna razilaženja u mišljenjima o pojedinim pitanjima jer oboje smatraju kako je Hrvatskoj u ovome trenutku potreban dijalog na svim razinama”, priopćili su iz Ureda predsjednice.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Stara hrvatska poslovica kaže: KADA SE DVA PAMETNA SASTANU, DOGOVORE SE. KADA SE DVIJE BUDALE SASTANU, SPORAZUME SE.

  • Zagreb

    Mudro zbori Josif Visarionovič Leko…

  • Alan B’Stard

    haha Josif Visarionovič Leko, upravo tako! bravo