Connect with us

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović: Naši otoci su naš biser i zaslužuju više nego što im dajemo

Objavljeno

-

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović privremeno je preselila svoj Ured u Zadarsku županiju. Predsjednica je svoj ured smjestila u zgradi Županije, tik uz poznate Morske orgulje i Pozdrav suncu. U središtu zanimanja predsjednice su problemi otočana. U Zadru će joj se pridružiti i članovi Vlade s namjerom da se uočeni problemi što prije počnu i rješavati – primjerice stavljanje u funkciju napuštenih vojarni koje i nakon više od 20 godina nemaju svoju novu namjenu.

[ad id=”93788″]

‘Naši otoci su naš biser i zaslužuju više nego što im dajemo’, poručila je predsjednica po dolasku u Zadar. Kako bi motivirali mlade da ostanu na otocima i one koji su otišli da se vrate, smatra Grabar-Kitarović, treba ulagati u otočku infrastrukturu, uvesti širokopojasni internet i češće te jeftinije brodske linije. ‘Dovest ćemo svijet na otoke, a njih približiti svijetu. Predugo se odgađalo sa izradom zakonskog okvira za revitalizaciju otoka i nadam se da će moj posjet potaći da se u tom smislu pokrene sinergija državnog i privatnog ulaganja, poručila je predsjednica. Najavila je da će joj se u Zadru pridružiti i predstavnici Vlade.

Kako je najavljeno, predsjednica će posjetiti Dugi otok, Pag, Molat, Ist, Premudu, Silbu i Olib. Bit će organiziran i susret s građanima Zadra, predstavnicima diplomatskog zbora i gospodarstvenicima s područja Zadarske županije.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari