Connect with us

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Neću potpisati za referendum. Zakoni se ne mijenjaju prije izbora

Objavljeno

-

Neću stati na niti jednu stranu prema preporukama Venecijanske komisije, kaže kandidatkinja za predsjednicu RH.

Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države, sudjeluje na 22. hodočašću vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici.

U svom obraćanju medijima komentirala je svoju nekadašnju suradnju s Dejanom Jovićem, smijenjenim savjetnikom predsjednika Ive Josipovića.

– Jović nikada nije bio moj izbor. Nije bio moj savjetnik. Međutim, to nije poanta. Poanta je da sadašnji predsjednik četiri i pol godine za glavnog analitičara je imao čovjeka koji niječe, koji poriče temelje hrvatske države. Zašto se sada privlači pozornost na neka davna vremena? Poanta je što je u Uredu predsjednika sjedio čovjek za kojeg predsjednik nije znao kakva su mu stajališta. Ili je predsjednik dijelio njegova stajališta ili nije reagirao, što je skandalozno, kazala je Grabar Kitarović.

Osvrnula se i na potpisivanje referenduma o izbornom zakonu.

– Osobno neću potpisati, ni kao kandidatkinja za predsjednicu. Neću stati na niti jednu stranu prema preporukama Venecijanske komisije. Držim da izmjene zakona moraju biti cjelovite i ne smiju se donositi u predizborno vrijeme već nakon izbora u smirenoj atmosferi,  rekla je Kolinda.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas