Connect with us

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Navodi Nacionala lažni i netočni

Objavljeno

on

Bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odbila je u utorak kao lažne navode Nacionala koji piše da je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić kompenzirao njenu plaću i privatne troškove tijekom predsjedničke kampanje.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži”, odgovorila je Grabar-Kitarović na facebooku i twitteru na prozivke.

Istaknula je da su svi troškovi kampanje financirani “isključivo i jedino” putem HDZ-a, čija je kandidatkinja bila na predsjedničkim izborima. Stoga je uputila da se za sve informacije o financijskim troškovima predsjedničke kampanje obrati Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

“Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist”, upitala se bivša predsjednica Grabar-Kitarović.

U novom broju Nacional piše da se Grabar-Kitarović pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Zdravko Mamić kompenzirao visoku plaću koju je tada primala kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Nacional tvrdi da ju je Mamić počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu, a isplate novca išle su preko Mađarske, te da joj je, osim nadoknade plaće, dao 500.000 eura za kampanju.

Potom ga je njezin savjetnik Mate Radeljić povezao s osječkim sucima koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao, navodi list pozivajući se na izvor blizak bivšoj hrvatskoj predsjednici. (Hina/K.)

Maminjo ex-press!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari